Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 31

LeBronas Jamesas kirto Donaldui Trumpui

NBA superžvaigždė LeBronas Jamesas negali tylėti, matydamas Donaldo Trumpo pasirodymą politinėse arenose. Vienas garsiausių sportininkų pasaulyje viešai kritikavo JAV prezidentą.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paklaustas, ką pasakytų D.Trumpui, jeigu susėstų su juo prie vieno stalo, 33-ejų „Los Angeles Lakers“ žaidėjas CNN tėškė: „Aš su juo niekada nesėsčiau prie vieno stalo.“

L.Jameso manymu, D.Trumpas savo valdymu skaldo valstybę.

„Per keletą pastarųjų mėnesių pastebėjau, kad jis naudojo sportą mūsų skaldymui. Ir aš negaliu tam pritarti ir ramiai sėdėti sudėjęs rankų“, – tikino L.Jamesas.

D.Trumpui artimo žiniasklaidos kanalo „FOX“ veidas sykį televizijoje bandė sodinti L.Jamesą ant žemės ir davė skandalingą patarimą: „Užsičiaupti ir žaisti su kamuoliu.“

Tačiau LeBronas ne tik žaidžia, bet ir neria į socialinę veiklą. Gimtajame Akrone amerikietis atidarė mokyklą socialinės rizikos šeimų vaikams.

Baigęs karjerą L.Jamesas pasukti į politiką neplanuoja, tačiau jis supranta, kad jo balsas yra svarbus ir girdimas.

„Žinote, aš turiu balsą, – ESPN sakė krepšininkas. – Turiu tam platformą ir matau labai daug vaikų, suaugusiųjų, kurie laukia, kol kas nors jiems parodys kryptį ir ves į priekį tada, nes jų pačių balsas nėra toks galingas.

Ir kai matai asmenį, kuris yra neteisus ir bando mus skaldyti, bando skaldyti mūsų rasę ar valstybę, tada supranti, kad turi kalbėti garsiai.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Italijos ministro pirmininko Giuseppe Conte ir D.Tumpo susitikimas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Italijos ministro pirmininko Giuseppe Conte ir D.Tumpo susitikimas

Be sporto aš būčiau niekas. Bet sportas visus suvienija. Bet kurios rasės žmogus sportuoja siekdamas vieno bendro tikslo – pergalės ir gerai praleisti laiką. Ir kai kas nors naudoja mūsų platformą – sportą, tam, kad mus suskaldytų... Negaliu to leisti.

Jaučiu didžiulę aistrą garsiai kalbėti, noriu, kad jaunimas žinotų, kad jie man labai rūpi ir galiu juos nuvesti teisinga linkme.

Kaip ir sakiau, sportas vienija žmones. Ir štai todėl aš esu čia.“

Nors LeBroną pykdo JAV prezidento politika, jis tai priima kaip motyvaciją.

„Juk kai žvelgiame į didžiausius mūsų valstybės herojus, tokius kaip Muhammadas Ali ar Martinas Lutheris Kingas, prisimename, kokią neteisybę jie turėjo išgyventi. Bet juos ji tik dar labiau motyvuodavo ir sustiprindavo. Dėl jų mes dabar esame čia“, – CNN pasakojo L.Jamesas.

LeBronas Jamesas laikomas vienu įtakingiausių sportininkų visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai