Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 05

Jonui Valančiūnui – proga išsikovoti NBA žvaigždės statusą?

Ar Jonas Valančiūnas taps tuo postūmiu, kuris leis „Toronto Raptors“ surengti rekordinį žygį NBA atkrintamosiose varžybose? „Bleacher Report“ įsitikinę, kad 23 metų lietuvis yra vienas pagrindinių kandidatų tapti staigmena lemiamų NBA kovų maratone. „Bleacher Report“ sudarė sąrašą krepšininkų, kurie turėtų duoti impulsą savo komandoms atkrintamosiose varžybose. Sąraše – ir J.Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak „Bleacher Report“, NBA atkrintamosios yra ta vieta, kurioje paaiškėja, kas yra kas. J.Valančiūnas ir kiti NBA žaidėjai turi galimybę pakeisti savo statusą stipriausioje krepšinio lygoje. JV jau pademonstravo augimo ženklus, bet savo tobulėjimo kelionėje dar turi įveikti vieną svarbią kliūtį, kad galėtų prasilaužti NBA žemėse.

„Bleacher Report“ siūlo nenurašyti 213 cm ūgio vidurio puolėjo. „Jis labai talentingas aukštaūgis, kokių NBA liko ne tiek jau daug“, – rašo NBA apžvalgininkai, primindami, kad vasarą su „Raptors“ J.Valančiūnas ne be reikalo sudarė ketverių metų 64 milijonų JAV dolerių sutartį ir 2011-aisiais NBA naujokų biržoje buvo pakviestas penktuoju šaukimu.

„Bleacher Report“ pabrėžia, kad Toronte lietuvis nėra vienintelė ryški asmenybė. „Raptors“ dėmesio centre – žvaigždėta gynėjų grandis su Kyle'u Lowry bei DeMaru DeRozanu bei kandidatas tapti metų treneriu Dwane'as Casey.

Akivaizdu, kad Toronte egzistuoja hierarchija ir J.Valančiūnas netelpa į tą patį lėktuvą, kuriame sėdi D.DeRozanas ir K.Lowry. „Tačiau Jonas greičiausiai yra didžiausias Rytų konferencijos „X faktorius“, – rašo „Bleacher Report“.

Rašoma, kad kai „centrui“ rungtynės klostosi sėkmingai, pergalingai žygiuoja ir „Raptors“.

„Pastaruoju metu Valančiūnas buvo tiesiog puikus. O tai dar vienas geras ženklas artėjant atkrintamosioms varžyboms. „Raptors“ remiasi Kyle'u Lowry ir DeMaru DeRozanu, bet kai Valančiūnas taip žaidžia, komanda tampa be galo pavojinga ir sunkiai įveikiama. Ypač kai jis taip ginasi“, – „Toronto Sun“ žurnalisto Ryano Wolstato eilutes cituoja „Bleacher Report“.

NBA apžvalgininkai pabrėžia, kad jei J.Valančiūnas stabiliai gerai ginsis, o „Raptors“ įtrauks jį į žaidimą, lietuvis su savo gebėjimu rinkti taškus ir masyviai susigraibyti atkovotus kamuolius gali tapti žvaigžde atkrintamosiose varžybose.​

Kiti į „Bleacher Report“ sąrašą įtraukti žaidėjai:

  • Jae Crowderis („Boston Celtics“)
  • Kentavious Caldwellas-Pope'as („Detroit Pistons“)
  • Joshas Richardsonas („Miami Heat“)
  • Mylesas Turneris („Indiana Pacers“)
  • Rodney Hoodas („Utah Jazz“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas