Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 03

Kūdikis – X faktorius: kaip gimęs vaikas prikėlė NBA finalo herojų

NBA pasaulyje iki šiol kalbama apie istoriją, kai gimus vaikui tarsi atgimęs Fredas VanVleetas tapo viena pagrindinių „Toronto Raptors“ triumfo priežasčių 2018-2019 m. sezone. Panašią istoriją dabar išgyvena ir „Boston Celtics“ gynėjas Derrickas White'as.

27-erių gynėjas į Bostoną persikėlė prieš užsiveriant mainų langui vasarį, kai „Celtics“ vadovai už jį „San Antonio Spurs“ klubui atidavė Joshą Richardsoną, Romeo Langfordą ir pirmojo naujokų biržos rato šaukimą.

Sėkmingo 193 cm ūgio gynėjo žaidimo „keltams“ teko palaukti.

Reguliariajame sezone su „Celtics“ apranga jis vidutiniškai rinko po 11 taškų ir tritaškius metė tik 30,6 proc. tikslumu, o dar slogiau pradėjo atkrintamąsias.

Serijose prieš „Brooklyn Nets“ ir „Milwaukee Bucks“ varžovai nevengdavo tyčia palikti D.White'o laisvo prie tritaškio, nes Bostono gynėjas pataikė tik 9 tolimus metimus iš 37 (24,2 proc.) ir vidutiniškai rinko po 7 taškus.

Ne per geriausiai „Celtics“ gynėjas pradėjo ir Rytų konferencijos finalą prieš „Miami Heat“, kai pirmose rungtynėse pelnė tik 3 taškus, o antrąjį susitikimą jis praleido dėl sūnaus Hendrixo gimimo.

Šis įvykis pamažu ėmė keisti D.White'o trajektoriją.

Nors pirmajame susitikime po sugrįžimo jis buvo mažai pastebimas ir taškų per 14 minučių nesukrapštė, jau kitose rungtynėse į „Heat“ krepšį D.White'as įmetė 13 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bei tokį sėkmingą savo pasirodymą pratęsė ir vėlesnėje serijos stadijoje.

Per ketverias paskutines rungtynes prieš „Heat“ D.White'as pelnė po 14,3 taško, atliko po 4,3 rezultatyvaus perdavimo bei tritaškius metė jau pakenčiamu 35 proc. tikslumu.

Gimusio vaikelio suteiktos galios neišblėso ir NBA finalo prieš „Golden State Warriors“ starte.

D.White'as prametė pirmuosius kelis metimus, bet galiausiai nubaudė varžovus 5 tritaškiais (iš 8). Keli iš jų ketvirtajame kėlinyje padėjo pagrindą „Celtics“ spurtui 17:0, lėmusiam įspūdingą „keltų“ pergalę 120:108.

Iš viso D.White'as NBA finalo starte pelnė 21 tašką ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Dabar jo skaičiai po sūnaus gimimo, jei atmesime pirmąsias rungtynes iš karto po to ir skrydžio atgal į Bostoną, yra fantastiški: vid. 15,6 taško, 4 rezultatyvūs perdavimai ir net 42,9 proc. tritaškių pataikymas.

„Pramečiau pirmus du metimus, bet jaučiausi gerai juos išmesdamas, tad išlaikiau pasitikėjimą savimi. Komandos draugai ir treneriai visada man sako išlaikyti pasitikėjimą. Gera, kai pamatai įkrentantį metimą, tada gali nuo jo atsispirti“, – po pirmųjų finalo rungtynių kalbėjo D.White'as.

Jo istorija NBA sirgaliams primena 2019-ųjų F.VanVleeto situaciją.

„Raptors“ gynėjas iki sūnaus Fredo jaunesniojo gimimo 2019 m. atkrintamosiose per 15 rungtynių pelnė vos po 4 taškus ir tritaškius pataikė košmarišku 20 proc. tikslumu.

Viskas pasikeitė po to, kai prieš ketvirtąsias Rytų konferencijos finalo rungtynes prieš „Milwaukee Bucks“ F.VanVleetas susilaukė vaikelio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Fredas VanVleetas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Fredas VanVleetas

Jau pirmajame mače po to „Raptors“ gynėjas įmetė 13 taškų, pataikydamas visus tris tolimus metimus, o sėkmingą žaidimą pratęsė ir vėliau.

Per paskutines trejas Rytų finalo rungtynes ir didįjį finalą prieš „Warriors“ amerikietis jau pelnė po 14,7 taško ir pataikė net 52,6 proc. tritaškių.

F.VanVleetas žaidė taip gerai, kad po NBA finalo net sulaukė vieno balso renkant naudingiausią serijos žaidėją. Likę balsai atiteko „Raptors“ vedliui Kawhi Leonardui.

Galbūt po šių metų finalo serijos sveikinsime ir D.White'ą bei galėsime išskirti jį kaip vieną svarbiausių „Celtics“ krepšininkų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas