Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 04 26

LeBrono Jameso įžeistas Patas Riley nenurims tol, kol „Heat“ nelaimės dar vieno trofėjaus

„Miami Heat“ prezidentas Patas Riley prieš septynerius metus nulipdė komandą, kuri net ketverius metus paeiliui nukeliavo iki NBA superfinalo ir laimėjo 2 čempionų titulus. Tačiau 2014-ųjų vasarą LeBronas Jamesas sugrįžo į Klivlandą, o Majamio ekipos vadovas atskleidė, kad šį „karaliaus“ sprendimą priėmė asmeniškai.
Patas Riley
Patas Riley / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis NBA sezonas P.Riley buvo vienas sunkiausių per pastaruosius 50 metų. Dar ką tik „Heat“ kasmet keliavo į NBA superfinalą, tačiau šiemet po įspūdingo žaidimo antroje sezono dalyje Majamio klubas praleido atkrintamąsias varžybas.

Prieš septynerius metus P.Riley surinko tokią komandą, kurią jis lygina su Magico Johnsono „Showtime“ „Lakers“ bei Billo Russello vedama „Celtics“. Tačiau L.Jamesas po nesėkmės 2014-ųjų NBA superfinale nusprendė sugrįžti namo, o tai P.Riley buvo itin netikėtas žaidėjo sprendimas.

„Heat“ klubo prezidentas šią lemtingą dieną atsimena puikiai. Jis turėjo susitikti su L.Jamesu ir pakalbėti apie ateitį, todėl į susirinkimą liepė atnešti jo paties iškovotus trofėjus, specialų ir labai retą vyną, pavadinimu „Pažadas“, tačiau viskas klostėsi kiek kitaip, nei tikėtasi.

L.Jamesas šiame susirinkime per televizorių stebėjo pasaulio futbolo čempionato dvikovą, o P.Riley iš karto suprato, kad žaidėjas Majamyje neliks. Jis liepė nebenešti minėtųjų trofėjų, o vienu metu netgi turėjo prašyti, kad garsiai veikiantis televizorius būtų pritildytas.

P.Riley po susirinkimo turėjo laukti skambučio ir jau nujautė, kad malonios žinios jam niekas nepraneš. Po 15 minučių jam paskambino L.Jameso agentas ir pranešė:

„Norėjome tau padėkoti už nuostabius ketverius metus...“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Aš tiesiog tylėjau, – tą akimirką prisiminė P.Riley. – Nieko nesakiau. Mano mintys pradėjo lėkti kažkur kitur. Labai pykau ant LeBrono, kad jis išėjo. Tai aš priėmiau asmeniškai. Tai tikrai buvo asmeniška. Mano geras bičiulis neleido man viešai kalbėti, kol buvau įniršęs, todėl dabar labai tuo džiaugiuosi.

Norėjau padaryti kažką panašaus į Dano Gilberto kritiką L.Jamesui 2010-aisiais, tačiau esu labai laimingas, kad susilaikiau.“

Praėjus metams „Heat“ nepateko į atkrintamąsias varžybas, o P.Riley pradėjo abejoti savo sugebėjimais. Dar po vienerių metų Chrisas Boshas baigė savo sezoną dėl kraujyje rastų krešulių, o Majamio ekipa tik po septynerių rungtynių serijos nusileido „Raptors“.

Skrisdamas namo iš Toronto, P.Riley su savo kolegomis diskutavo galimus laisvuosius agentus, kurie prisijungs prie Dwyane'o Wade'o ir kausis dėl pergalių.

Tuomet prasidėjo liepos mėnuo ir viskas sugriuvo.

USA Today Sports/Dwyane'as Wade'as
USA Today Sports/Dwyane'as Wade'as

D.Wade'as nusprendė persikelti į Čikagą, o jo ryšys su P.Riley nutrūko. Daugelį metų šios dvi krepšinio legendos buvo lyg šeima, o „Heat“ prezidentas netgi lankėsi savo lyderio vestuvėse.

L.Jamesas išvyko, C.Boshas negali žaisti dėl savo sveikatos problemų, o D.Wade'as persikėlė į „Bulls“. Taip, praėjus vos dviem metams iširo visas Majamio „didysis trejetas“.

Tuomet P.Riley iškeliavo atostogų į Paryžių, tačiau visi jo draugai žinojo, kad jis į Majamį sugrįš pasisėmęs naujų idėjų. Po aštuonių dienų jis atvyko į Majamį, apsilankė vyriausiojo trenerio Eriko Spoelstros vestuvėse ir su žurnalistais pradėjo bendrauti apie D.Wade'o išvykimą.

P.Riley nuolat svajoja apie šviesią „Heat“ ateitį bei pripažino, kad iki pilnos laimės jam trūksta dešimtojo NBA čempionų titulo.

„Žinote, koks yra didžiausias melas visame pasaulyje? Kad aš išeisiu į pensiją“, – juokėsi legendinis Majamio ekipos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas