Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 21

Klubo rekordą pakartojusio snaiperio paslaptis: „Aš pripratęs žaisti tuščiose arenose“

Duncanas Robinsonas nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje, o pirmąsyk realų vaidmenį NBA ekipoje gavo tik būdamas 25-erių. Nepraėjus nė metams, jis jau yra vienas svarbiausių pajėgios lygos ekipos narių – ketvirtadienio vakarą „Miami Heat“ snaiperis pakartojo klubo rekordą ir atvedė Floridos ekipą link antrosios pergalės atkrintamųjų varžybų serijoje.
Duncanas Robinsonas
Duncanas Robinsonas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Miami Heat

26-erių metų 201 cm ūgio metikas į „Indiana Pacers“ krepšį vien per pirmąsias 75 rungtynių sekundes susmeigė tris tritaškius, o susitikimą užbaigė pataikęs 7 tritaškius iš 8 ir su 24 taškais tapęs rezultatyviausiu mačo dalyviu.

7 pataikyti tolimi metimai yra „Heat“ komandos rekordas – iki šiol tiek kartų iš už tritaškio linijos atkrintamosiose varžybose buvo pataikęs tik Mike'as Milleris, kuris 2012 m. NBA finalo rungtynėse taip pat sumetė 7 tritaškius iš 8.

Vertinamas NBA snaiperis, su „Heat“ 2012 ir 2013 m. tapęs lygos čempionu, yra vienas D.Robinsono idealų.

„Bandau pasiekti geriausią savo versiją, o tarp žmonių, kurie mane įkvepia, yra ir Mike'as, – pripažino Majamio komandos taškų mašina. – Jis susisiekė su manimi per karantiną ir davė man daug naudingų patarimų. Jis rašo man žinutes ir atlieka nuostabaus patarėjo vaidmenį. Vien tai, kad galiu būti paminėtas viename sakinyje su juo, yra įspūdinga.“

Jis rašo man žinutes ir atlieka nuostabaus patarėjo vaidmenį.

Rungtynėse prieš „Pacers“ D.Robinsonas pakartojo ir dar vieną rekordą – amerikietis tapo vos antruoju žaidėju po Roberto Horry, kuris atkrintamųjų rungtynių sumetė net septynis tritaškius taip ir nepabandęs laimės iš dvitaškio zonos.

Dar prieš metus tik dvišalę sutartį su „Heat“ turėjęs ir vos 161 minutę per visą 2018-2019 m. NBA sezoną sužaidęs D.Robinsonas dabar yra kertinis žaidėjas Majamio komandos puolime.

Tvirtu starto penketo nariu tapęs snaiperis per reguliarųjį sezoną išmetė net 606 tritaškius (pataikė 270), o atkrintamųjų pradžioje taip pat nesikuklina – tiek pirmajame, tiek antrajame mačuose prieš „Pacers“ iš jo rankų buvo paleisti aštuoni tolimi metimai.

Tiesa, pirmajame susitikime D.Robinsonui nekrito, kai „Heat“ metikas pataikė tik du tritaškius, bet Majamio komandoje nė akimirką nebuvo suabejota dėl greitai lygoje įsitvirtinusio žaidėjo talento atakuojant.

„Turėjau jam tik vieną patarimą: „mesk kamuolį į krepšį“, – apie pokalbį su jaunesniu kolega prieš antrąsias rungtynes sakė „Heat“ veteranas Goranas Dragičius. – Man nesvarbu, ar prametei 18 metimų iš eilės – noriu, kad mestum kiekvieną kartą, kai turėsi tam galimybę. Nebandyk suklaidinti varžovo, tik mesk. Galėjote matyti, kad jis nedvejojo ir metė, o būtent to iš jo ir norime.“

Turėjau jam tik vieną patarimą: „mesk kamuolį į krepšį“

Pirmą normalų sezoną NBA lygoje žaidžiantis 26-erių krepšininkas reguliariajame sezone jau spėjo suspindėti, kai sykį varžovams atseikėjo 10, o dukart – po 9 tritaškius.

Tačiau atkrintamosiose kiekvieno metimo vertė padvigubėja, tad septyni D.Robinsono pataikyti tritaškiai tapo dar svarbesne istorija nei jo žybtelėjimai reguliariajame sezone.

Nors rungtynių kaina išaugo, panašu, kad „Heat“ metiko tai neslegia. Iki 24-erių metų amžiaus rungtyniavęs ne pačio aukščiausio lygio universitetų komandose, o didžiąją 2018-2019 m. sezono dalį praleidęs apytuščiose NBA G lygos arenose, dabar D.Robinsonas nejaučia problemų atakuodamas krepšį NBA „burbule“.

„Esu pripratęs žaisti tuščiose arenose“, – į klausimą, ar atakuojant jam netrūksta sirgalių, sakė „Heat“ puolėjas.

Kol D.Robinsono metimai skrodžia tinklelį, jo komanda žlugdo be Domanto Sabonio likusių „Pacers“ viltis – serijoje iki keturių pergalių „Heat“ jau pirmauja 2-0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas