Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 15

Jubiliejinis L.Dončičiaus trigubas dublis nutraukė „Grizzlies“ jaunuolių dominavimą

Memfyje užsiautęs Luka Dončičius užfiksavo jau 40-ąjį karjeros trigubą dublį, o slovėno vedama „Dallas Mavericks“ (23-19) svečiuose 112:85 (25:29, 25:26, 34:18, 28:12) sutriuškino „Memphis Grizzlies“ (30-15) jaunimą, kuris pastaruoju metu buvo tapęs kiekvienos NBA komandos pagrindiniu taikiniu.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

Net 11 susitikimų iš eilės laimėję „Grizzlies“ jau pasiekė ilgiausią nepralaimėtų rungtynių frančizės istorijoje seriją, tačiau talentingų jaunuolių apetitas kilo bevalgant.

Neblogai „grizliams“ sekėsi ir šių rungtynių starte – pirmajame kėlinyje šeimininkai pirmavo 9 taškais (25:16), tačiau antrojo kėlinuko pradžioje Taylorą Jenkinsą prie šoninės linijos pakeitęs Darko Rajakovičius ir jo kariauna pradėjo jausti pirmuosius pavojaus ženklus.

Į pertrauką Memfio krepšininkai dar žengė pirmaudami 54:50, tačiau po jos užstrigo varžovų gynybinėse pinklėse ir per antrą mačo dalį sukrapštė vos 30 taškų.

„Mavericks“, kuri ir toliau yra privesta verstis be Kristapo Porzingio (lygos sveikatos ir saugumo protokolas), ketvirtajame kėlinyje pradėjo varžovus triuškinti, o prie to labiausiai prisidėjo vunderkindas iš Slovėnijos – Luka Dončičius.

Dalaso klubo žvaigždė per nepilnas 32 min. surinko 27 taškus (12/22 met.), atkovojo 12 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Beje, tai jubiliejinis 40-asis slovėno trigubas dublis NBA lygoje.

Įdomu tai, kad L.Dončičiui jau dabar priklauso lygiai pusė visų „Mavericks“ komandos trigubų dublių per visą klubo istoriją.

Dalaso klubas laimėjo septynerias iš pastarųjų 10 rungtynių ir Vakaruose užkopė iki penktosios pozicijos. Memfio klubas juos ir toliau lenkia ganėtinai ženkliai bei užima trečią vietą.

„Memphis Grizzlies“: Ja Morantas 19 (8 rez. perd.), Desmondas Bane'as 16, Kyle'as Andersonas 12.

„Dallas Mavericks“: Luka Dončičius 27 (12 atk. kam., 10 rez. perd.), Timas Hardaway Jr. 16, Jalenas Brunsonas (9 rez. perd., 5 per. kam.) ir Marquese'as Chrissas po 15, Dwightas Powellas ir Dorianas Finney-Smithas po 13, Reggie Bullockas 10.

VIDEO: Dallas Mavericks vs Memphis Grizzlies Full Game Highlights | January 14 | 2022 NBA Season

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas