Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 17

Ką NBA žaidėjai veikia karantino metu? Nuo kompiuterinių žaidimų iki gitaros pamokų

NBA sezoną sukaustė įšalas. Vietoje lemiamų reguliariojo sezono kovų ir peštynių dėl vietų atkrintamosiose, pajėgiausios pasaulio krepšinio lygos žaidėjai dėl COVID-19 viruso pandemijos yra priversti sėdėti užsidarę namuose ir laukti žinių dėl sezono atnaujinimo. Kaip šį netikėtai atsiradusį laisvą laiką išnaudoja geriausi pasaulio krepšininkai?
NBA žaidėjai per karantiną
NBA žaidėjai per karantiną / Twitter nuotr., 15min koliažas

Nemaža dalis NBA krepšininkų pasinėrė į ir įprasto sezono metu jiems artimą veiklą – ėmė žaisti kompiuterinius žaidimus, o dauguma iš jų tai tiesiogiai transliuoja ir internetu, „Twitch“ sistemos pagalba.

Užuominą, jog pastarosiomis dienomis kompiuteriniais žaidimais užsiima dažniau nei įprastai, tviteryje pateikė „Dallas Mavericks“ žvaigždė Luka Dončičius, „Phoenix Suns“ lyderis Devinas Bookeris dalinosi savo žaidžiančio tiesioginės transliacijos nuoroda, o „New Orleans Pelicans“ žaidėjas Joshas Hartas juokėsi dėl pasikeitusių įpročių.

„Pamenu, kaip praėjusiais metais visi mane peikė dėl transliavo žaidžiant kompiuterinius žaidimus, o dabar visi tą daro“, – rašė J.Hartas.

Kiti NBA krepšininkai nėrė į „Youtube“ platybes ieškodami savo žaidimo epizodų. „Brooklyn Nets“ gynėjui Spenceriui Dinwiddie paklausus, kurie iš jų šiomis dienomis stebi savo žaidimo įrašus, į krepšininko šauksmą atsiliepė visas būrys NBA žaidėjų, tarp jų – ir Stephenas Curry, Jaysonas Tatumas, Bradley Bealas. Donovanas Mitchellas ir kiti.

„Darau tai mažiausiai dukart per dieną“, – juokėsi S.Curry, prieš NBA sezono sustabdymą grįžęs į aikštę po rankos traumos, tačiau spėjęs sužaisti vos vienerias rungtynes.

„Negalėtum pasakyti, kad žaidžiu negražiai“, – į S.Dinwiddie klausimą atsiliepė „Washington Wizards“ lyderis B.Bealas.

Tarp NBA žaidėjų yra ir tokių, kurie susigalvojo dar originalesnių užsiėmimų. Štai naudingiausias praėjusio sezono krepšininkas Giannis Antetokounmpo ėmė mokytis groti gitara:

„Minnesota Timberwolves“ gynėjas Joshas Okogie melodijas išgauna spaudydamas klavišus:

O sezono metu kulinarinę laidą „How Hungry Are You?“ (liet. kiek esi alkanas?) vedantis aukštaūgis Serge'as Ibaka dabar „Toronto Raptors“ „Twitter“ paskyros laidoje „How Bored Are You?“ (liet. kiek tau nuobodu?) mokosi naudotis indaplove:

Yra ir tokių, kurie karantino laikotarpiu atranda laiko sau. Štai Joelis Embiidas per savo gimtadienį nustebino itin ekstravagantiška šukuosena.

Tiesa, yra ir žaidėjų, kurie saviizoliacijos laikotarpiu randa laiko krepšinio kamuoliui. Štai ryškiausia lygos žvaigždė LeBronas Jamesas kartu su sūnumi nusifilmavo besitreniruojantys „Los Angeles Lakers“ treniruočių bazėje.

Tuo tarpu „Atlanta Hawks“ jaunoji žvaigždutė Trae Youngas formą bando palaikyti namuose – krepšinio kamuolius jis pakeitė kojinėmis, o lanką – skalbinių dėže.

Savo ruožtu „Portland Trail Blazers“ lyderis Damianas Lillardas su sūnumi perdavė žinutę sirgaliams.

„Tik primenu, kad plautumėtės rankas, vengtumėte masinių susibūrimų, o jeigu jaučiate, kad sergate, tai karantinuotumėtės. Tai virusas, kurį galime įveikti tik visų pastangomis“, – teigė įžaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas