Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 21

Kiek uždirba NBA rankšluosčių padavinėtojai?

NBA kamuolių padavinėtojo darbo diena trunka ilgiau negu jūs galvojate – net 8 valandas. Tai ir daug kitų įdomių faktų iš NBA užkulisių atskleidė vienas interneto forumo reddit.com vartotojas „ClassicEclipse“, dirbantis kamuolių padavinėtoju „Charlotte Hornets“ namų rungtynėse.
NBA rankšluosčiai
NBA rankšluosčiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak šio kamuolių padavinėtojo, atlyginimas, kurį jam moka NBA, nėra toks jau didelis – 8 doleriai (apie 7,12 EUR) per valandą. Tačiau viską atperka galimybė būti arti NBA žvaigždžių.

„Jei rungtynės prasideda 7 valandą vakaro, aš turiu būti arenoje apie 3 valandą. Aš padedu sulankstyti rankšluoščius bei aprangas ir paruošiu persirengimo kambarius žaidėjams. Tada mes einame iškrauti autobusus ir atnešame visą bagažą į persirengimo kambarius. Tada keli iš mūsų eina budėti prie aikštelės. Jei susisukame pakankamai greitai, prieš aikštelėje pasirodant žaidėjams dar spėjame sužaisti trys prieš tris“, – pasakojo kamuolių padavinėtojas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./NBA krepšinio kamuolys
AFP/„Scanpix“ nuotr./NBA krepšinio kamuolys

Prasidėjus apšilimui, kamuolių padavinėtojai turi rinkti atšokiusius kamuolius ir padavinėti juos žaidėjams. O po rungtynių jie turi sutvarkyti areną, persirengimo kambarius ir nunešti lagaminus į komandų autobusus. Kamuolių padavinėtojų darbo diena, kai rungtynės prasideda 7 valandą, baigiasi apie 11 valandą vakaro.

„Matavimai rodo, kad per darbo dieną mes suvaikštome apie 13 mylių (apie 20 kilometrų – 15min). Tai nėra lengvas darbas, žmonės dažnai to nesupranta“, – sako kamuolių padavinėtojas.

NBA žaidėjų bendravimas su juo ir jo kolegomis, pasak „ClassicEclipse“, skiriasi – kai kurie jų labai draugiški, kai kurie – gana nemalonūs. Kaip draugišką jis išskyrė Andre Drummondą, su kuriuo vienąsyk po rungtynių bendravo apie valandą, kol atėjo komandos atstovas ir liepė eiti į autobusą.

Paklaustas, kurių NBA žaidėjų prakaitas skleidžia labiausiai nemalonų kvapą, kamuolių padavinėtojas įvardino Kendricką Perkinsą ir Alą Jeffersoną.

Sulaukęs klausimo, ar jaučiasi įžeistas, kai NBA žaidėjai tiesiog numeta savo apšilimo kostiumą bet kur, jis atsakė „Ne, viskas su tuo yra gerai. Jie daro savo darbą, o aš darau savo“.

„Scanpix“/AP nuotr./Alas Jeffersonas
„Scanpix“/AP nuotr./Alas Jeffersonas

Paklaustas, ar kada nors užuodė alkoholio kvapą, sklindantį nuo NBA žaidėjų, „ClassicEclipse“ atsakė: „Tik po rungtynių“. Paprašytas įvardinti konkrečius žaidėjus, jis sakė: „Dauguma žaidėjų ir trenerių, visų net neišvardinčiau“.

Taip pat kamuolių padavinėtojas atskleidė, kad jei prastai išvalytų prakaitą ir toje vietoje paslydęs žaidėjas susižeistų, jis, tikėtina, iš karto būtų atleistas iš darbo.

Kaip draugiškiausius „Hornets“ žaidėjus „ClassicEclipse“ įvardino Jeremy Liną ir Kemba Walkerį, labiausiai dėl jo būdo sakė nemėgstantis Franko Kaminskio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito