Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 27

Kosminės prognozės – M.Buzeliui žadamas pirmasis šaukimas NBA

2023-aisiais prancūzas Victoras Wembanyama, o 2024-aisiais lietuvis Matas Buzelis. Tokius pirmuosius šaukimus NBA naujokų biržoje prognozuoja vienas svarbiausių tai darančių portalų JAV – nbadraft.net.
Matas Buzelis
Matas Buzelis / „Brewster“ mokyklos nuotr.

Kitas – nbadraftroom.com – 18-mečiui lietuviui 2024-aisiais žada bent jau antrąjį šaukimą NBA naujokų biržoje.

Taip aukštai iki šiol nėra pašauktas joks lietuvis. 2011-aisiais Jonas Valančiūnas „Toronto Raptors“ klubo buvo pasirinktas penktasis.

Amerikoje gimęs 18-metis M.Buzelis šį sezoną baigs vidurinę mokyklą.

JAV ir Lietuvos pasus turintis talentas šiemet persikėlė į Kanzaso „Sunrise Christian Academy“ komandą.

Iki šiol jis mokėsi „Brewster“ akademijoje ir praėjusiame sezone sulaukė išskirtinio įvertinimo – buvo išrinktas geriausiu 2021–2022 metų Naujojo Hempšyro valstijos jaunuoju krepšininku.

Nors M.Buzelį viliojo kone visi prestižiniai NCAA universitetai, po vidurinės mokyklos jis nusprendė rinktis kitą kelią. NBA naujokų biržai ruoštis G lygoje – „Ignite“ talentų komandoje.

Šioje ekipoje surenkami perspektyviausi žaidėjai, kuriems mokama iki 500 tūkst. JAV dolerių per sezoną. G lyga yra dukterinis NBA produktas.

Įspūdingu kūnu ir sugebėjimais aikštėje stebinantis M.Buzelis jau šiemet buvo kviečiamas ir į Lietuvos jaunių, ir net į vyrų rinktinę.

Dėl asmeninių priežasčių krepšininkas į Lietuvą neatvyko, tačiau oficialiai pasirinko mūsų šalį kaip savo rinktinę, nors aktyviai buvo viliojamas ir JAV.

Dėl išskirtinio kūno sudėjimo ir potencialo aikštelėje 18-metis M.Buzelis yra vadinamas įžaidėju aukštaūgio kūne. Jo talentas žavi NBA skautus.

M.Buzelis yra ilgamečio Lietuvos vyrų rinktinės masažuotojo Aido Buzelio sūnus.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Aidas Buzelis
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Aidas Buzelis

Jaunuolis turi itin gilius sportininko genus. Vienas jo senelių – iš Biržų kilęs Arvydas Jankauskas, buvo Vlado Garasto auklėtinis, žaidė kartu su Algirdu Linkevičiumi.

Kitas senelis – Aido Buzelio tėtis Petras – jau 19 metų debiutavo Kauno „Žalgirio“ komandoje, vėliau tapo jos kapitonu ir dukart laimėjo SSRS bronzą, šešiskart tapo Lietuvos čempionu.

kaunozurnalistai.lt nuotr./Petras Buzelis
kaunozurnalistai.lt nuotr./Petras Buzelis

Mato močiutė – Elena Buzelienė – viena geriausių visų laikų Lietuvos rankininkių, dukart Europos čempionių taurės laimėtoja, išrinkta į simbolinę Lietuvos rankinio žvaigždžių amžiaus komandą.

Mato tėtis Aidas Buzelis praeityje vilkėjo Kauno „LSU-Atleto“, Kauno „Necos“, Vilniaus „Sakalų“ marškinėlius. Krepšinį nuo vaikystės žaidė ir Mato mama Kristina Jankauskaitė, viena perspektyviausių savo kartos krepšininkių. Plačiau apie Buzelių DNR skaitykite čia.

Trejais metais jaunesnis Mato brolis Vincas taip pat žaidžia krepšinį. „Kaip sako jis pats, yra daug geresnis už brolį“, – pernai duotame interviu 15min pasakojo Mato ir Vinco tėvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas