Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 11

Ketvirtosios NBA finalo rungtynės: ką būtina žinoti?

NBA finalas pasiekė pusiaukelę. 4 valandą nakties Lietuvos laiku bus žaidžiamas ketvirtasis NBA finalo susitikimas tarp „Cleveland Cavaliers“ ir „Golden State Warriors“ ekipų. Serijoje iki keturių pergalių „Cavs“ pirmauja 2-1, žais savo arenoje ir gali žengti didžiulį žingsnį link NBA titulo. 24sek.lt pateikia svarbiausius dalykus, kuriuos reikia žinoti prieš ketvirtąsias serijos rungtynes.
LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry
LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sveikata. Trys abiejų komandų krepšininkai po praėjusio mačo nežinojo, ar žais ketvirtose rungtynėse, tačiau visi trys pasirodys ant parketo. Matthew Dellavedova po trečijų rungtynių buvo kamuojamas mėšlungio, o Imanas Shumpertas susižeidė petį – vis dėlto, abu „Cavaliers“ žaidėjai rungtyniaus.

„Warriors“ treneris Steve'as Kerras pranešė apie Draymondo Greeno nugaros skausmus, tačiau jis žaisti irgi gali.

Trys pralaimėjimai. Pirmąjį serijos mačą laimėjęs „Warriors“ klubas po to pralaimėjo antrąsias ir trečiąsias rungtynes. Per visą 2014-15 metų reguliarųjį sezoną ir atkrintamąsias varžybas Oklendo ekipa nė karto nepralaimėjo trijų rungtynių iš eilės.

Jeigu pralaimėtų dabar – tai būtų kone mirties nuosprendis. Nė viena komanda per visą NBA finalų istoriją netapo čempione serijoje atsilikdama 1-3. Į tokią situaciją iš viso yra pakliuvusios 32 komandos, iš kurių tik dvi sugebėjo seriją ištemtpi iki 7 mačų.

Nesustabdomas LeBronas. „Cavaliers“ lyderis L.Jamesas per tris finalo serijos rungtynes sumetė net 123 taškus ir tapo NBA visų laikų rekordininku. Tolimais 1967-aisiais Rickas Barry per tris pirmuosius mačus buvo įmetęs 122 taškus.

Per visas tris rungtynes L.Jamesas ilsėjosi vos 14 minučių. Jis vis tiek renka po 41 tašką, mesdamas 40 proc. taiklumu. Negana to, L.Jamesas atkovoja po 12 kamuolių ir atlieka po 8,3 rezultatyvaus perdavimo.

Magija. „Warriors“ ekipos lyderis ir NBA reguliaraus sezono MVP Stephenas Curry kol kas nėra tas gynybą iš proto varantis snaiperis, koks buvo ansčiau. S.Curry statistika nėra prasta – jis finalo serijoje renka po 24 taškus, tritaškius mesdamas beveik 33 proc. taiklumu. Jei ne neskaičiuosime tragiško antrojo susitikimo, S.Curry taiklumas nuo tritaškio linijos siekia 47 proc.

Vis dėlto, kaip rašo ESPN, S.Curry kažkur pametė savo magiją. Kai „Warriors“ lyderis žaidžia gerai, komandos draugai iš jo pasisemia daug energijos ir taip pat būna geresni. Būent tai matėme trečiojo susitikimo paskutiniame ketvirtyje, kai S.Curry smaigstė tritaškius per varžovų rankas ir vos neišplėšė pratęsimo. Tačiau tai prasidėjo tik po to, kai „Cavs“ susikrovė 20 taškų persvarą – gal S.Curry pagaliau supyko?

Pyktis. Po trečiųjų NBA finalo rungtynių Kobe Bryantas sakė, kad „Cavaliers“ žaidžia taip, lyg jų pergalė būtų gyvybės ar mirties klausimas. Jam pritarė ir „Warriors“ puolėjas D.Greenas, teigęs, kad ir jo ekipa turėtų žaisti taip pat.

Kobe Bryanto žinutė

„Jie žaidžia lyg kiekvienos rungtynės būtų žūtbūtinės ir jie nieko neturėtų. Mes taip nežaidžiame, atrodo, kad mums nieko nereikia“, – sakė D.Greenas, iškart pateikdamas australo M.Dellavedova pavyzdį: „Kas pirmasis būna prie kamuolio? Delly. Kas būna prie jo antras? Delly.“

„Negalima sakyti, kad mes nesistengiame, tačiau turėtume stengtis dar labiau. Kai atsilieki serijoje 1-2, privalai kažką pagerinti savo žaidime. Turime laimėti kitas rungtynes“, – komandos draugui pritarė Andre Iguodala.

Greitis vs. gynyba. „Warriors“ ekipa reguliariajame sezone buvo rezultatyviausia lygos komanda, įmesdavo po 110 taškų per mačą. Serijoje su „Cavaliers“ ekipa pelno po 97,3, nors net du mačai iš trijų baigėsi po pratęsimo.

„Jie žaidžia fizine jėga paremta krepšinį ir priverčia mus sustoti, taip darė „Grizzlies“. Jie žlugdo mūsų greitį ir žaidimo tempą. Tai labai panašu į seriją su „Grizzlies“, todėl mes žinome, kaip galime su tuo susitvarkyti. Žinoma, dabar situacija kita, žmonės kiti, bet kalbant bendrai, kažką panašaus jau patyrėme“, – apie „Cavaliers“ gynybą kalbėjo „Warriors“ treneris Steve'as Kerras.

Serijoje su Memfio ekipa po pergalės pirmose rungtynėse „Warriors“ pralaimėjo kitas dvi. Per antrą ir trečią mačą Oklendo įmetė atitinkamai 90 ir 89 taškus, tačiau likusias tris rungtynes laimėjo rinkdama po 102,3 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas