Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 04

Jono Valančiūno bendraklubis nurungė Zioną ir tapo NBA metų naujoku

Naujoji „Memphis Grizzlies“ žvaigždė Ja Morantas nesulaukė pasipriešinimo NBA metų naujoko rinkimuose – Jono Valančiūno komandos draugas užtikrintai iškovojo apdovanojimą, prieš sezoną prognozuotą Zionui Williamsonui.
Ja Morantas
Ja Morantas / „Scanpix“ nuotr.

21-erių J.Morantas gavo net 99 iš 100 pirmosios vietos balsų ir aplenkė antroje vietoje likusį „Miami Heat“ gynėją Kendricką Nunną bei trečiąją poziciją užėmusį Z.Williamsoną iš „New Orleans Pelicans“.

Iš viso J.Morantas surinko net 498 iš 500 galimų apklausos taškų. K.Nunnui atiteko 204, o Zionui – 140 taškų. Pastarasis gavo ir vienintelį ne „grizlių“ naujokui atitekusį pirmosios vietos balsą.

Metų naujoką rinko su NBA susiję žiniasklaidos atstovai.

„Tai tikras palaiminimas, – TNT televizijos eteryje atsiėmęs apdovanojimą kalbėjo antruoju naujokų biržos šaukimu pernai pakviestas amerikietis. – Esu pagerbtas. Kiekvieną dieną įdedu daug darbo – kelionė link čia buvo sunki, bet galiausiai tai atsiperka. Dar turiu daug ką nuveikti, o toks mano įvertinimas suteiks vilties tiems žaidėjams, kurie nesulaukia daug dėmesio iš universitetų, kaip nutiko ir man.“

J.Morantas turėjo ir žinutę tam, kuris pirmosios vietos balsą atidavė ne jam, o Zionui.

„Noriu perduoti jam žinią ir padėkoti, kad motyvuoja mane aikštėje padaryti dar daugiau ir būti dar geresniu. Jis privers mane padaryti viską, kad padėčiau savo komandai. Jeigu kas nors žinote, kas tas žmogus, praneškite man“, – kalbėjo „Grizzlies“ įžaidėjas.

J.Morantas pirmajame savo sezone NBA lygoje buvo lyderis tarp naujokų pagal taškus (vid. 17,8) ir rezultatyvius perdavimus (vid. 7,3).

Be to, įžaidėjo vedami „Grizzlies“ liko tik per plauką nuo atkrintamųjų varžybų – nors Memfio ekipai buvo prognozuota vieta Vakarų konferencijos dugne, į lemiamas sezono kovas „grizliai“ nepateko tik po prasto finišo Orlando „burbule“ ir papildomų rungtynių prieš „Portland Trail Blazers“ klubą.

J.Morantas tapo vos antruoju „grizlių“ naujoku, sulaukusiu tokio pripažinimo. Pirmasis buvo Pau Gasolis – katalonas geriausiu metų naujoku išrinktas 2002-aisiais.

Pernai šį apdovanojimą iškovojo „Dallas Mavericks“ slovėnas Luka Dončičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas