Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

L.Jamesas siekia susimažinti atlyginimą, kad „Lakers“ prisiviliotų J.Valančiūną ar kitą žvaigždę

LeBronas Jamesas oficialiai atsisakė pratęsti sutartį su „Los Angeles Lakers“, pagal kurią kitą sezoną būtų uždirbęs 51,4 mln. JAV dolerių. Vis dėlto Los Andžele L.Jamesas greičiausiai liks – susimažinęs atlygį arba pasirašęs naują maksimalios vertės sutartį, jei sutaupyti pinigai klubui nepadės prisivilioti papildomos žvaigždės.

L.Jameso ir „Lakers“ susitarime buvo sąlyga, suteikusi krepšininkui teisę šią vasarą aktyvuoti „+1“ opciją, tai yra, kontraktą pratęsti dar metams su konkrečiai numatytu atlygiu – 51,4 mln. doleriais už sezoną.

LeBronas šios galimybės atisakė. Priežastis – NBA žvaigždė nori susimažinti atlyginimą, kad „Lakers“ liktų pinigų susirinkti kuo konkurencingesnę sudėtį.

Tarp kandidatų žaisti „Lakers“ gretose minimas ir Jonas Valančiūnas.

„Jis teikia pirmenybę komandos sudėčiai. Jis nori dėti visas pastangas, kad „Lakers“ kitam sezonui suburtų kuo geresnę komandą“, – ESPN cituoja krepšininko agentą Richą Paulą.

Pasak jo, L.Jamesas siekia pasirašyti mažesnį nei maksimalus trejų metų 162 mln. dolerių vertės kontraktas, į kurį jis gali pretenduoti, kad klubas turėti finansinės erdvės pasirašyti sutartį su „solidžiu žaidėju“.

ESPN šaltiniai teigia, kad L.Jamesas būtų pasirengęs finansiškai pasiaukoti dėl tokio žaidėjo, kaip Jamesas Hardenas ar Klay Thompsonas, arba žinomo aukštaūgio, kuris galėtų žaisti kartu su Anthony Davisu, pavyzdžiui, J.Valančiūno.

Jei „Lakers“ nepavyks prisivilioti tokio žaidėjo, L.Jamesas sieks maksimalios sutarties.

Primename, kad „Lakers“ antrajame NBA naujokų biržos rate 55-uoju šaukimu pasirinko vyriausiąjį L.Jameso sūnų Bronny Jamesą. Tai būtų pirmas atvejis lygos istorijoje, kai kartu rungtyniautų tėvas ir sūnus.

Praėjusį sezoną L.Jamesas rinko vidutiniškai po 25,7 taško ir atlikdavo po 8,3 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius