Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 28

Koronavirusas pasiglemžė NBA krepšininko mamos ir brolio gyvybes

10 metų NBA lygoje rungtyniavusio Sebastiano Telfairo šeimoje – gedulas. Pasaulyje siaučiantis koronavirusas per pastarąjį mėnesį pasiglemžė net dviejų amerikiečio artimųjų gyvybes – nuo pavojingos ligos mirė S.Telfairo mama ir brolis.
Sebastianas Telfairas
Sebastianas Telfairas / „Scanpix“/AP nuotr.

Krepšininko brolis Danas Turneris mirė dar kovo 28-ąją, o pirmadienį patvirtinta, kad neišgyveno ir ilgą laiką su virusu kovojusi S.Telfairo mama, Erica Telfair.

Kitas buvęs NBA žaidėjas, Stephonas Marbury, kuris yra S.Telfairo pusbrolis, dar kovo pabaigoje patvirtino D.Turnerio mirtį ir jau tada teigė, kad koronavirusu užsikrėtė ir su jo padariniais kovoja ir E.Telfair.

„Ilsėkis ramybėje, mamyte, – dar sekmadienį socialiniame tinkle rašė S.Telfairo brolis Ethanas. – Iki susitikimo, mano angele.“

Kovo pabaigoje miręs D.Turneris, kaip ir jo brolis, buvo susijęs su krepšiniu – amerikietis treniravo komandą bei organizavo turnyrą viename Niujorko rajonų.

2004 m. NBA karjerą pradėjęs S.Telfairas per 10 metų atstovavo aštuoniems klubams, o paskutinį kartą pajėgiausioje pasaulio lygoje žaidė 2014-aisiais, kai vilkėjo „Oklahoma City Thunder“ aprangą.

„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Telfairas
„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Telfairas

Per karjerą po 7,4 taško ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo rinkęs įžaidėjas kurį laiką žaidė ir Kinijoje, o po karjeros pabaigos pagarsėjo ir ne iš gerosios pusės – prieš daugiau nei metus jis buvo nuteistas 3,5 metų įkalinimo bausme dėl neteisėto ginklų laikymo.

Tiesa, S.Telfairas buvo paleistas už 500 tūkst. JAV dolerių užstatą bei šiuo metu privalo laikytis namų arešto taisyklių, likdamas namuose kasdien nuo 19 val. vakaro iki 7 val. ryto.

Iš viso Niujorke, kur gyveno ir S.Telfairo mama, ir brolis, nuo COVID-19 mirė jau 12 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas