Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 20

Kaip NBA vasaros lygoje sekėsi Lietuvos krepšinio gerbėjų pažįstamiems?

NBA vasaros lygoje liko sužaisti vienerias rungtynes – „San Antonio Spurs“ ir „Phoenix Suns“ finale išsiaiškins, kas tas nugalėtojais. Geriausiu visos Vasaros lygos žaidėju (MVP) pripažintas „Spurs“ žaidėjas Kyle'as Andersonas, tuo tarpu iš Lietuvoje rungtyniavusių žaidėjų geriausiai pasirodė Justinas Dentmonas. 24sek.lt apžvelgia, kaip vasaros lygoje sekėsi lietuviams bei Lietuvoje žaidusiems amerikiečiams.
Justinas Dentmonas, Mantas Kalnietis ir Jamesas Andersonas
Justinas Dentmonas, Mantas Kalnietis ir Jamesas Andersonas

Lietuvių pasirodymas

NBA vasaros lygoje šiemet žaidė trys lietuviai. Daugiausiai tikėtasi iš įžaidėjo Manto Kalniečio, tačiau gana neblogai sekėsi ir universitetą JAV baigusiam Gilvydui Birutai, o Lenkijoje rungtyniaujantis „centras“ Ovidijus Galdikas ant parketo pasirodė tik simboliškai.

Su Kauno „Žalgiriu“ metų sutartį jau pasirašęs M.Kalnietis vasaros lygą pradėjo puikiai. Pirmose rungtynėse prieš „Miami Heat“ lietuvis per 21 minutę įmetė 6 taškus (3/6 dvit.) ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Nors M.Kalnietis padarė ir 6 klaidas, tačiau tai buvo galima paaiškinti ilgu laiku be krepšinio.

Kitame mače M.Kalnietis žaidė 3 minutėmis mažiau, tačiau pasižymėjo 8 taškais (2/4 trit.,), 3 perdavimais ir 3 atkovotais kamuoliais bei fantastišku tritaškiu. Po šių mačų 28 metų 196 cm ūgio lietuvis buvo tarp geriausių lygos įžaidėjų bei sulaukė pagyrų iš NBA specialistų.

VIDEO: Pirmosios Manto Kalniečio rungtynės NBA vasaros lygoje

Vis dėlto, vėliau M.Kalnietį pristabdė skausmai ir kitos dvi jo rungtynės nebebuvo tokios geros. Lietuvis nepuolė stačia galva į aikštę, kad nesusižeistų prieš vasarą su rinktine, be to, „Pacers“ komandoje tiesiog žibėjo kitas įžaidėjas – po 22,5 taško rinkęs Joe Youngas.

VIDEO: Kurioziškas Manto Kalniečio tritaškis su sirena

Staigmena NBA specialistams ir Lietuvos krepšinio gerbėjams tapo Gilvydo Birutos debiutas „Denver Nuggets“ ekipoje. Pirmose rungtynėse 23 metų 203 cm ūgio puolėjas per 18 minučių pelnė 9 taškus (4/4 dvit.), perėmė 2 kamuolius, blokavo metimą ir buvo antras pagal įmestų ir praleistų taškų santykį komandoje. Be to, lietuvis pasižymėjo galingu dėjimu ir atkreipė į save amerikiečių dėmesį. 

Per kitus tris susitikimus lietuvis iš viso žaidė tik 24 minutes ir įmetė 4 taškus, tačiau apie save priminė per penktąjį mačą. Daugiausiai, 23 min., žaidęs G.Biruta įmetė 7 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. G.Biruta per 5 rungtynes pasiekė net 70 proc. dvitaškių taiklumą.

VIDEO: Gilvydo Birutos dėjimas NBA vasaros lygoje

Trečiasis mūsų šalies atstovas, Ovidijus Galdikas, „New York Knicks“ ekipoje per dvejas rungtynes žaidė tik 4 minutes ir taškais nepasižymėjo. Lietuvis iš viso sugriebė vieną kamuolį, blokavo metimą ir prametė du dvitaškius. Taip ir liko neaišku, kodėl Niujorko klubas kvietėsi aukštaūgį į JAV.

Lietuvos krepšininkai 2015 NBA vasaros lygoje
Žaidėjas Rung. Min. Taikl. 3% Atk.
kam.
Rez.
perd.
Per.
kam.
Klaid. Tšk.
M.Kalnietis
„Pacers“
4 13 41% 50% 0,8 3,5 0,2 3 4,5
G.Biruta
„Nuggets“
13,2 70% - 2,2 0,8 1 0,4 4
O.Galdikas
„Knicks“
2 2 0% - 0,5 - - 0,5 0

W.Cherry, B.Baronas ir M.Moseris neįtikino

NBA vasaros lygoje žaidė net trys buvę „Žalgirio“ krepšininkai – Justinas Dentmonas, Willas Cherry ir Jamesas Andersonas – bei LKL čempionų gretose taip ir nedebiutavęs Maalikas Waynsas. Lygoje dalyvavo ir abu praėjusio sezono Vilniaus „Lietuvos ryto“ amerikiečiai – Mike'as Moseris ir Billy Baronas.

Buvę „Lietuvos ryto“ nariai vasaros lygoje kalnų nenuvertė. B.Baronas pirmose rungtynėse „Pistons“ gretose pelnė 8 taškus, tačiau per 13 minučių spėjo išmesti net 8 metimus, iš kurių pataikė tik du – abu tritaškiai. M.Moseris krepšį atakavo tiesiog tragiškai (2/13 dvit., 1/6 trit.), o daugiau nieko išskirtinio irgi nenuveikė.

Daugiausiai rungtynių vasaros lygoje sužaidė W.Cherry, kuris su „Spurs“ nužengė iki turnyro finalo. Buvęs „Žalgirio“ įžaidėjas gavo tikrai nemažai žaidimo minučių (vid. 15), tačiau pasižymi labai prastu pataikymu (6/26 dvit., 0/7 trit.), atlieka tik po vieną rezultatyvų perdavimą, o suklysta po 1,4 karto. Tai tikrai ne ta statistika, kuri leistų įžaidėjui belstis į NBA duris.

Praėjusio sezono LKL legionieriai 2015 NBA vasaros lygoje
Žaidėjas Rung. Min. Taikl. 3% Atk.
kam.
Rez.
perd.
Per.
kam.
Klaid. Tšk.
W.Cherry
„Spurs“
7 15 35% 0% 0,7 1,1 0,9 1,4 3,6
M.Moseris
„Hawks“
4 9,8 15% 17% 3 0,5 0,8 0,75 1,2
B.Baronas
„Pistons“
2 9,5 20% 25% 2 1 1,5 1 4
Justino Dentmono tritaškis

Puikus J.Andersono ir J.Dentmono žaidimas

Pastarųjų dviejų metų „Žalgirio“ lyderiai Justinas Dentmonas ir Jamesas Andersonas gali pasigirti puikiu žaidimu ir vasaros lygoje.

VIDEO: Justinas Dentmonas vasaros lygoje pelnė 31 tašką

Rinktinėje D lygos komandoje 30-metis J.Dentmonas žaidė tiesiog puikiai – rungtynėse su „Dallas Mavericks“ įmetė net 31 tašką. Po 25 minutes vidutiniškai žaidęs gynėjas per penkerias rungtynes išlaikė 17 taškų vidurkį atakuodamas net 56 proc. taiklumu. 

Nors J.Dentmono atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų statistika nėra išsiskirianti, tačiau savo taškų pelnytojo savybes buvęs žalgirietis įrodė. Net jeigu jis ir negaus pasiūlymų iš NBA, Eurolygos ekipos tikrai bus pasirengusios vilioti J.Dentmoną.

Tuo tarpu pastarąjį sezoną vienu geriausių Eurolygos žaidėjų tapusiam J.Andersonui pakako trijų rungtynių, kad „Sacramento Kings“ klubui jis įrodytų esąs vertas sugrįžimo į NBA lygą.

VIDEO: Justino Dentmono epizodai vasaros lygoje

26 metų 198 cm ūgio puolėjas rinko po 12 taškų, atakuodamas net 64 proc. taiklumu. Nors J.Andersonui nesisekė pataikyti tritaškių, jis darė per daug klaidų, tačiau to pakako, kad „Kings“ pasiūlytų jam sutartį. Antrojo-trečiojo numerio pozicijoje galintis žaisti J.Andersonas „Kings“ ekipoje tikrai galės pakovoti dėl svarbaus vaidmens.

Žaidėjas Rung. Min. Taikl. 3% Atk.
kam.
Rez.
perd.
Per.
kam.
Klaid. Tšk.
J.Dentmonas
D lygos rinktinė
5 25 56,5% 54,5% 2,2 2,6 2,8 1,6 17
J.Andersonas
„Kings“
3 23,3 64% 17% 2,7 2 0,7 4,7 12,3

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas