Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 02

Jonas Valančiūnas Memfyje drebino lanką ir pasiekė galingą blokų rekordą

Jonas Valančiūnas Memfyje lankosi kartą per metus, bet tai jis praėjusią naktį karaliavo „Grizzlies“ baudos aikštelėje. Dar vieną galingą pasirodymą surengęs lietuvis pasiekė blokuotų metimų rekordą, o „Toronto Raptors“ palaužė „Grizzlies“ ekipą 99:95 (27:23, 18:30, 29:19, 25:23). 23 metų 213 cm ūgio „centras“ buvo netoli trigubo dublio.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Memphis Grizzlies“(41-35) – „Toronto Raptors“ 95:99(51-24) | Valančiūnas 11+14

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nugalėjo „Grizzlies“ klubą 99:95.
  • J.Valančiūnas per 36 min. surinko 11 tšk. ir 14 atk. kam.
  • Lietuvis blokavo net 7 metimus ir dviem pagerino asmeninį rekordą.
  • 51 pergalė yra „Raptors“ klubo rekordas.

Puolime J.Valančiūnas neblizgėjo – per 36 minutes pelnė 11 taškų, įmesdamas tik 1 metimą iš 5 ir realizuodamas 9 baudas iš 10. Bet krepšininkas sulaukė liaupsių už puikią gynybą – ne tik sugriebė 14 atšokusių kamuolių, bet ir perėmė 3 kamuolius ir blokavo 7 metimus.

Asmeninį NBA blokuotų metimų rekordą J.Valančiūnas pagerino bent dviem punktais.

Beje, Jono +/- rodiklis „Raptors“ komandoje buvo aukščiausias. Jam būnant aikštėje, Toronto ekipa įmetė 18 taškų daugiau nei „Girzzlies”.

Vienintelį dvitaškį J.Valančiūnas į savo sąskaitą įsirašė pirmajame kėlinyje sugriebdamas kamuolį puolime ir galingai sugrūsdamas jį į krepšį nepaisant Chriso Anderseno gynybos.

VIDEO: Vieninteliai J.Valančiūno taškai „iš žaidimo“ – galingu dėjimu

J.Valančiūnui grumtis baudos aikštelėje buvo kiek paprasčiau, nes iki sezono pabaigos traumuotas pagrindinis „Grizzlies“ vidurio puolėjas Marcas Gasolis. Bet tai nuopelnų iš lietuvio neatima.

Toronto ekipa antrajame kėlinyje atsiliko 11 taškų skirtumu, bet baigiantis trečiajam kėliniui „Grizzlies“ persvara ištirpo.

JV aikštėje išbuvo beveik visą ketvirtą kėlinį ir cementavo „Raptors“ baudos aikštelę kovai vykstant taškas į tašką. Lemiamame kėlinyje „Raptors“ snaiperis Terrence'as Rossas pataikė keturis tritaškius ir svariai prisidėjo prie pergalės.

Memfyje pirmaujanti komanda keitėsi 14 kartų, rezultatas lygus buvo 11 sykių. Beje, ketvirtajame kėlinyje nė vienas klubas nebuvo atitrūkęs didesniu nei 5 taškų skirtumu.

O J.Valančiūnas lemiamu metu patikimai metė baudų metimus – realizavo visus šešis per paskutinę 2 min. 39 sek. atkarpą.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 27, Kyle'as Lowry 22, Normanas Powellas 14, Terrence'as Rossas 12, Jonas Valančiūnas 11 (14 atk. kam., 7 blk.).

„Grizzlies“: Zachas Randolphas 16, Jordanas Farmaras, Lance'as Stephensonas, Xavi Munfordas po 12, Tony Allenas ir Vince'as Carteris po 10.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://player.espn.com/player.js?playerBrandingId=4ef8000cbaf34c1687a7d9a26fe0e89e&adSetCode=91cDU6NuXTGKz3OdjOxFdAgJVtQcKJnI&pcode=1kNG061cgaoolOncv54OAO1ceO-I&width=576&height=324&externalId=espn:15116090&thruParam_espn-ui[autoPlay]=false&thruParam_espn-ui[playRelatedExternally]=true

Rekordinis sezonas

Antrą kartą per trejus metus „Raptors“ per vieną sezoną nugalėjo „Grizzlies“ abu kartus.

Tai buvo jau 51-oji „Raptors“ pergalė šį sezoną. Dwane'o Casey auklėtiniai tęsia rekordinius metus – tiek pergalių reguliariajame sezone dar nebuvo pasiekę.

Beje, „Raptors“ penktą sezoną iš eilės pagerina pergalių skaičių. Kai klubo vairą 2011-aisiais perėmė treneris D.Casey, kiekvieną sezoną „Raptors“ iškovojo vis daugiau pergalių.

K.Lowry: „Taip, 50 pergalių yra geras pasiekimas, bet mūsų tai dar netenkina“

Beje, „Raptors“ jau užsitikrino Atlanto diviziono nugalėtojų titulą ir tvirtai žygiuoja antroje turnyro lentelės vietoje. „Raptors“ galėtų pabandyti pasivaikyti „Cleveland Cavaliers“, nuo kurių likus 7 rungtynėms iki reguliariojo sezono finišo atsilieka tik dviem pergalėmis. Tačiau Toronto krepšininkų tvarkaraštyje laukia sunkūs varžovai – „San Antonio Spurs“, „Charlotte Hornets“, „Atlanta Hawks“ ir „Indiana Pacers“.

Visos šios komandos yra atkrintamosiose varžybose. Tiesa, jei pavyktų su solidesniais varžovais pasirodyti sėkmingai, šansai tapti Rytų konferencijos nugalėtojais gerokais pakiltų, nes reguliarųjį sezoną tektų baigti su autsaideriais – „New York Knicks“, „Philadelphia 76ers” ir „Brooklyn Nets”.

„Mūsų dar netenkina 50 pergalių. Taip, tai geras pasiekimas, – apie klubo rekordą kalbėjo įžaidėjas Kyle'as Lowry, – tačiau mūsų tikslai aukštesni. Norime būti kuo aukščiau pasibaigus visam NBA sezonui, ne tik reguliariajam“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas