Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 02

Lemiamame serijos mače – įspūdingas sugrįžimas ir paskutinių sekundžių drama

Įspūdingą seriją krepšinio gerbėjams padovanojusios „Denver Nuggets“ ir „Utah Jazz“ komandos nenuvylė ir lemiamose septintosiose rungtynėse. Iki paskutinės sekundės kovojusių ekipų peštynėse galiausiai triumfavo „Nuggets“ – Nikolos Jokičiaus vedama komanda 80:78 (26:21, 24:15, 15:24, 15:18) nugalėjo „džiazmenus“ ir seriją laimėjo 4-3.
Jamalas Murray ir Donovanas Mitchellas
Jamalas Murray ir Donovanas Mitchellas / „Scanpix“ nuotr.

„Nuggets“ šioje serijoje atsitiesė nepaisant to, jog po ketvirtųjų rungtynių atsiliko 1-3. Mike'o Malone'o auklėtiniai tapo vos 12-ąja komanda NBA istorijoje, panaikinusia tokį deficitą serijoje ir žengusia į kitą etapą.

Tiesa, daugiau nei pusę rungtynių atrodė, kad Denverio krepšininkams pergalę lemiamame susitikime pavyks pasiekti gerokai paprasčiau.

Jau pirmajame kėlinyje „Nuggets“ atitrūko dviženkliu skirtumu (26:16), o po sėkmingos antrojo ketvirčio pradžios Denverio pranašumas išaugo iki 19 taškų – 46:27.

Tokią pačią persvarą „Nuggets“ turėjo ir trečiojo kėlinio pradžioje (55:36), bet tuomet prabilo iki tol tylėjęs ir antrojo ketvirčio pabaigoje tik 2 taškus savo sąskaitoje turėjęs Donovanas Mitchellas.

„Jazz“ lyderis pelnė 14 taškų iš eilės ir Jutos komanda pradėjo savo sugrįžimą į rungtynes – po trijų kėlinių ji atsiliko jau tik 60:65.

Dar vieną sėkmingą atkarpą ketvirtojo ketvirčio pradžioje sužaidę „Jazz“ krepšininkai po 6 iš eilės Rudy Gobert'o taškų išsiveržė į priekį 68:65, o rungtynių nugalėtojo likimas sprendėsi paskutinėmis rungtynių sekundėmis.

Rezultatui esant lygiam 78:78, labai svarbų metimą likus žaisti 27,8 sek. pataikė N.Jokičius, išvedęs savo komandą į priekį 80:78.

Kitoje aikštės pusėje iniciatyvos ėmėsi D.Mitchellas, bet jį sustabdė tik prieš kelias dienas į aikštę po traumos grįžęs Gary Harrisas, o „Nuggets“ gavo šansą „uždaryti“ seriją.

Visgi drama šiose rungtynėse nesibaigė – Torrey Craigas greitoje atakoje prametė iš po krepšio, o „Jazz“ likus 4 sekundėms gavo paskutinį šansą.

Juo pasinaudoti bandė komandos veteranas Mike'as Conley, tačiau jo iš toli paleistas kamuolys išsisuko iš lanko – į antrąjį Vakarų konferencijos atkrintamųjų etapą keliauja „Nuggets“ krepšininkai.

Ten jų jau laukia „Los Angeles Clippers“ ekipa, kuri 4-2 nugalėjo „Dallas Mavericks“ krepšininkus. Pirmoji „Clippers“ ir „Nuggets“ akistata bus žaidžiama naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Lemiamose „Nuggets“ ir „Jazz“ rungtynėse dominavo gynyba, o iki tol spindėję komandų lyderiai Jamalas Murray ir D.Mitchellas buvo gerokai sukaustyti.

Denverio kanadietis, per ankstesnes trejas rungtynes rinkęs net po 47,3 taško, šįkart pataikė vos 7 metimus iš 21 ir rungtynes užbaigė surinkęs 17 taškų, o „Jazz“ vedlys, iki tol serijoje turėjęs 37,8 taško vidurkį, šįsyk pasižymėjo 22 taškais, bet pataikė tik 9 metimus iš 22 bei suklydo 9 kartus.

Abiejose komandose lemiamu metu žibėjo centrai iš Europos – N.Jokičius ne tik pataikė pergalingu tapusį metimą, bet ir su 30 taškų buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, o R.Gobert'as užfiksavo įspūdingą dvigubą dublį – 19 taškų ir 18 sugriebtų kamuolių.

„Nuggets“ antrajame atkrintamųjų etape žais antrą sezoną iš eilės. Pernai septynių rungtynių trileryje Denveris 3-4 nusileido „Portland Trail Blazers“ krepšininkams.

„Nuggets“: Nikola Jokičius 30 (10/18 dvit., 14 atk. kam.), Jamalas Murray 17 (6/15 dvit., 1/6 trit.), Michaelas Porteris 10 (9 atk. kam.).

„Jazz“: Donovanas Mitchellas 22 (7/14 dvit., 2/8 trit., 9 atk. kam., 9 kld.), Rudy Gobert'as 19 (8/13 dvit., 18 atk. kam.), Jordanas Clarksonas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas