Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 02

LeBrono efektas: ar „Lakers“ taikysis į NBA čempionų žiedus?

LeBronas Jamesas keliasi į „Los Angeles Lakers“. Kol kas neaišku, ar prie jo prisijungs kita NBA žvaigždė. Ja gali tapti Kawhi Leonardas, bet Paulas George'as jau neatvyks į vakarėlį. Ar stambiausią žuvelę pagavusi „Lakers“ jau galės taikytis į titulą?
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atrodo, kad LeBronui nelabai rūpėjo, kas su juo žais Los Andžele. Sprendimas buvo priimtas, nes jam jis buvo geriausias.

Daug ką pasako ir sutarties trukmė – net ketveri metai. Tai greičiausiai reiškia, kad jis netrokšta „Warriors“ nukauti jau rytoj, o yra pasirengęs ilgesniam planui.

Komandos atmosfera po superžvaigždės atvykimo pirmąjį sezoną nebūna pati geriausia.

Visgi „Lakers“ šansai jau kitą sezoną būt tarp kandidatų į čempionų žiedus smarkiai išaugo.

Be 33-ejų NBA superžvaigždės, „Lakers“ sekmadienį įsigijo ir dar tris žaidėjus, su kuriais sudarė vienų metų sutartis. Tai atakuojantis gynėjas Kentavious Caldwellas-Pope'as (12 mln.), lengvasis krašto puolėjas Lance'as Stephensonas (4,4 mln.) ir vidurio puolėjas JaVale'as McGee (veterano minimumas).

Manoma, kad tai ženklas, jog „Lakers“ šią vasarą neprivilios jokio kito brangaus laisvojo agento ir pasiliks lankstumo kitai vasarai.

Apribotu laisvuoju agentu tapo Julius Randle'as, kurį greičiausiai klubas norės išlaikyti ir gali jam pasiūlyti gana įspūdingą vienų metų 25 mln. vertės sutartį.

Jeigu taip „Lakers“ ši vasara ir pasibaigtų, tai 2019 metais jie turėtų laisvus 25 mln. algų kepurėje. Jeigu atleistų Luolą Dengą, ši suma padidėtų iki 37 mln., ir klubas galėtų prisivilioti dar vieną superžvaigždę.

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas

Kitą vasarą laisvaisiais agentais taps ne tik K.Leonardas, bet ir tokie žaidėjai kaip Jimmy Butleris, Kyrie Irvingas, Klay Thompsonas ir Kemba Walkeris.

Los Andželo klubui K.Leonardo situacija nebėra skubi. Jie gali palaukti ir kitą vasarą jį pasikviesti, nes krepšininkas aiškiai yra pasakęs, kad norėtų karjerą tęsti būtent čia.

Tiesa, tokia pati situacija buvo su P.George'u, bet šis po metų apsigalvojo bei pasiliko Oklahomoje. Toks scenarijus gali pasikartoti ir su K.Leonardu, todėl laukti taip pat rizikinga.

Net ir su K.Leonardu jie greičiausiai vis tiek pirmą sezoną čempionais netaptų.

ESPN mano, kad „Lakers“ vis tiek labiau apsimoka laukti kitos vasaros, nes net ir su K.Leonardu jie greičiausiai vis tiek pirmą sezoną čempionais netaptų.

ESPN statistikos analitikai skaičiuoja, kad su tokia sudėtimi, kokią jie turi šiandien, „Lakers“ kitą sezoną gali laimėti apie 52 rungtynes ir būti treti Vakaruose. Tiesa, labai dažnai tokios prognozės nepasiteisina, nes komandos atmosfera po superžvaigždės atvykimo pirmąjį sezoną nebūna pati geriausia. Komandai reikia kartu užaugti.

Tačiau „Lakers“ gali patekti ir laimėti vieną ar net dvi atkrintamųjų serijas, tuo pačiu ugdydami komandą su bene perspektyviausiais jaunaisiais NBA žaidėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai