Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 17

„Kings“ sirgaliai įsiutę – J.Valančiūno žemyn nutėkštam puolėjui lūžo riešas

Jonas Valančiūnas tapo didžiausiu „Sacramento Kings“ sirgalių priešu, kai paaiškėjo, kad po negražaus lietuvio poelgio „karalių“ puolėjui Chimezie Metu lūžo riešas.
Jonas Valančiūnas nusviedė žemyn ant jo kabojusį Chimezie Metu
Jonas Valančiūnas nusviedė žemyn ant jo kabojusį Chimezie Metu / Stopkadrai

Incidentas įvyko sekmadienio nakties rungtynėse, kurias Sakramente 124:110 laimėjo J.Valančiūno vedami „Memphis Grizzlies“.

Ketvirtajame kėlinyje „Kings“ bandant vytis varžovus Ch.Metu įdėjo į krepšį per J.Valančiūną ir laikydamasis už lanko užkrovė kojas lietuviui ant pečių.

Uteniškis to netoleravo – suėmęs varžovą už kojos be skrupulų nutėškė jį ant žemės.

Nors Ch.Metu tuoj pat pakilo ir tęsė rungtynes, paaiškėjo, jog incidentas jam nepraėjo be pasekmių.

„Kings“ pranešė, jog 23-ejų amerikiečiui nustatytas dešinio riešo lūžis, dėl kurio jis negalės rungtyniauti mažiausiai keturias savaites.

J.Valančiūnas už minėtą epizodą buvo nubaustas technine pražanga, nors Sakramento klubo vyriausiasis treneris Luke'as Waltonas ir ryškiausia žvaigždė De'Aaronas Foxas iš karto po rungtynių teigė, kad tai – pernelyg menka bausmė lietuviui.

„Kings“ generalinis vadybininkas Monte McNairas jau kreipėsi į lygą su prašymu ištirti incidentą ir pritaikyti sankcijas J.Valančiūnui, bet praėjus daugiau nei dviem paroms po epizodo NBA nėra paskelbusi apie papildomą bausmę 28-erių metų Lietuvos rinktinės lyderiui.

Paaiškėjus žiniai apie Ch.Metu traumą, pasipylė prieš J.Valančiūną nukreipti „Kings“ sirgalių komentarai, kuriuose lietuvis kaltinamas dėl jų palaikomos komandos žaidėjo traumos.

„Jei jis tai būtų padaręs vienam iš „auksinių“ NBA berniukų, Valančiūnas neabejotinai būtų suspenduotas“, – turėdamas omenyje ryškiausias lygos žvaigždes rašė vienas „Kings“ sirgalių.

Ch.Metu šį sezoną „Kings“ gretose vidutiniškai rinko po 3,4 taško ir atkovojo po 2,1 kamuolio. Tai jam yra trečias sezonas NBA lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas