Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 07

Labiausiai tikėtina Blake'o Griffino kita karjeros stotelė – „Brooklyn Nets“

Blake'as Griffinas šeštadienį oficialiai atsisveikino su „Detroit Pistons“ ekipa, kurios aprangą vilkėjo nuo 2018 metų. Į kovą dėl šešiskart „All-Star“ rungtynių dalyvio stos ne viena NBA ekipa, tačiau favoritais prisivilioti B.Griffiną laikomi „Brooklyn Nets“.
Blake'as Griffinas
Blake'as Griffinas / „Scanpix“ nuotr.

Prieš ketverius metus dar su „Los Angeles Clippers“ sutaręs dėl penkerių metų 171 mln. JAV dolerių sutarties visos sumos B.Griffinas negaus.

Jam dar buvo likusi didžioji dalis iš 36,5 mln. dolerių sumos šį sezoną ir beveik 39 mln. dolerių kitame sezone, tačiau „Pistons“ ir B.Griffinas susitarė dėl kontrakto nutraukimo, kuris tenkino abi puses.

Pranešama, kad 31-erių puolėjas gaus apie 13,3 mln. dolerių siekiančią kompensaciją, kuri bus viena didžiausių lygos istorijoje – didesnes susižėrė tik šeši krepšininkai.

Oficialiai atsisveikinęs su Detroitu, B.Griffinas jau dairosi naujos karjeros stotelės.

Sutartį už minimalų veterano atlyginimą veikiausiai pasirašysiantis žaidėjas domina visą krūvą NBA ekipų. Anot „The New York Times“ žurnalisto Marco Steino, nagus į B.Griffiną norėtų suleisti „Los Angeles Lakers“, „Los Angeles Clippers“, „Brooklyn Nets“, „Miami Heat“ ir „Golden State Warriors“ komandos.

Vis tik favoritas šiose lenktynėse aiškus – tai „Nets“ klubas.

Tris žvaigždes (Keviną Durantą, Jamesą Hardeną ir Kyrie Irvingą) jau turintis Bruklinas tikisi B.Griffinu užpildyti sunkiojo krašto puolėjo vietą, kurioje dabartinėje sudėtyje daugiausiai turėtų žaisti K.Durantas.

Anot Shamso Charanios iš „The Athletic“, kitos komandos su nekantrumu stebi, kuo pasibaigs „Nets“ ir B.Griffino derybos, o šioms nepasisekus bandytų prisivilioti NBA žvaigždę.

Ankstesnėje karjeros stadijoje dėl savo įspūdingų dėjimų išgarsėjęs B.Griffinas šį sezoną jau nedemonstruoja to atletiškumo, kuriuo galėjo pasigirti prieš kelerius metus.

„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas
„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas

Kevinas Peltonas iš ESPN net atskleidė faktą, jog B.Griffinas yra vienintelis bent 201 cm ūgio žaidėjas šį sezoną, išmetęs bent 150 metimų, tačiau neatlikęs nė vieno dėjimo.

Nepaisant to, universaliu žaidimu pasižymintis krepšininkas vis dar turi, ką duoti dėl titulo kovojančiai komandai. Detroite šį sezoną jo vidurkiai siekė 12,3 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo, o dar prieš du sezonus su „Pistons“ apranga B.Griffinas mesdavo po 24,5 taško per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas