Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 27

Karstelėjęs Karaliaus sugrįžimas: „Lakers“ ir su LeBronu suklupo namuose

LeBronas Jamesas po mėnesio pertraukos vėl žengė į aikštę, bet pergalės jo atstovaujamiems „Los Angeles Lakers“ (37-38) tai neatnešė. Kalifornijos klubas namuose 108:118 (26:29, 29:34, 23:28, 30:27) nusileido „Chicago Bulls“ (36-38) ekipai.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

L.Jamesas dar vasario 26 dieną rungtynėse su „Dallas Mavericks“ patyrė dešinės pėdos traumą ir nuo tada nerungtyniavo, praleisdamas iš viso 13 susitikimų. Iš jų „Lakers“ sugebėjo laimėti net aštuonis ir sėkmingai laikėsi lenktynėse dėl atkrintamųjų varžybų.

Vis dėlto šį kartą nepadėjo net ir LeBrono faktorius.

Karalius tik antrą sykį karjeroje žengė į aikštę ne startiniame penkete, o nuo suolo, sukeldamas emocijų audrą pirmojo kėlinio viduryje, bet „Bulls“ žaidėjai nesutriko ir jau antrajame ketvirtyje galingai šovė į priekį.

Puikiai tolimus metimus realizavę Čikagos žaidėjai antrame kėlinyje atitrūko net 59:39, bet sėkmingiau pirmąją mačo dalį užbaigę „Lakers“ įpusėjus rungtynėms atsiliko jau tik 55:63.

Vis dėlto Zacho LaVine'as vedami „buliai“ surengė dar vieną spurtą trečiojo ketvirčio pradžioje ir susikrovė rekordinę persvarą – 81:60.

Per likusį laiką dar pasitaikė „Lakers“ bandymų vytis varžovus, bet „Bulls“ sėkmingai atsakė į visus Los Andželo krepšininkų spurtus. Arčiausiai šeimininkai buvo priartėję priešpaskutinę minutę, kai Maliko Beasley tritaškis nukirpo skirtumą iki 8 taškų (105:113), tačiau Patrickas Beverley ir Derrickas Jonesas pataikė po dvitaškį ir „Lakers“ pergale tai nepavirto.

Sugrįžęs LeBronas per 29,5 minutės pelnė 19 taškų (6/9 dvit., 0/2 trit., 7/8 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Pasitikėjau savimi per treniruotes, kurias atlikau šią savaitę. O išlipęs iš lovos šiandien supratau, kad galiu žaisti“, – pasakojo Karalius.

Jį turėjo kaip reikiant supykdyti buvusio komandos draugo P.Beverley veiksmai paskutinėmis rungtynių akimirkomis. „Lakers“ klubo išmainytas, o vėliau sutartį su Čikagos klubu sudaręs įžaidėjas dar prieš rungtynes kalbėjo, kad „užbaigs „Lakers“ atkrintamųjų viltis“, o pataikęs metimą pabaigoje rankomis trenkė į grindis bei žvelgdamas į 18 cm aukštesnį LeBroną demonstravo gestą, reiškiantį „esi per mažas“.

„Bulls“ laimėti nesutrukdė net ir tai, jog dar antrajame kėlinyje ši komanda neteko vieno iš lyderių Nikolos Vučevičiaus, kuris už emocijas per kelias sekundes užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo priverstas palikti aikštelę.

Pirmą kartą po trijų pergalių iš eilės pralaimėję „Lakers“ nepasinaudojo šansu įtvirtinti savo vietą pirmajame Vakarų konferencijos aštuonete ir nukrito į devintą poziciją. „Bulls“ Rytuose yra dešimti.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 19 (8 atk. kam.), Troy Brownas (4/9 trit.) ir Malikas Beasley (6/14 trit.) po 18, Dennisas Schroderis 17, Anthony Davisas 15 (9 atk. kam., 5 rez. perd.), Austinas Reavesas 13 (7 rez. perd.).

„Bulls“: Zachas LaVine'as 32 (11/14 dvit.), DeMaras DeRozanas 17 (10 rez. perd.), Coby White'as 13 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Andre Drummondas 12 (8 atk. kam.), Patrickas Beverley 10.

Kiti rezultatai:

  • „Charlotte Hornets“ – „Dallas Mavericks“ 110:104
  • „Atlanta Hawks“ – „Memphis Grizzlies“ 119:123
  • „Boston Celtics“ – „San Antonio Spurs“ 137:93
  • „Cleveland Cavaliers“ – „Houston Rockets“ 108:91
  • „Orlando Magic“ – „Brooklyn Nets“ 119:106
  • „Toronto Raptors“ – „Washington Wizards“ 114:104
  • „Portland Trail Blazers“ – „Oklahoma City Thunder“ 112:118
  • „Golden State Warriors“ – „Minnesota Timberwolves“ 96:99

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas