Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 26

Kauno „Žalgiriui“ – pusės milijono eurų injekcija iš už Atlanto

Kauno „Žalgirio“ sąskaitą papildys daugiau nei pusės milijono eurų suma. Tokius pinigus Lietuvos čempionams atneš pirmasis Isaiah Hartensteino NBA kontraktas su „Houston Rockets“ klubu.
Isiah Hartensteinas
Isaiah Hartensteinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš trejus metus su I.Hartensteinu sudarytame „Žalgirio“ kontrakte buvo numatyta išpirkos galimybė. 24sek žiniomis, ji siekė 650 tūkst. dolerių – maždaug 553 tūkst. eurų.

Dar pernai 20-metis Vokietijos krepšinio talentas pakėlė sparnus už Atlanto, tik oficialiai buvo paskolintas dukterinei „Rockets“ ekipai G lygoje – „Rio Grande Valley Vipers“.

Šią vasarą 43-iasis 2017-ųjų NBA naujokų biržos šaukimas su „Rockets“ sudarė trejų metų sutartį.

Pirmieji jos metai bus garantuoti, antrieji – iš dalies, o vėliau „Rockets“ turės sprendimo teisę, ar pratęsti įsipareigojimus trečiajam sezonui.

„Negaliu žodžiais nusakyti, ką man tai reiškia. Dar kai tik pirmą kartą laikiau krepšinio kamuolį rankose, tai buvo didžiausia mano svajonė. Noriu padėkoti Hjustono organizacijai už suteiktą galimybę įgyvendinti svajonę“, – socialiniuose tinkluose džiūgavo I.Hartensteinas.

I.Hartensteinas praėjusį sezoną G lygoje per vid. 18,7 minutės rinkdavo 9,5 taško (57,1 proc. met., 32 proc. trit.), atkovodavo 6,6 kamuolio, atlikdavo 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo 1,1 metimo.

Liepą jis antrą kartą rungtyniavo NBA vasaros lygoje, kurioje savo pasirodymu sužavėjo „Rockets“ ekipą. Per 21,9 minutės I.Hartensteinas įmesdavo 10,3 taško (52,2 proc. met.), sugriebdavo po 8 atšokusius kamuolius, atlikdavo po rezultatyvų perdavimą ir varžovams išrašydavo 2,25 bloko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai