Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 14

Kawhi Leonardui atlikta kryžminio kelio raiščio operacija: gali nežaisti pusmetį

Viena ryškiausių NBA žvaigždžių Kawhi Leonardas veikiausiai ilgam iškrito iš rikiuotės. „Los Angeles Clippers“ klubas pranešė, kad 30-ąjį gimtadienį neseniai paminėjusiam puolėjui atlikta dalinai trūkusio dešinio kelio raiščio operacija, po kurios Kawhi gali nerungtyniauti labai ilgą laiką.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / „Scanpix“/AP nuotr.

K.Leonardas traumą patyrė dar birželio 14-ąją, ketvirtosiose Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynėse prieš „Utah Jazz“ klubą.

Puolėjas praleido paskutines aštuonerias „Clippers“ rungtynes konferencijos pusfinalyje ir finale prieš „Phoenix Suns“, o dabar paaiškėjo ir tiksli to priežastis.

Nors „Clippers“ neskelbia, kuriam laikui K.Leonardas iškrito iš rikiuotės, sprendžiant iš panašias operacijas iškentusių kitų NBA žaidėjų patirčių vienas geriausių NBA krepšininkų gali nerungtyniauti bent pusmetį.

Štai „Brooklyn Nets“ gynėjas Spenceris Dinwiddie, panašią operaciją turėjęs praėjusių metų gruodį, į treniruotes sugrįžo tik po šešių mėnesių, o taip pat dalinai trūkusio kryžminio kelio raiščio traumą patyręs „Washington Wizards“ centras Thomasas Bryantas negali sportuoti pilnu pajėgumu net ir praėjus daugiau nei pusmečiui.

Praktiškai neabejojama, kad K.Leonardui teks praleisti 2021-2022 m. sezono pradžią, kuri bus duota spalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

K.Leonardo trauma sukels nemenką galvos skausmą ir komandai, ir pačiam žaidėjui dėl jo kontrakto situacijos. Šią vasarą puolėjas gali atsisakyti 36 mln. JAV dolerių uždarbio 2021-2022 m. sezonui ir tapti laisvuoju agentu.

Jei taip ir nutiks, „Clippers“ turės teisę pasiūlyti žaidėjui ketverių metų 181,5 mln. dolerių sutartį. Vis dėlto K.Leonardas gali ieškoti ir kitų variantų bei išklausyti kitų komandų siūlymų.

Dukart NBA čempionas ir naudingiausias finalo žaidėjas praėjusį sezoną sužaidė 52 reguliariojo sezono mačus ir vidutiniškai rinko po 24,8 taško, 6,5 atkovoto kamuolio bei 5,2 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

Atkrintamosiose varžybose jo rodikliai buvo dar aukštesni – 30,4 taško, 7,7 atkovoto kamuolio ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo per 11 sužaistų rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas