Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 27

Klampiame mūšyje triumfavusius „Suns“ nuo NBA finalo skiria viena pergalė

„Phoenix Suns“ atsidūrė per vieną pergalę nuo NBA finalo, kuriame nežaidė nuo 1993 metų. „Saulės“ svečiuose gynybinėse rungtynėse 84:80 (29:20, 21:16, 19:30, 15:14) palaužė „Los Angeles Clippers“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3-1.
Chrisas Paulas
Chrisas Paulas / „Scanpix“/AP nuotr.

Ketvirtosiose serijos rungtynėse Finikso klubas pirmavo visas 48 minutes, tačiau „Clippers“ ketvirtajame kėlinyje turėjo daugybę šansų perlaužti rungtynių eigą.

Trečiąjį mačą pralaimėję „Suns“ ketvirtąsias rungtynes pradėjo galingai ir iš karto šovė į priekį 14:2, o antrajame ir trečiajame kėliniuose turėjo 16 taškų persvarą.

Bet „Clippers“ atsitiesė trečiajame ketvirtyje, kai spurtas 19:7 leido Los Andželo ekipai priartėti iki minimumo – 65:66.

1 taško skirtumu nuo varžovų „Clippers“ ne sykį atsiliko ir ketvirtajame kėlinyje, bet niekaip nesugebėjo persverti ar išlyginti rezultato. Iš viso šeimininkai turėjo net 12 šansų tą padaryti, bet nė vienas iš jų nebuvo sėkmingas.

Paskutinėmis ketvirtojo kėlinio sekundėmis aikštėje vyko tikra baudų metimų drama.

Chrisas Paulas likus 3,9 sek. galėjo įtvirtinti „Suns“ pergalę mesdamas dvi baudas, bet antrąją jis prametė ir Finikso komandos persvara padidėjo tik iki 3 taškų – 82:79.

VIDEO: „Clippers“ ir „Suns“ ketvirtųjų rungtynių epizodai

„Clippers“ atsikovojus kamuolį, jų varžovai iš karto prasižengė, o Paulas George'as pataikė pirmąją baudą. Antrąją šeimininkų vedlys prametė tyčia, tačiau kamuolį atsikovojo ne jo komandos draugai, o Ch.Paulas, sumetęs du baudų metimus likus 1,3 sek. ir įtvirtinęs „Suns“ laimėjimą.

Itin klampiame ketvirtajame kėlinyje komandos kartu sudėjus pelnė vos 29 taškus, pataikė tik penkis metimus iš žaidimo, o paskutinės 65 rungtynių sekundes realiu laiku užsitęsė net 21 minutę, nors arbitrai nė sykio neperžiūrinėjo vaizdo pakartojimų.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 25 taškus surinkęs Devinas Bookeris, bet prožektorių šviesos krypo ir į fantastiškas rungtynes sužaidusį Deandre Aytoną.

Finikso centras pasiekė įspūdingą dvigubą dublį su 19 taškų ir 22 atkovotais kamuoliais, dar blokavo keturis metimus, o puolime iš viso atkovojęs net 9 kamuolius užfiksavo geriausią „Suns“ pasiekimą atkrintamosiose nuo 1993-ųjų, kai 10 kartų puolime kamuolį atkovojo Charlesas Barkley.

Penktosios serijos rungtynės, kuriose „Suns“ galės išplėšti bilietą į finalą, bus žaidžiamos naktį iš pirmadienio į antradienį.

„Clippers“: Paulas George'as 23 (4/11 dvit., 1/9 trit., 12/18 baud., 16 atk. kam., 6 rez. perd.), Reggie Jacksonas 20 (6/15 dvit., 2/9 trit.), Ivica Zubacas 13 (14 atk. kam.), Terence'as Mannas 12.

„Suns“: Devinas Bookeris 25 (8/22 metimai, 9/11 baud.), Deandre Aytonas 19 (8/14 dvit., 22 atk. kam., 4 blk.), Chrisas Paulas 18 (6/22 metimai, 7 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas