Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 06

Keistas pirmas kartas: žemės drebėjimas Las Vegase lietuvių akimis

Atrodė, kad tai Ziono Williamsono dėjimai drebina Las Vegasą, bet tai nebuvo 18-metis megatalentas. „New Orleans Pelicans“ ateities veidas jau ramiai sėdėjo ant suolo, kai „Thomas & Mack Center“ areną išjudino tikras, 7,1 balo žemės drebėjimas. Tai buvo pirmas toks daugeliui lietuvių, kurie tą NBA vasaros lygos vakarą sėdėjo tribūnose.
Zionas Williamsonas neužbaigė debiutavo vasaros lygoje
Zionas Williamsonas neužbaigė debiutavo vasaros lygoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nesupratau, kas vyksta, nes viskas pradėjo siūbuoti. Kol kažkas nepasakė, kad tai žemės drebėjimas“, – pasakoja Martynas Pocius, Las Vegase besidarbuojantis kaip „Denver Nuggets“ biuro atstovas.

Netrukus tviteryje buvęs krepšininkas dalijosi savo įspūdžiais apie labai keistą jausmą, patyrus pirmąjį žemės drebėjimą.

Jis, kaip ir Kauno „Žalgirio“ atstovai, ramiai stebėjo Ziono Williamsono debiutą NBA vasaros lygoje, kai „Thomas & Mack Center“ arenoje kilo sąmyšis.

„Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas bei komandos skautas Algimantas Bružas ramiai sureagavo į situaciją, bet aplinkui pastebėjo nemažai supanikavusių amerikiečių, pakilusių iš kėdžių ir pradėjusių bėgti.

Arenos pranešėjas ramino žiūrovus ir prašė likti savo vietose, bet nedaugelis jų klausė nurodymų. Žmonės skubėjo išėjimo link.

Situacija buvo nejauki: virš žaidėjų galvų siūbavo arenos kubas, žemė judėjo keliolika sekundžių.

Pauzės metų „Pelicans“ ir „Knicks“ žaidėjai susirinko prie savo atsarginių suolo, kai netrukus išsiskirstė į rūbines. Mačas buvo nutrauktas „Pelicans“ pirmaujant 80:74.

Dar pora lietuvių buvo visai čia pat, už keliasdešimt metrų koridoriumi nuo „Thomas & Mack Center“, esančioje „Cox Pavilion“ arenoje.

Kazys Maksvytis tuo metu stebėjo „San Antonio Spurs“ – „Orlando Magic“ rungtynes. Jose ant „Spurs“ suolo sėdėjo klubo trenerių štabo narys Darius Songaila.

VIDEO: NBA mačą nutraukęs žemės drebėjimas Las Vegase 15min akimis

D.Songaila pasakojo, kad nebuvo taip baisu, kaip daugeliui atrodė, nors jam tai taip pat buvo pirmas žemės drebėjimas gyvenime. Buvusio krepšininko teigimu, antrojo kėlinio metu pradėjo judėti žemė, prietaisai arenos palubėse, todėl teisėjai irgi stabdė susitikimą.

Vis dėlto kitaip nei „Thomas & Mack Center“ arenoje, „Spurs“ ir „Magic“ rungtynės buvo pratęstos.

Tuo tarpu kitoje arenoje pranešėjas paskelbė, jog visi „Thomas & Mack Center“ arenoje turėję vykti mačai atidedami. Beje, tuo metu Ignas Brazdeikis su „Knicks“ vyrukais jau buvo pakeliui namo į viešbutį.

Pagal pirminį planą, šioje salėje turėjęs vykti „Denver Nuggets“ bei „Phoenix Suns“ mūšis galėjo persikelti į „Cox Pavilion“. Bet kulniuojant „Cox Pavilion“ arenos link, pro duris netrukus išėjo „Nuggets“ vadovai Artūras Karnišovas ir Tomas Balčėtis.

„Viskas, mes nežaisime“, – savo žaidėjams signalizavo A.Karnišovas.

„Tai aišku jautėsi!“ – paklaustas apie žemės drebėjimą, neįprasta patirtimi dalijosi T.Balčėtis.

Savo išgyvenimais socialiniuose tinkluose dalijosi ir NBA krepšininkai.

NBA vasaros lygos vadovai nusprendė neberengti vėlai turėjusių prasidėti rungtynių. Maža to, po trijų kėlinių buvo sustabdytas ir „Spurs“ susitikimas su „Magic“. Komandos išsiskirstė namo Orlando krepšininkams pirmaujant 75:59.

Panašus žemės drebėjimas buvo suvirpinęs Las Vegasą dar prieš porą dienų. Specialistų skaičiavimais, liepos 5-ąją buvo numatyta 9 proc. tikimybė, kad bus dar vienas žemės drebėjimas.

„Svarbiausia – saugumas“, – ESPN cituoja NBA vasaros lygos vadovą Warreną LeGarie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas