Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 27

„Kings“ lengviau atsiduso: „Galvojome, kad neteksime Sabonio ilgam laikui“

„Sacramento Kings“ ruošiasi rungtyniauti be savo lyderio. Traumą patyręs Domantas Sabonis galimai žais nepaisydamas jos, tačiau šį sezoną stebinanti „karalių“ ekipa treniruotėse rengiasi blogiausiam scenarijui – žaidimui be nuostabią formą šį mėnesį demonstravusio lietuvio.
Domantas Sabonis ir Mike'as Brownas
Domantas Sabonis ir Mike'as Brownas / Scanpix/USA TODAY Sports nuotr.

D.Sabonis žaidė galbūt karjeros krepšinį gruodžio mėnesį, per 11 rungtynių rinkdamas po 20,3 taško, 15,1 atkovoto kamuolio ir 7,4 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą, bet prieš pat šventes jį sustabdė trauma.

Akistatoje su „Washington Wizards“ D.Sabonis ranka pataikė į Bradley Bealą ir susižeidė dešinį nykštį – lietuviui nustatytas nykščio raiščio avulsinis lūžis.

Vis dėlto tai nereiškia, kad Domas ilgam krenta iš rikiuotės – jo statusas ateinančios nakties rungtynėms prieš „Denver Nuggets“ yra „abejotinas“.

Apie auklėtinio traumą po treniruotės kalbėjo ir „Kings“ vyriausiasis treneris Mike'as Brownas, pripažinęs, jog sužinojęs D.Sabonio diagnozę lengviau atsiduso.

„Situacija geresnė nei tikėjomės. Nieko neišmanau apie medicininius dalykus. Iš pradžių atrodė, kad neteksime jo ilgam laikui, bet dabar jo statusas yra „abejotinas“, bent jau taip patvirtino medicinos ekspertai“, – sakė specialistas.

Su aukščiausio lygio žaidimą demonstruojančiu D.Saboniu „Kings“ gruodį pasiekė 6 pergales, o iš viso šiame sezone yra laimėję 17 kartų, suklupę 14 ir žengia šeštoje Vakarų konferencijos vietoje.

Bet M.Brownas įsitikinęs, kad net jeigu teks žaisti be lietuvio, šį sezoną dar nepraleidusio nė vieno mačo, jo komanda nesubyrės.

„Taip pat žaidžiame nuo pat treniruočių stovyklos pradžios. Visi yra pasiruošę tam. Žinoma, kiti mūsų aukštaūgiai nėra tokie, kurie persivarytų aikštę ir sukurtų progą sau arba kitiems, tai neabejotinai keisis, bet visa kita liks taip pat. Blogiausiu atveju, jei jis nežais, matysite daugiau užtvarų, bet apskritai vaizdas turėtų būti panašus“, – vylėsi treneris.

Apie D.Sabonio galimą netektį kalbėjo ir kiti „Kings“ nariai, įskaitant metiką Keviną Huerterį bei įžaidėją De'Aaroną Foxą.

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Domantas Sabonis
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Domantas Sabonis

„Nėra jokios paslapties, kad Domas yra didžiulė dalis to, ką darome, – sakė K.Huerteris. – Pastarosiomis savaitėmis jis fiksuoja trigubus dublius, nuolat atkovoja 20 kamuolių, o tai pakeisti sudėtinga. Bet turime daug žaidėjų, kurie yra pasiruošę žaisti. Mūsų sistema veikia geriausiai, kai prie kamuolio prisiliečia visi penki žaidėjai. Nors jis yra didžiulė tos sistemos dalis, pažiūrėsime, kiek laiko jis negalės rungtyniauti, ir pabandysime atlaikyti jo netektį.“

„Visi turi žengti žingsnį į priekį, – pridūrė rezultatyviausias „Kings“ narys D.Foxas. – Visi turėjome asmeninius susitikimus su treneriu ir ruošiamės atlikti savo vaidmenis. Nežinau, kiek laiko jis praleis, bet visi žino, kad turi kompensuoti netektį žengdami žingsnį į priekį.“

Dabar „Kings“ laukia du susitikimai namuose prieš Vakarų lyderius „Nuggets“ su Nikola Jokičiumi priešakyje, tad D.Sabonio faktorius bus ypač svarbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas