Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 04

Keistą treniruotę Finikse surengęs Domantas Sabonis sulaukė „Suns“ vadovo liaupsių

Birželį Domantas Sabonis pradėjo aktyviai. 20-metis lietuvis dalyvavo „Phoenix Suns“ klubo peržiūroje – puolėjui pirmojoje prieš NBA naujokų biržą. Apžvalgininkus kiek nustebino neįprastas treniruotės pobūdis, bet „Suns“ vadovas gyrė jaudulio nepaslėpusį lietuvį.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Twitter“ nuotr.

„Suns“ peržiūroje iš viso dalyvavo septyni krepšininkai, iš kurių bent keturi puolėjai. Šios pozicijos krepšininkais „Suns“ vadovai ketina pasipildyti NBA naujokų biržoje, bet labai realu, kad sunkiojo krašto puolėjo vietą Arizonos valstijos klube užims kroatas Draganas Benderis – jį „Suns“ gali nugvelbti ketvirtuoju šaukimu.

„Suns“ dar turi 13-ąjį ir 28-ąjį šaukimą. Realiausia, kad Domantas būtų pašauktas 13-uoju.

Tiesa, kitaip nei šeši D.Sabonio konkurentai „Suns“ peržiūroje, lietuvis prieš trenerius dirbo vienas. Tai yra šeši kiti pretendentai dalyvavo bendroje treniruotėje, o D.Sabonis praktikavosi individualiai.

Kadangi nebuvo jokių kitų žaidėjų, „Suns“ pasistumdyti su D.Saboniu delegavo individualius trenerius Jasoną Fraserį ir Chrisą Darnellą.

„Buvo smagu jį pamatyti savo akimis, – sakė „Suns“ generalinio direktoriaus asistentas Patas Connelly, pridūręs, kad vakarieniavo kartu su krepšininku. – Visada apie jį girdėjome tik geriausius atsiliepimus. Gerai, kad turėjome galimybę pabendrauti akis į akį. O jis šaunus vaikis“.​

VIDEO: Domantas Sabonis sukosi NBA loterijos užkulisiuose

D.Sabonis treniruotėje labiausiai norėjo parodyti savo metimą iš vidutinio nuotolio. Kritikai įžvelgia, kad tai yra vienas jauno žaidėjo trūkumų.

„Jo arkliukas – energija, – neslėpė P.Connelly. – Visi žinome, kaip gerai jis kovoja dėl atšokusių kamuolių. O kitus du svarbius aspektus – pataikymą ir aikštės matymą, jis labiausiai parodė Lietuvos jaunimo rinktinėse. Neabejoju, kad šie du aspektai tobulės“.

NBA naujokų birža birželio 23-ąją vyks Brukline.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas