Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 15

Jono Valančiūno komandos draugas nuteistas lygtinai

Kartu su Jonu Valančiūnu „New Orleans Pelicans“ klube rungtyniaujantis Jaxsonas Hayesas išgirdo verdiktą byloje, kurioje jis buvo kaltinamas konfliktu su pareigūnais po to, kai šie atvyko gavę pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje.
Jaxsonas Hayesas ir Jonas Valančiūnas
Jaxsonas Hayesas ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

„Pelikanų“ aukštaūgis skirta trejų metų įkalinimo bausmė lygtinai, 450 valandų viešųjų darbų ir metai kursų dėl smurto artimoje aplinkoje. Taip pat J.Hayesui teks sumokėti dar nenustatytą sumą nukentėjusiems.

Incidentas įvyko 2021 m. liepos 28 dieną, kai Los Andželo policija apie 3 valandą nakties gavo iškvietimą apie ramybės trikdymą.

Policijos pareigūnų dėvėtos kameros parodė, jog J.Hayesas konfliktavo su pareigūnais, kuriems du kartus prireikė elektrošoko, kad sutramdytų krepšininką ir galėtų jį išvesti iš namų, kuriuose buvo ir moteris.

J.Hayesas teigė, kad ta moteris buvo jo draugė, kuri konflikto metu esą į jį mėtė daiktus.

NBA žaidėjui po incidento prireikė ir medikų pagalbos, kaip ir pareigūnui, kurį J.Hayesas pastūmė į sieną, taip sužalodamas jam alkūnę.

„Scanpix“ nuotr./Jaxsonas Hayesas
„Scanpix“ nuotr./Jaxsonas Hayesas

2019 metais aštuntuoju šaukimu naujokų biržoje pakviestas J.Hayesas praėjusiame sezone „Pelicans“ gretose vidutiniškai pelnė po 9,3 taško ir atkovojo po 4,5 kamuolio.

Teigiama, kad paskirtos bausmės neturėtų sutrukdyti jo žaidimui Naujojo Orleano klube, nes viešuosius darbus jis galės atlikti Los Andžele, kur gyvena šiuo metu, o kursus galės lankyti nuotoliniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas