Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09

Kodėl byra Lietuvos varžovė Kanada? Nusivylęs Steve'as Nashas turi atsakymą

Buvęs dusyk naudingiausias NBA pirmenybių žaidėjas Steve'as Nashas iš šalies stebi, kaip byra jo tėvynės rinktinė prieš pasaulio pirmenybes. Ir jis ieško priežasčių, kodėl vienas po kito Kanados krepšininkai atsisako žaisti pirmenybėse Kinijoje.
Steve'as Nashas
Steve'as Nashas / „Scanpix“ nuotr.

Kanados rinktinė galėjo surinkti 16 NBA žaidėjų, bet dabar pasaulio pirmenybėms rengiasi vos keli krepšininkai iš stipriausios pasaulio krepšinio lygos.

S.Nashas, buvęs Kanados rinktinės žaidėjas, o 2012-2019 metais dirbęs rinktinės generaliniu direktoriumi, mano, kad laikai pasikeitė.

Krepšinio verslas ima viršų, žaidėjai perkonstruoja savo prioritetus.

„Tai nuvilia, bet reikia suprasti, kad laikai pasikeitė, – MSN Sports sakė S.Nashas. – Kai žaidžiau aš, turėjome mažiau galimybių. Žaidžiant už savo šalį, manau, tada reiškė daugiau.

„Scanpix“ nuotr./Steve'as Nashas
„Scanpix“ nuotr./Steve'as Nashas

Krepšinio verslas tapo toks didelis. Žaidėjų uždirbami pinigai ir jų klubų vertės dabar yra milžiniški. Ir galimybių dabar jie turi daugiau, nėra taip paprasta, kaip anksčiau. Manau, kad laikai pasikeitė. Tai matome ir JAV rinktinėje.“

Kanados rinktinė pasaulio čempionate galėjo turėti įspūdingą sudėtį.

Tačiau NBA žaidėjai – Andrew Wigginsas, Jamalas Murray, Tristanas Thompsonas, RJ Barrettas, Shai Gilgeous-Alexanderis, Dwightas Powellas, Brandonas Clarke'as, Nickeilas Alexander-Walkeris, Dillonas Brooksas, Trey Lylesas, Mfiondu Kabengele ir Nikas Stauskas atsisakė atvykti.

„Scanpix“ nuotr./Andrew Wigginsas nežais pasaulio čempionate.
„Scanpix“ nuotr./Andrew Wigginsas nežais pasaulio čempionate.

„Manau, kad tai globalus reiškinys. Tai nebeturi tokio svorio, kaip anksčiau. Tai iššūkio dalis, tai priežastis, kodėl grįžau ir dirbau su nacionaline komanda, – kalbėjo S.Nashas, šių metų pradžioje Kanados rinktinės vadovo pareigas perleidęs Rowanui Barrettui. – Kai žaidžiau, bandžiau išvystyti programą, kad žaidėjams būtų smagu rungtyniauti rinktinėje.

Per pastaruosius aštuonerius ir devynerius metus išugdėme daug NBA žaidėjų. Šiek tiek nuvilia, nes tai pasaulio pirmenybių metai.

Tačiau vis dar turime žaidėjų, kurie rungtyniaus šiemet, o šie unikalūs metai, kai vaikinai byra dėl įvairių priežasčių, labiau bus išimtimi nei norma.“

Kanados rinktinė bus viena Lietuvos rinktinės varžovių pasaulio čempionato pirmajame etape, kur grupėje taip pat žais Australijos ir Senegalo krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento