Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 11

Keturios problemos, dėl kurių Jono Valančiūno sezonas gali baigtis anksčiau

„Toronto Raptors“ Majamyje iššvaistė auksinę galimybę priartėti prie Rytų konferencijos finalo. Tačiau pusfinalio serija grįžta į Torontą. Vis dėlto optimizmu netrykšta net Toronto žiniasklaida. Didžiulė to priežastis – ir Jono Valančiūno netektis. „Toronto Sun“ pristatė keturias priežastis, kodėl „dinozaurai“ pateko į didžiulę bėdą.
Kyle'as Lowry ir Jonas Valančiūnas
Kyle'as Lowry ir Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA atkrintamosios | „Toronto Raptors“ – „Miami Heat“ | 03:00 LT laiku | Serija 2-2

Valančiūno problema

J.Valančiūno trūkumas Torontui padarė dvigubą žalą. „Raptors“ ne tik neteko stabiliausio krepšininko atkrintamosiose varžybose, bet gerokai užtvėrė kelius krepšio link.

Galingai rungtyniaudamas J.Valančiūnas pritraukė papildomą „Heat“ gynybos dėmesį. O dabar, kai lietuvio nebėra, „Heat“ naudoja dvigubą gynybą prieš „Raptors“ lyderius ir visai nesibaimina palikti laisvo Bismacko Biyombo, kurio galimybės puolime labai ribotos.

Taigi, pasibaisėtinai krepšį atakuojantys Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas susiduria su dar tvirtesnėmis „Heat“ gynybinėmis užtvaromis.

„Heat“ paskaičiavo, kad B.Biyombo nėra toks greitas, kad puolime baustų Majamio ekipą. Arba per prastai meta baudas, kad tokia rizikinga gynybos taktika neatsipirktų.

Tiesa, pirmosiose rungtynėse be J.Valančiūno Bismackas keletą kartų žybtelėjo ir paliko aikštę su 13 taškų ir 13 atkovotų kamuolių. Bet tai privalo tęstis, jei „Raptors“ tikisi, kad „Heat“ grįš prie asmeninės gynybos ir suteiks daugiau erdvės K.Lowry arba D.DeRozanui.

VIDEO: Majamyje „Raptors“ trūko Jono Valančiūno

Istoriškai blogi lyderiai

Statistika baisesnė negu baisi. Šį sezoną atkrintamosiose varžybose DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry nė sykio neatakavo krepšio gerai.

Jie netgi nesurengė tokio pasirodymo, kai krepšį atakavo neblogai. Jie retai stoja prie baudų metimo linijos, o būtent agresyvumas puolime lėmė tai, kad „Raptors“ buvo viena iš penkių geriausiai puolančių komandų NBA reguliariajame sezone.

Kyle'as Lowry sužibėjo trečiosiose rungtynėse su „Heat“, kai po pertraukos pelnė 29 taškus. Tačiau geras žaidimas nutrūko jau ketvirtajame mače.

Torontui nepadeda ir K.Lowry įprotis greitai prisirinkti pražangų, ir D.DeRozano labai skylėta gynyba.

Majamis nebemėtys plytų

Nors „Heat“ nėra solidi snaiperių komanda, prie trijų taškų linijos turi pavojingų ginklų.

Praėjusiame mače Majamio krepšininkai laimėjo pataikę vos 1 tolimą metimą iš 15. Torontas negali tikėtis daugiau tokių dovanėlių.

Juolab, „Raptors“ vidutiniškai gynėsi prieš varžovų snaiperius visą sezoną. Todėl „Heat“ tritaškiai į Toronto krepšį – tik uždelsto veikimo bomba.

Wade'o žudiko instinktas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as

„Torontas neturi „to“, – pernai 4-0 su „Washington Wizards“ nušlavęs „Raptors“ ekipą, sakė Paulas Pierce'as.

Būtent „to“ trūksta Torontui šioje serijoje. Toks buvo Jonas Valančiūnas, bet dėl traumos serijoje su „Heat“ jis į aikštę neišbėgs.

Toronte kol kas neatsirado žmogaus, kuriuo būtų galima pasitikėti lemiamomis akimirkomis, kurios gali nulemti rungtynių baigtį.

Tuo tarpu Majamyje būtent toks žmogus yra Dwyane'as Wade'as. Tokio lygio žaidėjai žiba svarbiausiais rungtynių momentais. D.Wade'as tą padarė praėjusiose rungtynėse, kai ištraukė „Heat“ iš beviltiškos situacijos. Tą jis darys ir dar kartą, jei situacija to pareikalaus.

Priežastis optimizmui

„Heat“ komanda nėra neįveikiama, o Torontas vis dar turi namų aikštės pranašumą.

34-erių D.Wade'as – senas. Jo pagalbininkai jau taip pat neišgyvena geriausių savo laikų, o kiti tam galbūt dar nepasiruošę. Be to, Majamiui trūksta Hassano Whiteside'o.

Nors Torontas šioje serijoje nedemonstruoja gero krepšinio, vis tiek lieka favoritu. Net ir be J.Valančiūno, „Raptors“ turi ilgesnį atsarginių suolą ir talentingesnę komandą. Serija dar toli gražu nesibaigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas