Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 13

K.Thompsonas apie tritaškių konkursą: „Net mano broliai galvoja, kad laimės S.Curry“

Nors daugelis NBA lygos gerbėjų tiki, kad šiąnakt tritaškių konkurse antrus metus iš eilės triumfuos Stephenas Curry, jo komandos draugas Klay’us Thompsonas nesiruošia nuleisti rankų ir ruošiasi mesti rimtą iššūkį.
Klay'us Thompsonas
Klay'us Thompsonas / „Scanpix“ nuotr.

Pats K.Thompsonas žino, kad nukarūnuoti S.Curry bus beprotiškai sunki užduotis, tad pernelyg nenustebo, kai spaudos konferencijoje jam tiesiai šviesiai rėžė, kad visi mano, jog praėjusio sezono MVP ir vėl laimės tritaškių konkursą.

„Visi taip galvoja? Oho! – stebėjosi K.Thompsonas. – Kažkur juk turi būti keli žmonės, kurie tiki, kad laimėti gali ir Klay’us. Nenoriu savęs vertinti iš šalies, tačiau bent keletas turi tikėti mano sėkme, manau. Beje, esu vienas iš jų. Greičiausiai net mano broliai galvoja, kad laimės Stephas. Tai normalu. Tada aš vaidinsiu, pabrėžiu, vaidinsiu, silpnesniąją pusę.“

S.Curry galimybes palankiau vertina ir Kobe Bryantas. „Los Angeles Lakers“ legenda neslėpė, kad Auksinės valstijos „karių“ lyderis laimėti turėtų be didesnio vargo.

Tritaškių konkursas vykti turėtų tarp „Įgūdžių iššūkio“ ir dėjimų konkurso, tačiau pagrindine vakaro pramoga tapti turėtų būtent tritaškiai, kuriais vienas kitą nustelbti bandys NBA čempionai.

Pernai K.Thompsonas į tritaškių konkurso finalą pateko kartu su „Cleveland Cavaliers“ įžaidėju Kyrie Irvingu, tačiau ten juos nubloškė trylika metimų pataikiusio ir su 27 taškais rekordą pasiekusio S.Curry banga.

„Tik retkarčiais atrandame progų išmėginti vienas kito jėgas. Taip, treniruotėse jaučiame konkurenciją, tačiau ten būna tik treniruotės. Smagu su juo varžytis dėl kažkokio tiutlo, – kalbėjo K.Thompsonas.

Turėtų būti smagu. Jei nori įveikti Stephą, reikia abiejuose etapuose  surinkti labai daug taškų.“

Kiti akį patraukti galintys šeštadienio „All Stars“ mūšiai:

Dėjimų konkursas

„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as
„Scanpix“ nuotr./NBA „Kylančių žvaigždžių“ rungtynės


Dėjimų konkurso „karaliams“ savo sostą apginti pastaraisiais metais sekėsi nekaip, tačiau šį mitą sugriauti pasiruošęs yra „Minnesota Timberwolves“ krepšininkas Zachas LaVine’as. Pernai šį konkursą laimėjęs puolėjas sieks pirmą kartą nuo 2010-ųjų titulą iškovoti antrus metus iš eilės.

Jam kelią pastoti bandys Willas Bartonas, „Orlando Magic“ puolėjas Aaronas Gordonas ir „Detroit Pistons“ žvaigždė Andre Drummondas.

Tritaškių konkursas

Be jau minėtų S.Curry ir karingai nusiteikusio K.Thompsono, tritaškių konkursą laimėti sieks Jamesas hardenas, „Los Angeles Clippers“ gynėjas J.J.Redickas, NBA lygos naujokas Devinas Bookeris, „Portland Trail Blazers“ krepšininkas CJ McCollumas ir „Milwaukee Bucks“ narys Khrisas Middletonas.

Milžinų kova

Nors įgūdžių iššūkyje dažniausiai dalyvauja žemesni NBA krepšininkai, šiemet jame susirungs tokie milžinai kaip Anthony Davisas, DeMarcusas Cousinsas ir geriausiu NBA lygos naujoku pretenduojantis tapti Karlas-Anthony Townsas, tikintis, jog kitų dalyvaujančiųjų patirtis jam nepakiš kojos. 

„Scanpix“ nuotr./NBA „Kylančių žvaigždžių“ rungtynės
„Scanpix“ nuotr./Karlas-Anthony Townsas

„Manau, tikrai galiu laimėti, – kalbėjo Karlas-Anthony Townsas. – Nejuokauju, rimtai tikiu, kad galiu laimėti įgūdžių iššūkį. Manau, kad tam turiu reikalingus gebėjimus.“

D lygos diena

Geriausi NBA Plėtojimosi lygos krepšininkai aikštę vietos laiku užims popiet. Tai puiki galimybė išvysti jaunus ir perspektyvius žaidėjus. D lyga taip pat turi savo „Visų žvaigždžių“ rungtynes, dėjimų ir tritaškių konkursus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas