Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06

Jonas Valančiūnas nublanko NBA čempionų spindesyje

Jonas Valančiūnas neišlipa iš asmeninės duobės puolime, kurią iškasė čiurnos mikrotrauma lapkričio 28-ąją. O „Toronto Raptors“ komandai šįkart pritrūko lietuvio indėlio. Toronto krepšininkai namuose jau trečią kartą šį sezoną neatsilaikė prieš NBA čempionus „Cleveland Cavaliers“ 112:116 (27:30, 34:32, 20:28, 31:26).
LeBronas Jamesas ir Jonas Valančiūnas
LeBronas Jamesas ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nusileido „Cavaliers“ ekipai 112:116.
  • „Raptors“ NBA čempionams nusileido trečią kartą šį sezoną.
  • J.Valančiūnas pelnė 4 taškus ir atkovojo 10 kamuolių.
  • Lietuvio pastarųjų 4 mačų vidurkis – 4,5 taško.

Šiuo pralaimėjimu nutrūko šešių iš eilės „Raptors“ pergalių serija. Be to, Toronto klubas „Cavaliers“ ekipai nusileido jau trečią kartą šį sezoną ir užleido Rytų konferencijos lyderių sostą.

J.Valančiūnas per 25 minutes pasižymėjo 4 taškais, pataikydamas vos 1 dvitaškį iš 8 (2/2 baud.). 213 cm ūgio „centras“ taip pat atkovojo 10 atšokusių kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą prasižengė.

Pastarųjų ketverių Jono rungtynių vidurkis – vos 4,5 taško. Kanadiečiai rašo, kad tai – lapkričio 28-ąją dvikovoje su „Philadelphia 76ers“ patirtos čiurnos traumelės pasekmė.

Tačiau „Raptors“ treneris Dwane'as Casey po nesėkmės ramino: „Jonui viskas gerai. Fiziškai jis jaučiasi gerai. Tiesiog šįvakar jam tai buvo sunki mikrodvikova.“

Pasigedęs didesnio JV indėlio, D.Casey pasodino pagrindinį vidurio puolėją ant suolo likus žaisti 4 min. 43 sek. iki trečiojo kėlinio pabaigos ir daugiau jo nuo suolo nebepakėlė.

„Raptors“ tada jau atsiliko 72:82. „Cavaliers“ ketvirtojo kėlinio pradžioje dar pirmavo 107:92, bet „Raptors“ rungtynių pabaigoje vos nesukūrė stebuklo. Šeimininkai beveik panaikino 7 taškų skirtumą (105:112) ir stebuklingai likus 10 sek. sumažino skirtumą 112:114.

D.Casey: „Jonui viskas gerai. Fiziškai jis jaučiasi gerai. Tiesiog šįvakar jam tai buvo sunki mikrodvikova.“

Tiesa, teisėjai po vaizdo peržiūros neįskaitė DeMaro DeRozano tritaškio, nes krepšininkas mynė šoninę liniją. Dwane'o Casey reakcija buvo iškalbingesnė už tūkstančius žodžių – nustebęs treneris net susmuko žemyn.

NBA čempionus į pergalę vedė nuostabiai žaidęs didysis trejetas – LeBronas Jamesas pelnė 34, Kevinas Love'as – 28, Kyrie Irvingas – 24 taškus.

Pralaimėjusiems DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry surinko atitinkamai 31 ir 24 taškus, bet pasigedo trečio žmogaus.

„Cavaliers“ pergale Toronte nutraukė trijų nesėkmių seriją. NBA čempionai laimėjo prieš „Raptors“ dvi pirmąsias tarpusavio akistatas 94:91 ir 121:117. Taigi, tris mačus „Raptors“ pralaimėjo NBA čempionams ne didesniu nei 4 taškų skirtumu.

„Tai tik įrodo, kad Torontui trūksta labai nedaug. Juk tai vos poros atakų skirtumas. Bet klausimas, kaip „Raptors“ ketina ateityje panaikinti šį skirtumą tarp komandų“, – po rungtynių kalbėjo „Raptors“ rungtynių komentatoriai.

Beje, Toronte „Cavaliers“ neteko J.R.Smitho, kuris nesėkmingai nusileidęs ant žemės po metimo iš vidutinio nuotolio skausmo perkreiptu veidu išėjo į rūbinę ir į aikštę nebegrįžo. Beje, nesėkmingai ant parketo po fantastiško dėjimo nusileido ir L.Jamesas, bet ištvėręs skausmą „Cavaliers“ lyderis tęsė žaidimą.

„Cavaliers“: L.Jamesas 34 (8 atk. kam., 7 rez. perd.), K.Love'as 28 (14 atk. kam.), K.Irvingas 24 (7 rez. perd.), Ch.Frye'us 10.

„Raptors“: D.DeRozanas 31, K.Lowry 24 (9 rez. perd.), T.Rossas 14, P.Pattersonas 12 (9 atk. kam.).

VIDEO: LeBrono dėjimas vos nesibaigė trauma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento