Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kurioziška situacija: „All-Star“ komandai vadovaus vieną pergalę iškovojęs treneris

Rytų komandai šių metų „All-Star“ rungtynėse vadovaus Docas Riversas, nors šį sezoną 62-ejų specialistas pasiekė vos vieną pergalę. Kaip tai atsitiko?

„Milwaukee Bucks“ vairą prieš savaitę perėmęs treneris praėjusią naktį iškovojo pirmąją pergalę su naująja savo komanda, kai 129:117 įveikė „Dallas Mavericks“.

Tai jam lėmė bilietą į vasario 16-18 d. Indianapolyje vyksiantį „All-Star“ savaitgalį, kur D.Riversas stovės prie Rytų komandos vairo.

25 metų treniravimo patirtį turintis strategas su „Bucks“ komanda kol kas yra laimėjęs tik vienerias ir pralaimėjęs dvejas rungtynes, bet jo paskyrimą „All-Star“ treneriu lėmė NBA taisyklės.

Pagal jas, teisę treniruoti žvaigždžių komandas gauna geriausių abiejų konferencijų komandų treneriai, bet jie negali dirbti „All-Star“ rungtynėse dvejus metus paeiliui.

Dėl to į „All-Star“ nepretenduoja šį sezoną pirmąją vietą Rytų konferencijoje užimančios „Boston Celtics“ komandos strategas Joe Mazzulla, dalyvavęs žvaigždžių renginyje pernai.

„Scanpix“/AP nuotr./Joe Mazzulla
„Scanpix“/AP nuotr./Joe Mazzulla

Taip ši garbė pereina antrąją vietą užimančios komandos strategui, o būtent šioje pozicijoje šiuo metu įsitaisę „Bucks“, neseniai atleidę vyr. trenerį Adrianą Griffiną ir jį pakeitę D.Riversu.

Iš tokios situacijos po pergalės prieš „Mavs“ pasijuokė ir pats ilgametis NBA treneris.

„Tai yra juokingai blogai. Tikrai, – teigė D.Riversas. – Adrianas (Griffinas) tikrai sulauks ir piniginio atlygio, ir žiedo (jie skiriami "All-Star" rungtynių dalyviams – red. past.). Manau, kad taisyklės turėtų numatyti tokią situaciją ir treniruoti turėtų kas nors kitas, ne aš.“

33 pergales ir 16 pralaimėjimų turintys „Bucks“ Rytuose nuo „Celtics“ (37-12) atsilieka keturiomis pergalėmis.

Pirmąją D.Riverso pergalę Milvokio krepšininkai iškovojo panaikinę 25 taškų atsilikimą ir vedami net 48 taškus surinkusio Giannio Antetokounmpo.

„Jis tikrai treniruos tose rungtynėse?“ – po pergalės sunkiai galėjo patikėti D.Riverso paskyrimu į „All-Star“ mačą ir pats graikas.

Iš Čikagos kilęs treneris „All-Star“ komandai vadovaus ketvirtą kartą karjeroje. Žvaigždžių rungtynėse jis dirbo ir 2008, 2011 ir 2021 metais.

Kol kas neaišku, kas treniruos Vakarų komandą – Chrisas Finchas („Minnesota Timberwolves“), Markas Daigneault („Oklahoma City Thunder“) ar Tyronnas Lue („Los Angeles Clippers“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas