Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 28

Lemiami metai: jaunieji NBA talentai, kuriems būtina atsiskleisti artėjantį sezoną

Ne visi NBA krepšininkai tampa lygos žvaigždėmis savo pirmajame sezone. Tai dažnai būna lėtas ir nuobodus procesas, kurio metu žaidėjai turi sunkiai dirbti ir tobulinti savo įgūdžius. Paulas George'as atsiskleidė savo trečiame sezone, DeMaras DeRozanas laukė penkerius metus, o Kyle'as Lowry prasilaužė Toronte tik po aštuonerių. Kuriems NBA jauniesiems talentams tai gali būti lemtingas sezonas?
Nikas Stauskas
Nikas Stauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Joelis Embiidas, „Philadelphia 76ers“

„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas
„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas

Vienu perspektyviausių NBA „centrų“ iki šiol laikomas J.Embiidas dėl traumų praleido pastaruosius du sezonus ir dar nėra sužaidęs nė vienerių oficialių rungtynių. 2014-ųjų naujokų biržoje jis buvo pasirinktas trečiuoju šaukimu, tačiau nerungtyniavo net ir šių metų NBA Vasaros lygoje.

Tiesa, jis jau dirba individualiai ir gali treniruotis pilna jėga.

J.Embiidas yra 213 centimetrų, turi labai ilgas rankas bei gali pataikyti iš vidutinio nuotolio. Reikia tikėtis, kad jau šį sezoną jis padės Filadelfijai kovoti dėl pergalių.

Svarbiausia žaidėjui išlikti sveikam. „76ers“ priekinė linija yra perpildyta, todėl konkurencija dėl vietos aikštėje turėtų būti itin didelė. Nebent netrukus išvysime mainus.

Terrence'as Jonesas, „New Orleans Pelicans“

„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Terrence'as Jonesas
„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Terrence'as Jonesas

Traumos buvusiam Donato Motiejūno bendraklubiui kainavo labai daug žaidybinio laiko bei pinigų. Tik vieną kartą per ketverius metus stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje jis sužaidė 50 rungtynių per sezoną.

Dėl šių priežasčių „Pelicans“ pavyko T.Jonesą gauti už veterano minimumą. Tai labai nedideli pinigai už žaidėją, kuris būdamas sveikas gali puikiai darbuotis gynyboje bei pataikyti iš toli.

Krepšininkas prisijungs prie A.Daviso, su kuriuo 2012-aisiais laimėjo NCAA čempionatą, todėl atmosfera komandoje neturėtų būti problema.

Anthony Bennetas, „Brooklyn Nets“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anthony Bennetas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anthony Bennetas

Jau atrodė, kad 2013-ųjų metų pirmasis naujokų biržos šaukimas nebesugrįš į NBA ir beveik neabejotinai bus vadinamas blogiausiu pirmuoju šaukimu visoje istorijoje. Tačiau „Nets“ jam suteikė, ko gero, paskutinį šansą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

23 metų krepšininkas rungtyniavo Klivlande, buvo išmainytas į Minesotą, o vėliau persikėlė į Torontą, kur galų gale buvo atleistas.

Jis įtikino „Nets“ vadovus, kad dar gali rungtyniauti, tačiau abejotina ar kada nors pateisins į jį dėtus lūkesčius. Bruklino ekipos generalinis vadybininkas Seanas Marksas labai nerizikavo, nes jis uždirbs veterano minimumą.

Timas Hardaway jaunesnysis, „Atlanta Hawks“

USA Today Sports/Timas Hardaway jaunesnysis
USA Today Sports/Timas Hardaway jaunesnysis

Nėra lengva, kai tavo tėtis buvo NBA žvaigždė.

Pirmuosius du savo karjeros metus T.Hardaway jaunesnysis praleido „Knicks“. Niujorke jis pataikydavo vos 40 proc. savo metimų, o jo gynybą pašiepdavo daugelis NBA ekspertų.

Praėjusį sezoną gynėjas mesdavo 43 proc. taiklumu, tačiau bėgant sezonui gaudavo vis mažiau progų pasireikšti ir dažnai būdavo paliekamas ant suolo.

Artėjantis sezonas bus ne ką lengvesnis. „Hawks“ pratęsė sutartį su Kentu Bazemore, gavo kelis jaunus gynėjus, o ekipoje jau ne pirmą sezoną žaidžia Kyle'as Korveris ir Thabo Sefolosha.

Jeigu T.Hardaway jaunesnysis nori sulaukti padoraus kontrakto sekančią vasarą, tai jam reikia smarkiai padirbėti. Jam reikia pateisinti lūkesčius ir tapti tuo atletišku ir taikliu metiku, apie kurį kalbėjo NBA prieš trejus metus.

Marcusas Smartas, „Boston Celtics“

„Scanpix“/AP nuotr./Marcusas Smartas
„Scanpix“/AP nuotr./Marcusas Smartas

Nėra blogai tapti naujuoju Tony Allenu. M.Smartas, kol kas, keliauja panašiu keliu. Jis gali puikiai uždengti savo varžovą, tačiau niekaip negali pataikyti.

Po praėjusią vasarą patirtos rankos traumos gynėjas ne tik nepatobulėjo 2015-2016 m. sezone, tačiau metė dar prasčiau. Praėjusį sezoną iš žaidimo jis atakavo vos 35 proc. taiklumu, o tikslą pasiekė vos 25 proc. jo mestų tritaškių.

Kita vertus, jis yra vienas geriausiai besiginančių įžaidėjų lygoje, o pagal išplėstinę statistiką jis pirmauja prieš tokius krepšininkus kaip Goranas Dragičius ar Russellas Westbrookas.

Tačiau vis tiek M.Smartui reikia stipriai pagerinti savo pataikymą, nes „Celtics“ artėjantį sezoną turėtų būti viena geriausių Rytų konferencijos komandų.

Nikas Stauskas, „Philadelphia 76ers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikas Stauskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikas Stauskas

Lietuviškų šaknų turintis krepšininkas iš Kanados šiais metais NBA Vasaros lygoje praleido jau trečią vasarą iš eilės, o tai dažniausiai nėra itin geras ženklas.

2014 metais 8 šaukimu pasirinktas žaidėjas pasirinko nepadėti savo rinktinei olimpiniame atrankos turnyre, o vietoje to bandė įtikinti „76ers“ vadovus, kad gali būti naudingas komandai.

Didžiausia mįsle išlieka žaidėjo taiklumas. N.Stauskas Michigano universitete buvo žinomas kaip fantastiškas snaiperis. Tačiau dar niekuomet jis per sezoną nemetė geriau nei 40 proc. taiklumu.

Kanadietis tarpsezonį praleido daug dirbamas ties savo fiziniu pasirengimu, todėl turėtų geriau atlaikyti 82 rungtynių reguliariojo sezono tvarkaraštį. Šią vasarą į ekipą atvyksta Benas Simmonsas, Dario Šaričius, Jerrydas Baylessas, Geraldas Hendersonas ir Sergio Rodriguezas, todėl konkurencija tik didėja.

Krepšininkui nereikia išradinėti dviračio ir ieškoti naujų savo sugebėjimų. Jis turi dirbti su savo metimu ir pradėti pataikyti iš toli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas