Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 13

Krepšinis sugrįš? NBA žaidėjų pasitarime ir apklausose – pozityvūs ženklai

NBA užkulisiuose – pozityvūs ženklai. NBA komandų savininkai, vadovai ir žaidėjai linksta prie sezono sugrįžimo scenarijaus. Svarbų atspirties tašką NBA atstovams davė pareiškimai žaidėjų inicijuotoje konferencijoje su NBA komisaru Adamu Silveriu.

„NBA savininkai ir vadovai tikisi pratęsti sezoną po pokalbio su lygos komisaru Adamu Silveriu“, – rašo ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis.

Anot ESPN šaltinių, A.Silveris buvo patenkintas po pokalbių su komandų savininkais. Pokalbio liudininkų teigimu, klubų vadovams patiko, kaip NBA ketina užtikrinti prevencines sveikatos priemones ir kokio atsako lyga sulaukė iš NBA žaidėjų asociacijos (NBPA).

Kaip rašo „Yahoo Sports“ žurnalistas Chrisas Haynesas, ryškiausios NBA superžvaigždės pateikė savo poziciją dėl sezono pratęsimo scenarijaus ir išreiškė norą sugrįžti ant parketo. NBPA prezidento Chriso Paulo inicijuotame pokalbyje dar dalyvavo LeBronas Jamesas, Anthony Davisas, Kevinas Durantas, Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonardas, Stephenas Curry, Damianas Lillardas ir Russellas Westbrookas.

Kaip rašo „Yahoo Sports“, ši superžvaigždžių pozicija gali turėti didžiulę reikšmę NBA siekiant atnaujinti krepšinio sezoną.

A.Wojnarowskis rašė, kad NBPA neoficialiai apklausė nenustatytą skaičių lygos krepšininkų ir prašė užpildyti anketą, kurioje buvo klausimai apie norą atnaujinti sezoną su atsakymo variantais „taip“ arba „ne“. Skelbiama, kad kai kurios komandos buvo apklausiamos grupiniuose susirašinėjimuose. Nors NBPA tokią informaciją neigia.

VIDEO: „urBONUSas“: Žydrūnas Ilgauskas, negirdėtos istorijos ir jo tiltas su Lietuva

Tarp NBA ir klubų vadovų sutarta, kad vienas koronaviruso atvejis tarp komandų nenutrauktų atsinaujinusio sezono. Tiesa, per artimiausias savaites visi turi rasti bendrą tašką, koks teigiamų koronaviruso testų kiekis priverstų nutraukti čempionatą.

Videokonferencijoje su NBA žaidėjais A.Silveris teigė, kad lyga negali 100 proc. užtikrinti žaidėjų saugumo, bet imtųsi visų priemonių, kad krepšininkai būtų maksimaliai saugiausioje aplinkoje. Ch.Hayneso teigimu, ši mintis nelabai patiko kai kurioms superžvaigždėms, ypač, kai vakcinos nuo koronaviruso nesitikima sulaukti artimiausiais metais, o žaibiško testavimo metodas dar greičiausiai nebus prieinamas iki planuojamo NBA projekto.

VIDEO: „urBONUSas“: M.Pocius – apie kitą lietuvį NBA vadovą ir sujauktą darbotvarkę Amerikoje

Taip pat dar neaišku, kokiu formatu sugrįžtų NBA kovos – su likusiais reguliariojo sezono mačais ar tik nuo atkrintamųjų varžybų. Gali būti, kad vyks tarpinis turnyras, kuris daugiau komandų suteiks galimybę patekti į atkrintamąsias. Kai kurie NBA žaidėjai pageidauja pratęsti sezoną jau nuo atkrintamųjų, bet tie, kas liktų už atkrintamųjų borto, baiminasi, kad tai neigiamai paveiks jų finansinę situaciją ateityje derantis dėl naujos kolektyvinės NBA sutarties.

Planuojama, kad NBA kovos vyktų viename mieste – Las Vegase arba Orlando „Walt Disney World“ pramogų parke.

Kaip rašo ESPN, galutinį sprendimą tikimasi priimti per artimiausias 2-4 savaites.

Kai kurioms NBA komandoms jau leista sugrįžti į treniruočių bazę, tiesa, treniruojantis tik individualiai ir pagal griežtą saugumo protokolą. Nuo pirmadienio į tokias treniruotes sugrįš 22 iš 30 NBA komandų.

NBA sezonas buvo sustabdytas kovo 11-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas