Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 16

Kokia ateitis laukia „Spurs“, karjerą baigus Timui Duncanui?

Viena iš „San Antonio Spurs“ neįtikėtinos sėkmės priežasčių pastaruosius 19 metų yra stabilumas. Nuo 1997-1998 m. sezono komandoje rungtyniavo Timas Duncanas, prezidento pareigas ėjo Peteris Holtas, generaliniu vadybininku dirbo R.C.Bufordas, o ekipą treniravo Greggas Popovichius. Tačiau Teksaso klubą šiais metais paliko komandos prezidentas, o karjerą baigė T.Duncanas. Taigi, kas toliau laukia „pentinų“?
Timas Duncanas
Timas Duncanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Spurs“ organizacija

„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

Metų metus visos kitos komandos bando pamėgdžioti San Antonijuje vyraujančią sistemą. Tai yra naudinga „Spurs“, nes varžovai bando sau pritaikyti tai – ko nesupranta.

Tačiau yra ekipų, kurioms pavyko perkąsti Teksaso klubo sėkmės formulę. „Warriors“ perėmė pakankamai daug „Spurs“ organizacijos filosofijos ir ją net šiek tiek patobulino. Ouklandas į savo „auksinę valstiją“ sugebėjo prisivilioti Keviną Durantą, o tai San Antonijaus sistemą priverčia atrodyti senamadiškai.

R.C.Bufordas ir G.Popovichius jau buvo panašioje situacijoje, tačiau jie visuomet turėjo savo lyderį T.Duncaną. Iš pradžių „Spurs“ į priekį vedė Davido Robinsono ir T.Duncano duetas, vėliau „Timmis“ perdavė estafetę Tony Parkeriui ir Manu Ginobili. Tačiau jiems visuomet padėjo 19 sezonų ten žaidusi krepšinio legenda.

Artėjantį sezoną „pentinų“ žaidimas turėtų suktis aplink Kawhi Leonardą. Tikėtina, kad tai yra krepšininkas, kuris niekada nebūtų tapęs elitiniu, jeigu žaistų bet kokioje kitoje ekipoje. „Spurs“ visuomet magiškai suranda talentingus žaidėjus ir juos paverčia pačia geriausia jų versija.

Trumpalaikis sprendimas

„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis
„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis

Kai K.Durantas nusprendė persikelti į Ouklanda, tai „Spurs“ nesnaudė ir iš karto pasirašė sutartį su ispanu Pau Gasoliu. Žinoma, 35-erių veteranas nėra pastiprinimas tolimai ateičiai, tačiau jis turėtų neblogai pakeisti karjerą baigusį T.Duncaną.

Ispanas gali rungtyniauti daugiau minučių nei karjerą baigusi legenda, o tai įrodo skaičiai. P.Gasolis praėjusį sezoną vidutiniškai rungtyniaudavo beveik 32 minutes per rungtynes, o tiek daug laiko reguliariajame sezone T.Duncanas nerungtyniavo nuo 2008-2009 m. sezono.

„Spurs“ šią vasarą prarado T.Duncaną, Bobaną Marjanovičių, Davidą Westą ir Borisą Diaw. Vietoje jų Teksaso klubas pasirašė sutartis su minėtuoju Ispanijos krepšininku bei pasikvietė buvusį „Orlando Magic“ krepšininką Dewayne'ą Dedmoną. Matto Bonnerio kontraktas taip pat baigėsi, tačiau tikėtina, kad jis sugrįš ir užims vietą suoliuko gale.

T.Duncaną pakeitę P.Gasoliu „Spurs“ taps geresne komanda puolime, tačiau tai nereiškia, kad jie žais greičiau. Ispanas ir LaMarcusas Aldridge'as nėra žaidėjai, kurie greitai juda aikštėje, o T.Parkeriui jau šį sezoną sueis 35-eri metai.

Į San Antonijų taip pat atvyks latvis Davisas Bertanis, kuris puikiai gali pataikyti iš toli. Tai suteiks jų žaidimui įvairovės, nes „Spurs“ pagrindiniai atsarginiai Kyle'as Andersonas ir Jonathonas Simmonsas puolime dar turi tobulėti.

Ilgalaikis planas

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

„Spurs“ sudėtis, organizacija bei sudėtis yra patraukli norint prisivilioti naujus žaidėjus. Teksaso klubas yra vienas iš unikaliausių visoje NBA. Tačiau visą likusį ekipos stabilumą dabar savo rankose laiko G.Popovichius.

Po šių metų olimpinių žaidynių G.Popovichius taps vyriausiuoju JAV rinktinės treneriu, todėl žiniasklaidoje buvo pasirodę nemažai pranešimų, kad šis arba sekantis sezonas strategui gali būti paskutinis. Pasitraukus ir jam – komanda gali turėti labai rimtų problemų.

„Scanpix“ nuotr./LaMarcusas Aldridge'as
„Scanpix“ nuotr./LaMarcusas Aldridge'as

Tačiau San Antonijaus ekipa jau ne kartą įrodė, kad yra pasiruošusi viskam. Ši organizacija planuoja daugelį metų į priekį, todėl tikrai žinojo, kad netrukus praras T.Duncaną, o T.Parkeris ir M.Ginobili jau nebėra pirmos jaunystės. Juk tam ir buvo gauti K.Leonardas bei L.Adridge'as.

„Spurs“ greičiausiai ruošis kitų metų laisvųjų agentų turgui, kuris turėtų pasiūlyti dar daugiau talento nei matėme šia vasarą.

Artėjančiais metais San Antonijaus komanda su „Los Angeles Clippers“ sudarys dviejų Vakarų konferencijos klubų tandemą, kurios bandys pavyti galingąją „Warriors“ ekipą.

Reikia tikėtis, kad bent viena iš šių komandų rimtai pasipriešins „auksinei valstijai“, nes kitaip mūsų laukia labai nuobodus sezonas su viena dominuojančia jėga iš Ouklando.

„Spurs“ yra sutverti puikiai prisitaikyti prie pokyčių ir greitai atsigauti po vieno žaidėjo netekties. Tačiau tai nebuvo eilinis žaidėjas. Tai buvo geriausias San Antonijaus klubo krepšininkas istorijoje. Todėl stabilumas dabar yra reikalingas labiau nei bet kada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas