Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 07

„Knicks“ klubui milijoną dolerių kainavusio I.Brazdeikio misija – nutildyti skeptikus

20-metis Lietuvoje gimęs Kanados pilietis Ignas Brazdeikis prieš NBA naujokų biržą pasirodė net 13-ai lygos komandų, tačiau ilgame ekipų sąraše nebuvo trūko „New York Knicks“ pavadinimo. Krepšininko agentai neįsivaizdavo situacijos, kaip puolėjas galėtų būti pašauktas vos 55-ą šaukimą turinčios Niujorko komandos.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / „Scanpix“/AP nuotr.

Tačiau dar prieš naujokų biržą „Knicks“ buvo nusitaikiusi į du talentus. Vienas iš jų – Ignas Brazdeikis. 47-asis šaukimas priklausė „Sacramento Kings“ komandai, tačiau Vakarų konferencijos klubas išmainė jį vienai garsiausių NBA organizacijų.

Tokiu būdu „Knicks“ pasiekė savo – pašaukė norimą Kanados pilietį, kuris tiesiog tryško pasitikėjimu savimi. Net ir patekęs į legendinę NBA komandą „Iggy“ iš pradžių liejo apmaudą dėl žemo šaukimo.

„Tikrai nustebau, jog nebuvau pašauktas pirmajame rate. Tačiau dabar džiaugiuosi visa susiklosčiusia situacija. Didžiuojuosi būdamas „Knicks“ nariu. Stengsiuosi įrodyti, kad didžioji daugumą žmonių klydo“, – po vienos iš treniruočių besiruošiant Vasaros lygai teigė krepšininkas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Niujorko komandos skautai 20-metį stebėjo jau ilgą laiką. Tačiau ką jaunuolyje įžvelgė „Knicks“?

„Jis nuolatos demonstravo savo kietumą ir kovą kiekviename aikštės centimetre. Iggy yra labai fiziškas žaidėjas, galintis pataikyti ir iš toli“, – teigė Niujorko ekipos prezidentas Steve'as Millsas.

Nors daugelis NBA skautų įžvelgia I.Brazdeikio pažeidžiamumą gynyboje dėl greičio trūkumo, buvęs Mičigano, o nuo ateinančio sezono „Cleveland Cavaliers“ vyriausiasis treneris Johnas Beileinas teigė, kad „Knicks“ pasikvietė tikrą atradimą.

„Igną treniruoti buvo vienas malonumas. Jo žaidimo suprantimas Mičigane augo su kiekviena diena. Jis yra pilnai atsidavęs krepšiniui, o svarbiausia, jog kiekvieną dieną nori tik laimėti ir tapti geresniu krepšininku. Svarbiausiomis akimirkomis Ignas žaidžia savo geriausią žaidimą. Niujorko aistruoliai jį pamils“, – apie I.Brazdeikį atsiliepė J.Beileinas.

„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Beileinas ir Ignas Brazdeikis
„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Beileinas ir Ignas Brazdeikis

Įvykiai susiklostė taip, jog 66-ejų specialistas kartu su buvusiu auklėtiniu į stipriausią pasaulio lygą žengia vietu metu. Ignas Brazdeikis džiaugėsi buvusio trenerio sėkme: „Aš esu nepaprastai sujaudintas dėl J.Beileino. Labai smagu į NBA pakilti tuo pačiu metu. Atrodo, kad į naują kelionę žengiame kartu. Bus smagu prieš jį rungtyniauti.“

Mičigano universitete lengvojo krašto pozicijoje rungtyniaujantis I.Brazdeikis pelnė po 14,8 taško, o iš trijų taškų zonos atakuodavo 39,2 procentų taiklumu.

„Didžiausias skirtumas – didesnės erdvės. Čia turi daugiau galimybių kurti pats, atsižvelgti į varžovų gynybą ir suktis iš padėties, o koledžė turi žaisti pagal derinį. Jaučiuosi puikiai žaisdamas su naujais komandos draugais“, – teigė Brazdeikis.

„Scanpix“/AP nuotr./RJ Barrettas
„Scanpix“/AP nuotr./RJ Barrettas

Vienas bendraklubis – trečiasis naujokų biržos šaukimas RJ Barrettas, Ignui yra pažįstamas nuo vaikystės. Vėliau jaunuoliai kartu vilkėjo Kanados jaunimo rinktinių marškinėlius.

„Mes pradėjome žaisti kartu nuo aštuonerių metų. Puikiai pažįstu RJ, o mes kartu turėtume būti labai solidus duetas“, – pasitikėjimu tryško Lietuvoje gimęs Kanados pilietis.

Pirmajame vasaros lygos susitikime I.Brazdeikis ant parketo praleido 18 minučių, per kurias pelnė 5 taškus (2/8 metimai) ir sugriebė 4 atšokusius kamuolius.

Pirmadienio paryčiais (04:30 val. Lietuvos laiku) „Knicks“ NBA vasaros lygoje varžysis prieš „Phoenix Suns“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas