Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 04

LeBronas Jamesas: „Muhammado Ali padarytas darbas už ringo ribų yra labai svarbus“

„Cleveland Cavaliers“ žvaigždė LeBronas Jamesas vadina Muhammadą Ali savo pavyzdžiu.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienio popietę, dar prieš Muhammado Ali mirtį, L.Jamesas pasakė, kad M.Ali darbai ir įtaka, kurią jis darė už bokso ringo ribų, jis prisimins labiausiai.

„Kai aš buvau vaikas, buvau sužavėtas to, ką M.Ali darė ringe. Kai tapau vyresnis, pradėjau skaityti ir žiūrėti laidas apie jį, aš pradėjau suprasti, ką jis darė ringe buvo visiškai antraplanis dalykas, o svarbiausia buvo tai, ką jis darė už jo ribų – jo daroma įtaka tam, kuo tikėjo“, – penktadienį teigė L. Jamesas.

Muhammadas Ali buvo viena iš svarbiausių priežasčių lėmusių tai, kad afroamerikiečiai sporte turi lygias teises su baltaodžiais.

„M.Ali padarė mus laisvais. Dabar mes galime siekti to, ko norime. Taip yra todėl, kad M.Ali kovojo dėl savo vietos. Jis tikrai buvo pradininkas to, ką mes turime dabar“, – sakė L.Jamesas.

Pats LeBronas Jamesas aktyviai aukoja labdarai ir nebijo kalbėti apie socialines problemas, kurios yra susijusios su rasizmu. L.Jamesas yra sakęs, kad M.Ali buvo vienas iš jo įkvėpimo šaltinių. Krepšininkas naudoja savo žinomumą tam, kad paveiktų teigiamai žmones, kurie nėra krepšinio dalis, kad tikėtų savo jėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas