Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 14

Keisti COVID-19 ribojimai: žaisti negali, bet nusipirkęs bilietą sėdėjo pirmoje eilėje

COVID-19 vakcina nepasiskiepijusi „Brooklyn Nets“ klubo žvaigždė Kyrie Irvingas dėl Niujorko valstijoje galiojančių taisyklių ir toliau negali rungtyniauti savo komandos namų rungtynėse. Ironiška, tačiau krepšininkui niekas nedraudžia dalyvauti jose kaip žiūrovui, ką jis ir padarė sekmadienio vakarą.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nets“ klubas, vedamas net 53 taškus pelniusio Kevino Duranto, laimėjo miesto derbį prieš „New York Knicks“ klubą 110:107, o K.Irvingas savo komandos draugų pergalę stebėjo įsitaisęs pirmoje eilėje.

Niujorko valstijoje norint patekti į vidaus patalpose vykstančius renginius nebereikia parodyti vakcinų pažymėjimo.

Tad nusipirkęs bilietą į pirmąją eilę, Kyrie stebėjo rungtynes sėdėdamas vos per kelis metrus nuo veiksmo aikštėje, o po rungtynių apsikabinęs sveikino K.Durantą su puikiu pasirodymu.

Be to, sirgaliams Niujorke vykstančiose rungtynėse nebereikia dėvėti ir kaukių.

Vis dėlto žaisti namų rungtynėse K.Irvingas ir toliau negali, nes pagal taisykles darbe asmenys privalo būti pasiskiepiję. Dėl šios priežasties dirbti Niujorko valstijoje negali tūkstančiai skiepytis atsisakančių žmonių.

K.Irvingo komandos draugas K.Durantas po rungtynių prieš „Knicks“ tokias taisykles pavadino „absurdiškomis“.

„Tai absurdiška. Nesuprantu to. Arenoje pilna nevakcinuotų žmonių. Mes turime žaidėją, kuris yra nevakcinuotas, bet gali ateiti į areną. Ar tai jie saugo mūsų sveikatą? Niekas nesupranta tokių taisyklių“, – sakė K.Durantas, kreipęsis ir į Niujorko merą Ericą Adamsą, prašydamas „rasti sprendimą“.

Į keistoką situaciją sureagavo ir buvęs K.Irvingo komandos draugas LeBronas Jamesas.

„Tai visiškai nesuprantama! Sakoma, kad jei sveikas protas būtų sveikas, visi jį turėtume. Argi tai ne tiesa?“ – rašė Karalius, pridėjo ir grotažymę „išlaisvinkite Kyrie“.

Įdomu tai, kad jei Niujorkas nepakeis savo taisyklių, K.Irvingas iš likusių 14 „Nets“ rungtynių reguliariajame sezone galės žaisti tik ketveriose, nes devyni susitikimai vyks Brukline, o vienas – „Madison Square Garden“ arenoje, kurioje žaidžia „Knicks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas