Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11

Lietuviškų mainų dalimi tapęs P.George'as – apie K.Duranto patarimą ir duetą su R.Westbrooku

Buvusį „Indiana Pacers“ lyderį Paulą George'ą nustebino mainai į „Oklahoma City Thunder“ ekipą, o nežinodamas situacijos komandoje jis iš karto skambino Kevinui Durantui, kuris Oklahomą paliko prieš metus. Kurį laiką tylėjęs, puolėjas pagaliau prakalbo apie jį netikėtai užklupusias permainas, minėtąjį skambutį bei ateitį Los Andžele.
Paulas George'as
Paulas George'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

P.George'as liepos pradžioje buvo išmainytas į „Thunder“ gretas, o į Indianą iškeliavo gynėjas Victoras Oladipo bei lietuvis Domantas Sabonis. Įdomu tai, kad tokio Oklahomos klubo vadovų sprendimo nesitikėjo daugelis, o PG13 vadinamą žaidėją siejo su „Celtics“, „Cavaliers“ bei „Lakers“ klubais.

„Girdėjau, kad ten žmonės žaidėjų laukia net oro uoste“, – savo namų darbus apie naują klubą demonstravo P.George'as.

Krepšininkas su „Thunder“ žvaigžde Russellu Westbrooku iki šiol bendravęs nebuvo, o generalinį vadybininką Samą Prestį jis regi lyg vieną iš pagrindinių veikėjų istorijoje apie šnipus.

Tačiau per pastarąsias keletą dienų jis pradėjo domėtis „Thunder“ organizacija, o jam labiausiai padėjo 2016-aisiais į „Warriors“ persikėlusi NBA superžvaigždė.

„KD man sakė, jog ši vieta privers mane netekti žado, – pasakojo P.George'as. – Jis mane užtikrino, kad čia ekipą nepaprastai palaiko visas miestas, o organizacijoje visi dirba labai profesionaliai. Nuo valytojų iki virėjų.“

Buvęs „Pacers“ lyderis jau savo kailiu suprato, jog norint pakeisti klubą, tinkamų žodžių buvusiems ekipos sirgaliams nėra.

„Suprantu sirgalių pyktį ar nepasitenkinimą, o tinkamų žodžių tokiose situacijose nėra, – pasakojo PG13. – Aš noriu, jog gerbėjai suprastų, jog krepšininkai turi labai nedaug laiko savo karjerose, todėl privalo stengtis visais įmanomais būdais NBA čempionų žiedą pasiekti kuo greičiau.

Tikrai galiu nuoširdžiai pasakyti, jog norėjau triumfuoti Indianoje. Aš myliu šį miestą. Tačiau nemačiau, jog mūsų sudėtis yra pakankamai stipri norint nugalėti.“

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Paulas George'as
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Paulas George'as

Šiais bei praėjusiais metais P.George'as nuolat ragino „Pacers“ vadovus sustiprinti komandą, tačiau vėliau pavargo prašyti.

„Niekuomet nebuvo jokio konkretaus sprendimo, – prisiminė krepšininkas. – Aš norėjau nugalėti, o dėl ateities tikrai nebuvau davęs jokio ultimatumo.“

Vos prieš trejus metus „Pacers“ pateko į Rytų konferencijos finalą, o tą ekipą į priekį vedė P.George'as, George'as Hillas, Davidas Westas bei Roy'us Hibbertas. Artėjantį sezoną Indianos klubo sudėtyje nebėra nė vieno iš šių žaidėjų, o P.George'as jautė, jog bus imtasi naujos ekipos lipdymo.

„Iš tos sudėties likau tik aš, todėl supratau, kas manęs laukia, – pasakojo P.George'as. – Mainų aš neprašiau, tačiau perspėjau, kad tikriausiai persikelsiu kitur ir nenorėjau, jog jie už mane negautų nieko.“

P.George'u susidomėjimą rodė gausybė komandų: „Celtics“ ir „Cavs“ bei „Heat“ ir „Spurs“. „Thunder“ niekuomet nebuvo puolėjo radare, tačiau jis žinojo, jog S.Prestis visuomet dirba paslaptingai.

„Džiaugiausi išgirdęs šią žinią, – prisiminė žaidėjas. – Prašiau pagalbos Indianoje, o dabar jos sulauksiu Oklahomoje. Šiek tiek kalbėjome su Russellu ir manau, kad aikštėje turėtume vienas kitą papildyti.

Aš galiu pataikyti iš toli, todėl jis turės daugiau erdvės bei pasirinkimo puolime. Manau, kad padėsiu daugybėje sričių.“

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

R.Westbrookas ir K.Durantas žaisdami „Thunder“ gretose ne visuomet pasidalindavo kamuoliu, tačiau P.George'ui jo rankose reikia gerokai rečiau. Įdomu tai, kad puolėjas niekada neturėjo problemų su kiek savanaudišką krepšinį žaidžiančiu Monta Ellisu.

Žinoma, „Thunder“ vis dar neprilygsta „Warriors“ komandai, tačiau jų gynyba gali tapti labai galinga. Vyriausiasis treneris Billy Donovanas jau lankėsi P.George'o namuose Los Andžele, kuriuose buvo diskutuojama galima strategija ginant savo krepšį.

Krepšininkas užaugo Los Andžele, todėl labai realu, kad po vienerių metų jis persikels į „Lakers“, tačiau pats P.George'as teigė, jog dar visko gali būti:

„Užaugau būdamas Los Andželo ekipų gerbėju. Kobe Bryantas buvo mano mėgstamiausias krepšininkas, o ten aš rungtyniauti norėjau visuomet. Koks žaidėjas nenorėtų atstovauti savo miesto komandai?

Tačiau visos kalbos apie mano ateitį šiame klube buvo kiek perdėtos. Aš tik noriu iškovoti pergales. Noriu būti sėkmingos bei čempioniškos ekipos dalis. Nesu statistikos medžiotojas ir noriu žiedų. Kol kas jų iškovoti man nepavyko, o aš vis dar ieškau geriausio sprendimo.

Juk su Oklahomos komanda mes galime turėti puikų sezoną ir galbūt netgi nustebinti kritikus Vakarų konferencijos atkrintamosiose. Kas tokiu atveju norėtų palikti šį klubą?

Dabar aš esu „Thunder“ krepšininkas ir tikiuosi, jog su R.Westbrooku mes pasieksime Vakarų konferencijos finalą ir galbūt vasarą į savo gretas prisiviliosime dar vieną žvaigždę. Kas žino? Aš sutikčiau dalyvauti derybų procese.“

P.George'as vis dar yra vienas geriausių NBA krepšininkų, o dabar jis savo svajonės sieks su šių metų MVP.

Kol kas P.George'as vis dar ieško, o laiko surasti jam lieka vis mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas