Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 30

Geidžiamiausia prekė NBA laisvųjų agentų turguje

Kalbos apie NBA superžvaigždę LeBroną Jamesą ir jo persikėlimą į Los Andželą įgauna vis didesnį pagreitį.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

L.Jamesas nusprendė atsisakyti 35 mln. dolerių už kitą sezoną ir nepratęsė sutarties su „Cleveland Cavaliers“.

Didesnės intrigos NBA Laisvųjų agentų turguje nėra. O jis prasideda jau sekmadienį, kai NBA klubai oficialiai gali sudarinėti kontraktus su laisvais žaidėjais.

LeBronas Jamesas vėl yra tas, apie kurį šnekama daugiausiai. Jis nutraukė kontraktą su „Cavaliers“, bet tai dar nereiškia, kad jis paliks Klivlandą ir keliaus į Los Andželą. Kaip ir nereiškia, kad jis lieka Klivlande.

„Celtics“ gynėjas Kyrie Irvingas prieš startuojant laisvųjų agentų turgui turėjo ką pasakyti: „Tai kas vyksta dabar sunku apibūdinti. Bet taip, mes žinome, kad liepos 1-ąją, kai tai prasidės, bus beprotiškai įdomu“, – sakė K.Irvingas.

L.Jamesas yra tas žmogus, kurio dėka laisvųjų agentų turgus taps beprotiškai įdomus.

Bet jis nėra vienintelis. Paulas George‘as turi priimti sprendimą dėl savo ateities: pasilikti Oklahomoje ar išvykti kitur, kad ir į „Lakers“ komandą, kuri būtų jam ideali vieta.

„San Antonio Spurs“ ekipa turi išspręsti Kawhi Leonardo bėdą. Jie gali rizikuoti ir pasilikti krepšininką savo gretose paskutiniam jo kontrakte sezonui, gali pasiūlyti jam naują sutartį arba iškeisti jį. Kas nutiks šiuo atveju, gali nulemti ir L.Jameso sprendimą, kaip Chriso Bosho sprendimas 2010-aisiais padėjo LeBronui apsispręsti vykti į Majamį.

Esmė ta, kad niekas nežino kas nutiks. Tad tai intriguoja.

„Tai iššūkis“, – per NBA finalus, kuomet „Cavaliers“ buvo priversti pripažinti „Warriors“ pranašumą, sakė L.Jamesas. „Manau kiekvienas generalinis vadybininkas ir kiekvienas komandos prezidentas bei kiekvienas trenerių štabo narys siekia išsiaiškinti kaip būtų galima gerai pasiruošti konkuruoti dėl čempionų titulo ir galiausiai laimėti jį.“

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Lakers“ šią vasarą svarsto, kaip išleisti 61 mln. JAV dolerių, bet pusė kitų lygos komandų laisvų pinigų neturės. Taigi, šią vasarą, didžiausi perėjimai turėtų įvykti būtent mainų pagalba.

„Vyko daug diskusijų su daug komandų apie daug žaidėjų”, – kalbėjo „Heat“ prezidentas Patas Riley.

„Warriors“ atstovaujantis Kevinas Durantas laisvuoju agentu taps tik iš dalies – jis jau yra minėjęs, kad pasiliks šioje komandoje. „Warriors“ komanda laisvųjų agentų rinkoje ieškos, kad dar labiau sustiprinti atsarginių žaidėjų suolelį, tad geriausia NBA komanda, per artimiausias kelias savaites turėtų tapti dar geresne.

Viskas, ką liko nuspręsti, tai – ko nori Kevinas Durantas.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

„Ko tik jis nori, – sakė generalinis „Warriors“ vadybininkas Bobas Myersas. „Kartais mes nesiderime. Jis nusipelnė pasirašyti tokią sutartį, kokios tik panorės. Aš tik noriu su juo pasirašyti kontraktą. Noriu, kad jis būtų laimingas ir noriu, kad jis žinotų, kad mes norime jo čia tiek ilgai, kiek jis pats norės čia būti.“

Filadelfijos komanda taip pat nesikuklina. Tiek treneris Brettas Brownas, tiek naujai iškeptas geriausias metų naujokas Benas Simmonsas apžvelgė šį tarpsezonį ir sakė, kad puikus veteranas komandai nepamaišytų.

„Galbūt tai bus laisvasis agentas, galingas laisvasis agentas, kurį mes galėtume pasikviesti ir iš kurio galėtume daug išmokti“, – kalbėjo B.Simmonsas.

Jis nesakė „LeBronas“, bet buvo galima pagalvoti, kad kalbama apie kažką panašaus.

„Rockets“ taip pat ieškos galimybės prisivilioti L.Jamesą pas save. Jeigu tai pavyktų, iš sosto būtų bandoma išversti „Warriors“ ekipą.

„Rockets“ praėjusį sezoną Vakarų konferencijos finale buvo arti to, kad eliminuotų „Warriors“ žvaigždyną, tačiau iššvaistė dviženklį pranašumą tiek šeštosiose, tiek ir septintosiose serijos rungtynėse. Visa tai nutiko tada, kai Chrisas Paulas negalėjo padėti Hjustono komandai dėl pakinklinės sausgyslės traumos.

Vis dėlto „Rockets“ žvaigždė Jamesas Hardenas, šio sezono naudingiausias NBA žaidėjas, neatrodo, kad būtų labai nusiteikęs vilioti LeBroną į „Rockets“ gretas.

„Nemanau, kad yra dalis, kurią mums iš komandos reikėtų išmesti ar prie jos pridėti. Mes esame puikūs su tuo, ką turime komandoje“, – kalbėjo J.Hardenas.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

Majamis yra ta vieta, į kurią atėjo L.Jamesas dar prieš pirmą kartą paliekant Klivlando komandą. Aišku, kad LeBronas ir dabar mėgaujasi Pietų Florida. Gandai apie jį ir „Lakers“ sukasi jau kurį laiką. Tuo tarpu „Lakers“ prezidentas Magicas Johnsonas mano, kad iš naujo sulipdyti jo komandą prireiks dviejų vasarų.

„Mes nežinome, ką žmonės nuspręs daryti ir to negalime kontroliuoti. Taigi, jeigu vyrukai nuspręs čia nevykti, tai nebus nesėkmė. Tuomet mes bandysime kitą vasarą. Jeigu ir tada čia sėdėsiu tokioje pat situacijoje, tuomet jau tai bus galima vadinti susimovimu,“ – kalbėjo Magicas Johnsonas.

L.Jamesas nesiruošia susimauti. Bet kol jis nuspręs, kurioje komandoje gali laimėti, visi laukia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai