Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Legendinis P.Stojakovičius išskyrė dvi karjeros nuoskaudas, kurių niekaip negali pamiršti

Į FIBA Šlovės muziejų priimtas legendinis Predragas Stojakovičius teigė, kad jo karjeroje buvo du nesėkmingi momentai, kurių jis niekaip negali pamiršti. Kalbėdamas su Meridiansport.rs, serbas atskleidė, kad jie susiję su etapais Salonikų PAOK ir „Sacramento Kings“ klubuose.

P.Stojakovičius paminėjo PAOK pralaimėjimą Atėnų „Panathinaikos“ komandai 1998 m. Graikijos lygos finale bei nepataikytą tritaškį 2002 m. NBA atkrintamųjų kovose su „Los Angeles Lakers“.

Dėl Jugaslaviją draskiusio karo P.Stojakovičius į Graikiją išvyko būdamas 16-ikos ir prisijungė prie PAOK.

Paklaustas, kodėl būtent Graikiją pasirinko karjeros startui, P.Stojakovičius kalbėjo:

„Graikija pasirodė svarbiausiu gyvenimo momentu, paauglystėje, po karo sunkumų. Pagaliau turėjau galimybę išvykti į šalį, kurioje jaučiausi laisvas, kurioje galėjau gyventi neatsigręždamas atgal. Tiesiog atsipalaidavau kaip normalus paauglys. Beje, tuo metu Graikijos lyga buvo viena stipriausių Europoje. Galimybė treniruotis su geriausiais žaidėjais ir žaisti aukščiausiu Europos lygiu man tikrai daug davė“.

„Didžiuojuosi tuo, ką pasiekiau, dėl nieko nesigailiu. Tačiau yra kažkas, apie ką nuolat galvoju, – sakė P.Stojakovičius. Galvoju apie PAOK finalą su „Panathinaikos“, kuriame čempionų titulą pralaimėjome penktose serijos rungtynėse [2:3]. Ir galvoju apie metimą, kurį pramečiau per 2002 m. Vakarų konferencijos finalo 7-ąsias rungtynes su „Lakers“.


1998 metais P.Stojakovičius buvo pripažintas naudingiausiu Graikijos lygos žaidėju, tačiau šalies čempionu taip ir netapo.

O paminėtas metimas serijoje su „Lakers“ turėjo lemiamą reikšmę. Jis prametė tritaškį septintosiose rungtynėse likus 11 sekundžių, kai „Lakers“ pirmavo 99:98. „Kings“ pralaimėjo tas rungtynes, o į finalą iškopęs Los Andželo klubas iškovojo trečiąjį NBA titulą iš eilės.

„Scanpix“ nuotr./Predragas Stojakovičius
„Scanpix“ nuotr./Predragas Stojakovičius

„Tos akimirkos paliko didelę žymę mano galvoje. Manau, kad daugelis mano komandos draugų prisimena tą „Kings“ komandą ir šešerius metus, kuriuos joje praleidome, kaip išskirtinius. Tą atmosferą, kurią buvome sukūrę, ir, žinoma – pačius žmones“.

NBA čempionu P.Stojakovičius tapo 2011 metais – kartu su Dirku Nowitzkiu ir „Dallas Mavericks“.

Serbas triskart dalyavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, dukart laimėjo NBA Snaiperio konkursą, o jam baigus karjerą „Kings“ 16-u numeriu paženklintus marškinėlius iškėlė į arenos palubes.

Su Jugoslavijos rinktine tapo Europos (2001 m.) ir pasaulio čempionu (2002 m.), taip pat pelnė žemyno pirmenybių bronzą (1999 m.).

Peja, kaip ir kitos šiais metais į FIBA Šlovės muziejų įtrauktos asmenybės, buvo pagerbtas per iškilmingą ceremoniją Singapūre.

Šiemet pagerbti ir kiti legendiniai žaidėjai: Miao Lijie (Kinija), Reggie Milleris (JAV), Danira Nakič-Bilič (Kroatija), Kirkas Penney (Naujoji Zelandija), Romainas Sato (Centrinės Afrikos Respublika), Skaidritė Smildzina-Budovska (Latvija).

VIDEO: P.Stojakovičiaus kalba per FIBA Šlovės muziejaus apdovanojimų ceremoniją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas