Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 30

LaMelo Ballas susitiko su „Timberwolves“, eilėje ir Artūras Karnišovas

Lietuvoje profesionalo karjerą pradėjęs LaMelo Ballas šią savaitę susitiko su NBA klubo „Minnesota Timberwolves“ vadovais, – rašo ESPN. Mineapolio klubas šiemet NBA naujokų biržoje žaidėją rinksis pirmasis.
LaMelo Ballas
LaMelo Ballas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Susitikimas antradienį įvyko Pietvakarių Kalifornijoje, kur L.Ballui nereikėjo rodyti jokių krepšinio įgūdžių, o tiesiog vyko pokalbiai su „Timberwolves“ krepšinio operacijų vadovu Gerssonu Rosasu ir treneriu Ryanu Saundersu.

Tai buvo pirmasis LaMelo Ballo pokalbis prieš NBA naujokų biržą, kuri vyks lapkričio 18 dieną.

19-metis 203 cm ūgio gynėjas kitą savaitę dar turėtų susitikti su „Golden State Warriors“ komandos atstovais, turinčiais antrą pasirinkimo teisę. Planuojami ir pokalbiai su trečią balsą turinčiu „Charlotte Hornets“ klubu, o taip pat Artūru Karnišovu – lietuvio vadovaujama „Chicago Bulls“ turi ketvirtą šaukimo numerį.

Praėjusiais metais pirmieji šaukimai – Zionas Williamsonas ir Ja Morantas, pasirinkti atitinkamai 1-uoju ir 2-uoju, dalyvavo tik pokalbiuose su komandomis, kuriuos juos ir pašaukė naujokų biržoje – „New Orleans Pelicans“ ir „Memphis Grizzlies“ atitinkamai.

Šių metų naujokų biržoje nėra tokių ryškių favoritų.

Pats LaMelo Ballas, 2018 metais su broliu LiAngelo Ballu rungtyniavęs Prienuose, jau beveik metus nežaidė profesionalaus krepšinio.

Pastarąjį kartą jis atstovavo „Illawarra Haks“ ir Australijos krepšinio lygoje pelnė po 17 taško, atkovojo po 7,5 kamuolio ir atliko po 6,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Scanpix“ nuotr./LaMelo Ballas
„Scanpix“ nuotr./LaMelo Ballas

203 cm ūgio LaMelo Ballas yra didelė intriga ne tik dėl brolių (Lonzo Ballas buvo pašauktas antruoju „Los Angeles Lakers“ klubo , dabar rungtyniauja „Pelicans“, o Prienuose žaidęs LiAngelo Ballas žaidė G-league „Oklahoma City Blue“).

LaMelo nežaidė NCAA, jo požiūris į krepšinį paliko dviprasmišką įspūdį Prienuose, o su tėvu LaVaru Ballu laukia tarsi užprogramuoti skandalai.

Bet NBA klubus intriguoja LaMelo Ballo ūgio ir krepšinio talento kombinacija, geras kamuolio valdymas, kūryba ir kamuolio perdavimo instinktai.

NBA naujokų biržoje kelios vietos prognozuojamos ir Europos krepšinio atstovams.

Izraelio puolėjas Deni Avdija veikiausiai bus pašauktas pirmajame dešimtuke. Prancūzas įžaidėjas Theo Maledonas – antrajame arba trečiajame, o serbui vidurio puolėjui Aleksejui Pakuševskiui numatoma vieta trečiajame dešimtuke.

Po veržlaus starto Eurolygoje savo akcijas sustiprino Rokas Jokubaitis. Kauno „Žalgirio“ gynėjui ESPN šiuo metu prognozuoja 49 šaukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?