Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 04

Kalėdinis krepšinis – neišvengiamas: NBA baigia apsispręsti dėl naujo sezono starto datos

NBA baigia apsispręsti dėl 2020-2021 m. sezono starto datos – pajėgiausia planetos lyga sugrįš gruodžio 22 arba sausio 18 dieną, praneša „The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Anot įtakingo žurnalisto, dabar laukiama NBA žaidėjų asociacijos (NBPA) balsavimo, kuris gali būti surengtas jau ketvirtadienį.

Vis dėlto tarp žaidėjų dar iki balsavimo jaučiama, kad startas prieš Kalėdas, t.y. gruodžio 22-ąją, yra „neišvengiamas“.

Praktiškai neabejojama, kad sezoną pradėjus gruodį, komandoms reguliariajame sezone tektų žaisti ne 82, kaip įprasta, o 72 rungtynes.

Pastarąją datą itin palaiko NBA, norinti sezoną pradėti kuo anksčiau. To priežasčių – daugybė.

Pirmiausia, NBA vadovai nebesižvalgo į galimybę sugrįžti tik tada, kai arenose bus leidžiami žiūrovai, ir tikisi sirgalius į tribūnas susigrąžinti nebent sezono eigoje. Tad ir laukti iki sausio ar net vasario, kaip buvo svarstoma anksčiau, nebėra tikslo.

Be to, pradėjus sezoną gruodį, nebūtų prarasti ypač daug pelno atnešantys kalėdiniai susitikimai, kurie tampa tarsi vyšnia ant torto NBA reguliariajame sezone.

Taip pat sezoną pradėjus gruodžio 22-ąją jį galima būtų baigti iki birželio pabaigos, o tai reiškia, kad NBA sezonas nesikirstų su olimpinėmis žaidynėmis. Tai teigiamai atsilieptų tiek įvairių šalių žaidėjams, kurie galėtų atstovauti savo šalims olimpiniuose atrankos turnyruose ir Tokijo žaidynėse, tiek lygai, kuri nesikirstų su svarbiausiu sporto renginiu per ketverius metus ir nerizikuotų prarasti didelę televizijos žiūrovų auditorijos dalį.

Tokiam ankstyvam sezono startui dar gali pasipriešinti žaidėjai, kurių dalis nenori vėl pradėti žaisti praėjus viso labo kiek daugiau nei dviem mėnesiams po 2019-2020 m. sezono kulminacijos.

Tačiau tikimybė, jog žaidėjai piestu stosis prieš NBA intencijas, nėra didelė, nes delsimas iki sausio lygai gali kainuoti net iki 1 mlrd. JAV dolerių, o tai skaudžiai atsilieptų ir krepšininkų atlyginimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas