Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

J.Valančiūno mikrodvikovoje su NBA žvaigžde – beprotiškas metimas ir lietuvio triumfas

Jonas Valančiūnas nepabūgo NBA atkovotų kamuolių karaliaus. Lietuvis be didesnių priekaištų pristabdė „Detroit Pistons“ lyderį Andre Drummondą, o „Toronto Raptors“ ekipa džiaugėsi dar viena pergale 103:89 (19:24, 30:19, 21:22, 33:24).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Detroit Pistons“ – „Toronto Raptors“ 89:103 | Valančiūnas 15+8

Su trečiojo kėlinio pabaigą skelbiančia sirena A.Drummondas švystelėjo beprotišką metimą iš baudos aikštelės savo aikštės pusėje ir pakėlė „The Palace of Auburn Hills“ žiūrovus iš vietų. Bet tai buvo reta „Pistons“ vidurio puolėjo džiaugsmo akimirka.

VIDEO: Beprotiškas Andre Drummondo šūvis iš kitos aikštės pusės

Vidutiniškai 17,1 taško ir 14,9 atkovoto kamuolio šį sezoną renkantis amerikietis prieš J.Valančiūną tik dėka to fantastiško metimo pasiekė dviženklį taškų skaičių (12) ir taip pat atkovojo 13 kamuolių. 

J.Valančiūnas priešininkui nenusileido nė per nago juodymą – 15 taškų (7/9 dvit., 1/2 baud.), 8 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, blokas, klaida ir 3 pražangos per 25 minutes.

„Raptors“ laimėjo 14 iš 15 pastarųjų rungtynių, o pergalę Detroite įtvirtino spurtas ketvirtojo kėlinio pradžioje 11:2. Atitrūkę 81:67, „Raptors“ jau nebeprisileido „Pistons“ arčiau nei 9 taškų skirtumu.

„Tai rodo, kad komanda bręsta. Mes dar ne ten, kur norėčiau, kad būtume, bet ketvirtojo kėlinio pradžia man patiko“, – sakė „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

Apžvalgininkai J.Valančiūno ir A.Drummondo mikrodvikovą laikė svarbiausia šiose rungtynėse.

VIDEO: Jono Valančiūno dėjimas Detroite

Pastaroji dvikova su „Pistons“ J.Valančiūnui susiklostė nesėkmingai. Nors lietuvis atsilaikė prieš vieną geriausių šių dienų NBA „centrų“, mačo pabaigoje buvęs komandos draugas Aronas Baynesas sužeidė jam pirštą, dėl kurio porą rungtynių „Raptors“ treneris turėjo apriboti Jono žaidimo laiką.

Abi komandos kovėsi be svarbių žaidėjų. „Pistons“ – be vieno lyderių Kentavius Caldwello-Pope'u, o „Raptors“ – DeMarre'o Carrollo. 

Nuo sausio 9-osios „Raptors“ demonstruoja pasiutusį puolimą. Pagal pelnomus taškus per 100 atakų Toronto krepšininkai nusileidžia tik „Golden State Warriors“.

„Raptors“ (35-16): Kyle'as Lowry 25, Terrence'as Rossas 18, DeMaras DeRozanas 17, Jonas Valančiūnas ir Cory Josephas po 15.

„Pistons“ (27-26): Ersanas Ilyasova 17, Marcusas Morrisas 14, Reggie Jacksonas ir Darrunas Hilliardas po 13, Andre Drummondas 12 (13 atk. kam.), Aronas Baynesas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas