Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 19

Legendinių NBA klubų mūšyje – skambus K.Walkerio sugrįžimas ir „Celtics“ pergalė

Du legendiniai NBA klubai „New York Knicks“ (13-17) ir „Boston Celtics“ (15-15) dar kartelį stojo vienas prieš kitą „TD Garden“ arenoje Bostone, kurioje pergalę iškovojo šeimininkai – 114:107 (32:18, 30:29, 24:41, 28:19).
Kemba Walkeris ir Jaysonas Tatumas
Kemba Walkeris ir Jaysonas Tatumas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po katastrofiškai susiklosčiusio trečiojo kėlinio „Celtics“ sugebėjo iššvaistyti 15 taškų pranašumą ir netgi turėjo vytis varžovus, tačiau lemiamo ketvirčio metu viskas stojo į savo vėžes – Jaysono Tatumo ir Josho Richardsono vedamas klubas dar kartą perėmė rungtynių kontrolę ir atvedė savo komandą į pergalę.

Niujorko komandoje sužibėjęs Kemba Walkeris šiose rungtynėse turėjo ką įrodyti ne tik savo buvusiam klubui, kuris vasarą įžaidėją iškeitė į „Knicks“, bet ir dabartiniam savo strategui Tomui Thibodeau – pastarasis krepšininką buvo nustūmęs į atsarginių žaidėjų suolelio galą bei net neregistruodavo rungtynėms.

Paskutinį sykį ant parketo gynėjas buvo pasirodęs beveik prieš mėnesį – lapkričio 27-ąją.

Dėl viso būrio į NBA sveikatos ir saugumo protokolą įtrauktų krepšininkų į rotaciją sugrįžęs K.Walkeris buvo nuostabus – per 37 minutes pelnė net 29 taškus (5/11 trit., 8/10 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Aš noriu žaisti, – po rungtynių sakė Kemba. – Nežinau, kas manęs laukia ateityje. Jaučiu, kad komandai dar galiu duoti labai daug. Tačiau tai priklauso jau nuo kitų vyrukų, kurie priima sprendimus. Žinau, kad turėčiau žaisti – dėl to nekyla jokių klausimų.“

Rezultatyviau Niujorko ekipoje už K.Walkerį rungtyniavo tik prancūzas Evanas Fournier, pelnęs net 32 taškus.

„Celtics“ gretose netikėtumu varžovams tapo nuo suolo kylantis J.Richardsonas, surinkęs 27 taškus.

„Boston Celtics“: Joshas Richardsonas 27, Jaysonas Tatumas 25 (9 atk. kam.), Jaylenas Brownas 23, Paytonas Pritchardas 16.

„New York Knicks“: Evanas Fournier 32, Kemba Walkeris 29, Julius Randle'as 20 (9 atk. kam., 7 rez. perd.), Alecas Burksas 19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas