Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 09

L.Dončičius netinginiauja: pasisamdė virtuvės šefą ir klauso „Chimki“ trenerio nurodymų

Fantastišką formą prieš sustabdant NBA sezoną demonstravęs Luka Dončičius tikisi panašų žaidimo lygį išlaikyti ir liepos 31-ąją sugrįšiančiose stipriausios pasaulio krepšinio lygos batalijose. Į gimtinę per koronaviruso pandemiją grįžusiam slovėnui palaikyti formą padeda Rimo Kurtinaičio kolega Maskvos srities „Chimki“ klube.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

21-erių „Dallas Mavericks“ talentas individualiai dirba Slovėnijoje, o jo treniruotėmis rūpinasi „Chimki“ fizinio rengimo treneris Jure Drasklaras.

37-erių specialistas bendraudamas su „RIA Novosti“ atskleidė, jog pastaruoju metu būtent jis užsiima L.Dončičiaus formos palaikymu.

„Dirbome kartu pastarąsias tris savaites. Prieš tai Luka laikėsi karantino ir individualiai treniravosi namuose, – sakė treneris. – Paskutines tris savaites dirbome sunkiai, kad kuo geriau jį paruoštume sezono pratęsimui.“

View this post on Instagram

AIR Gia ????????

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Pirmą sykį NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse vasarą žaidęs slovėnas šį sezoną NBA lygoje demonstravo įspūdingus skaičius – per rungtynes jis rinko po 28,7 taško, 9,3 atkovoto kamuolio ir 8,7 rezultatyvaus perdavimo.

Tačiau priverstinė pauzė dėl koronaviruso išmušė iš vėžių daugelį žaidėjų, tarp jų – ir L.Dončičių.

„Daugeliui žaidėjų sunku išlaikyti formą, o Luka nėra išimtis. Suprantame jo vaidmenį Dalase. Luka labai stengiasi, jo forma gerėja kiekvieną dieną. Jis yra labai atsidavęs ir nori būti pasiruošęs“, – pasakojo „Chimki“ fizinio rengimo treneris.

Jis yra labai atsidavęs ir nori būti pasiruošęs.

Treniruotes gimtinėje L.Dončičius tęs jau neilgai – NBA paskelbus sugrįžimo planą, už JAV ribų esantys krepšininkai prie komandų turi prisijungti iki birželio 15-osios. Pasak J.Drasklaro, treniruotės su komandos draugais L.Dončičiui padės tik dar greičiau pasivyti prarastą formą.

„Treniruotis vienam neužtenka, reikia ir pratybų su komandos draugais. Jis gali žaisti su tautiečiais Slovėnijoje, bet tai nėra tas pats, kas treniruotis su kolegomis Dalase“, – aiškino specialistas.

L.Dončičiaus fizine forma jis užsiima jau antrus metus iš eilės. Per šį laiką J.Drasklaras gerai pažino krepšininko kūną ir žino, kokio mitybos plano jam reikia laikytis, kad L.Dončičiaus kūno riebalų procentas išliktų nepakitęs.

„Mes kontroliuojame tai, ką jis valgo. Turime sudarę planą, o nuosavas šefas gamina maistą pagal mūsų instrukcijas. Dončičius praktiškai nevalgo kitko – tik tai, ką mes jam pagaminame“, – pasakojo J.Drasklaras.

Slovėno vedami „Mavericks“ sustabdžius sezoną turėjo 40 pergalių ir 27 pralaimėjimus, Vakarų konferencijoje rikiavosi septinti ir buvo praktiškai užsitikrinę vietą atkrintamosiose varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas