Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

„Lakers“ linksta link Russello Westbrooko išlaikymo

„Los Angeles Lakers“ klubas greičiausiai ir kitam sezonui išlaikys Russellą Westbrooką, pranešė žurnalistas Marcas Steinas.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“/AP nuotr.

Jo teigimu, „Lakers“ „malšina skeptikus ir visiems, kurie klauso, praneša, jog nesiruošia atiduoti papildomų žaidėjų ar šaukimų tam, kad iškeistų R.Westbrooką“.

Žaidėjo opciją po šio sezono turintis 33-ejų metų gynėjas greičiausiai pratęs savo kontraktą su „Lakers“ dar vienam sezonui ir 2022-2023 m. kampanijoje uždirbs 47 mln. dolerių.

Manoma, kad tam, jog iškeistų tokį didelį kontraktą turintį krepšininką, Kalifornijos ekipa turėtų pridėti savo 2028 m. pirmojo raundo naujokų biržos šaukimą ir papildomų žaidėjų.

„Lakers“ gavo R.Westbrooką pernai, kai už jį į „Washington Wizards“ išsiuntė Kyle'ą Kuzmą, Montrezlą Harrellą ir Kentaviousą Caldwellą-Pope'ą.

Tikėtasi, kad R.Westbrookas taps trečia „Lakers“ žvaigžde greta LeBrono Jameso ir Anthony Daviso, tačiau ši sąjunga kol kas tapo nusivylimu, kai vos 33 iš 82 rungtynių laimėję „ežeriniai“ nepateko net į Vakarų konferencijos įkrintamąsias varžybas, likdami viso labo 11 vietoje.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir LeBronas Jamesas

Prie to stipriai prisidėjo prastas R.Westbrooko žaidimas – gynėjas rinko mažiausiai taškų nuo 2009-2010 m. sezono – vid. 18,5, taip pat atkovojo 7,4 kamuolio ir atliko 7,1 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą, bet krepšį atakavo vos 44,4 proc. taiklumu, tritaškius metė 29,8 proc. ir per rungtynes padarydavo po 3,8 klaidos.

Jei „Lakers“ išlaikys R.Westbrooką, Los Andželo klubo sudėtis greičiausiai stipriai nesikeis, bet daug vilčių dedama į naująjį komandos trenerį – prieš tai „Milwaukee Bucks“ trenerio asistentu dirbusį Darviną Hamą, kuris pakeitė Franką Vogelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas