Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 04

„Kings“ žada lipdyti komandą aplink D.Sabonį – uždirbtų rekordinę algą

Juodžiausią seriją JAV sporto istorijoje – 17 metų be atkrintamųjų – šiemet nutraukęs „Sacramento Kings“ klubas norėtų ilgam susieti ateitį su vienu iš komandos lyderių Domantu Saboniu.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Domas yra didžiulė dalis to, ką mes darome. Mes atliksime viską, kad galime, kad jį išsaugotume ir lipdytume komandą aplink jį“, – neslėpė „Kings“ generalinis vadybininkas Monte McNairas.

Jam šiemet atiteko geriausio NBA metų vadovo laurai. Būtent M.McNairas pernai atliko didžiulius ir iš pradžių gana skeptiškai vertintus mainus, kai už D.Sabonį atidavė įžaidėją Tyrese‘ą Haliburtoną.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./„Sacramento Kings“ savininkas Vivekas Ranadive ir generalinis vadybininkas Monte McNairas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./„Sacramento Kings“ savininkas Vivekas Ranadive ir generalinis vadybininkas Monte McNairas

Dabartinė D.Sabonio sutartis galioja dar vieną sezoną. Pagal ją 27-erių lietuvis kitąmet uždirbtų 19,4 mln. JAV dolerių.

Tačiau jau šią vasarą „Kings“, sprendžiant iš M.McNairo kalbų, gali pasiūlyti kontrakto pratęsimą vienam iš savo lyderių.

Kaip skelbia „Eurohoops“, D.Sabonis pretenduotų į 121 mln. JAV dolerių kontraktą, kuris galiotų ketverius metus. Maždaug 30 mln. JAV dolerių per sezoną.

D.Sabonis gali pasirinkti ir nepratęsti sutarties su „Kings“, o kitą vasarą išbandyti save laisvųjų agentų turguje. Tokiu atveju, aukštaūgis galėtų sulaukti dar didesnių pasiūlymų – visos lygos komandos jam galėtų siūlyti apie 180 mln. JAV dolerių už 4 sezonus (vid. 45 mln. per metus), o „Kings“ – net 248 mln. JAV dolerių už 5 sezonus (vid. 49,6 mln.).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Šiemet D.Sabonio alga siekė 18,5 mln. JAV dolerių ir buvo rekordinė krepšininkui iš Lietuvos (neįvertinus infliacijos, – past.).

Per 7 sezonus NBA lygoje D.Sabonis jau yra uždirbęs 68 mln. JAV dolerių (neatskaičius mokesčių, – past.).

Palygimui, tėtis Arvydas Sabonis per karjerą stipriausioje pasaulio lygoje iš viso susižėrė 47,8 mln. JAV dolerių. Įvertinus infliaciją – 84,1 mln.

Trečią sykį karjeroje į NBA „All-Star“ rungtynes šiemet išrinktas D.Sabonis reguliariajame sezone rinko po 19,1 taško, 12,3 atkovojo kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo. D.Sabonis pirmavo visoje NBA lygoje pagal sugriebtus kamuolius ir surinktus dvigubus dublius (65).

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir De'Aaronas Foxas
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir De'Aaronas Foxas

Tiesa, dramatiškai pralaimėta (3:4) atkrintamųjų serija su čempionės titulą ginančia „Golden State Warriors“ ekipa lietuviui nebuvo tokia gera – 16,4 taško, 11 atkovotų kamuolių ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Kings“ ekipoje pagal uždarbį D.Sabonis yra antras. Jį lenkia tik pagrindinis įžaidėjas De‘Aaronas Foxas, šiemet uždirbęs 30,4 mln. JAV dolerių, o kitą sezoną gausiantis 32,6 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas