Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 05

Lietuvių susidūrimas: nuostabus D.Sabonis ir „Kings“ atvėsino J.Valančiūno „pelikanus“

Naujojo Orleano „Smoothie King Center“ arenoje susikirto Lietuvos rinktinės bokštų Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio keliai. Nors rungtynes geriau pradėjo „New Orleans Pelicans“ (40-39) su J.Valančiūnu, galiausiai užtikrinta pergale džiaugėsi D.Sabonio „Sacramento Kings“ (48-31) – 121:103 (25:22, 40:32, 31:26, 25:23).

Tai buvo dešimtoji J.Valančiūno ir D.Sabonio tarpusavio akistata ant NBA arenų parketo ir antroji šiame sezone – prieš tai lietuviai susidūrė kovo 6 dieną, o tuomet pergalę taip pat pasiekė „Kings“ klubas 123:108.

„Pelicans“ prieš „Kings“ žaidė ir vasario 5-ąją – rungtynes, kurias dėl mažos traumos praleido D.Sabonis, lengvai 136:104 laimėjo „Pelicans“.

Į rungtynes su „Kings“ Naujojo Orleano ekipa atvyko laimėjusi septynis iš pastarųjų aštuonių mačų, bet šį kartą aikštėje dominavo svečiai iš Sakramento. Nors pradžioje atrodė, kad bus kitaip.

Susitikimą geriau pradėjo Naujojo Orleano komanda. Jonas Valančiūnas atidarė rungtynių taškų sąskaitą švelniu metimu iš vidutinio nuotolio, o 14 taškų per pirmąjį ketvirtį pelniusio Brandono Ingramo vedamas šeimininkų klubas greitai susikrovė dviženklį pranašumą (14:4).

„Karalius“ kovai prikėlė Domantas Sabonis. Nors jo komandos draugas Lietuvos rinktinėje J.Valančiūnas prieš rungtynes „Kings“ komentatoriui Markui Jonesui pasakojo, kiek daug Domas miegojo laisvu metu per praėjusiais metais vykusį Europos krepšinio čempionatą, „Kings“ lyderis tikrai nesnūduriavo ant „Smoothie Kings Center“ parketo – pataikė pirmąjį komandos tritaškį, pelnė greitus 8 taškus ir leido Sakramento ekipai laimėti pirmą ketvirtį 25:22.

Antrojo kėlinio pradžioje J.Valančiūnas pravedė krepšinio pamokėles nedažnai ant parketo išbėgančiam „Kings“ meškinui iš Ukrainos Alexui Lenui.

Uteniškis prieš ukrainietį vertė vieną metimą po kito ir per trumpą atkarpą pelnė 8 taškus iš eilės bei padėjo „pelikanams“ laikytis rungtynėse, bet vos ant parketo grįžus D.Saboniui „Kings“ pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą (42:32).

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis prieš Joną Valančiūną
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis prieš Joną Valančiūną

Įpusėjus mačui D.Sabonis jau teikė rimtą paraišką į trigubą dublį (12 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 6 rezultatyvūs perdavimai), o „Kings“ solidžiai pirmavo (65:54).

Trečiajame kėlinyje svečius iš Sakramento į priekį traukė iš viso per rungtynes net septynis tritaškius pataikiusio Keegano Murray tolimos bombos, o „Kings“ net neketino pagalvoti apie vilčių suteikimą „Pelicans“ krepšininkams.

Per visą antrąją pusę „Kings“ pranašumas tik 15 sekundžių nebuvo dviženklis, o ketvirtajame kėlinyje nuostabiai tolimus metimus po D.Sabonio perdavimų pataikę svečiai ėmė triuškinti varžovus 116:95. Galiausiai, finalinė rungtynių sirena fiksavo lengvą „Kings“ pergalę 121:103.

Nugalėtojų gretose eilinį trigubą dublį pasiekė D.Sabonis. 26-erių lietuvis per 32 minutes pelnė 16 taškų (6/10 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, du kartus suklydo ir triskart prasižengė.

VIDEO: Domantas Sabonis akistatoje su „Pelicans“

Tai jau tryliktas D.Sabonio trigubas dublis šiame sezone ir 31-as per karjerą. Lietuvis pasivijo tiek pat surinkusius Draymondą Greeną ir Johną Havliceką bei per visą NBA istoriją dalinasi 16–18 vietas.

13 trigubų dublių viename sezone yra pakartotas šeštas geriausias rezultatas NBA istorijoje.

Įdomu tai, kad trigubą dublį jis rinko ir ankstesnėje akistatoje su J.Valančiūnu kovo mėnesį (19 taškų, 11 atk. kam., 11 rez. perd.).

J.Valančiūnas šį kartą fiksavo kuklesnius skaičius. „Pelicans“ bokštas žaidė 27 minutes, per kurias pasižymėjo 13 taškų (5/10 dvit., 3/4 baud.), 8 atkovotais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais, viena klaida ir trimis pražangomis.

48-oji pergalė šiame sezone užtikrino „Kings“ komandai Ramiojo vandenyno diviziono, kuriame dar žaidžia „Phoenix Suns“, „Los Angeles Clippers“, „Golden State Warriors“ ir „Los Angeles Lakers“ klubai, nugalėtojų vardą. Tai vos trečias „Kings“ laimėtas divizionas klubo istorijoje ir pirmas nuo 2002–2003 m. sezono.

Be to, „Kings“ jau pakartojo svečiuose per sezoną laimėtų rungtynių rekordą – tai buvo 25-oji „karalių“ pergalė ne Sakramento „Golden 1 Center“ arenoje.

Kalifornijos sostinės ekipa, jau užsitikrinusi vietą atkrintamosiose varžybose, užima 3 vietą Vakaruose. „Pelicans“ stumdosi dėl vietos atkrintamosiose ir po pralaimėjimo žengia aštunti.

Iki reguliariojo sezono pabaigos abiem komandoms liko sužaisti po tris susitikimus. Įkrintamosios ir atkrintamosios varžybos startuos ateinančią savaitę.

„Pelicans“: Brandonas Ingramas 22 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Trey Murphy 17, Jonas Valančiūnas 13 (8 atk. kam.), CJ McCollumas ir Dysonas Danielsas po 12.

„Kings“: De'Aaronas Foxas 23 (9 rez. perd.), Keeganas Murray 21 (7/10 trit.), Domantas Sabonis (12 atk. kam., 11 rez. perd.) ir Harrisonas Barnesas po 16.

Kiti rezultatai

  • „Charlotte Hornets“ – „Toronto Raptors“ 100:120
  • „Detroit Pistons“ – „Miami Heat“ 105:118
  • „Orlando Magic“ – „Cleveland Cavaliers“ 113:117
  • „Washington Wizards“ – „Milwaukee Bucks“ 128:140
  • „Brooklyn Nets“ – „Minnesota Timberwolves“ 102:107
  • „Philadelphia 76ers“ – „Boston Celtics“ 103:101
  • „Chicago Bulls“ – „Atlanta Hawks“ 105:123
  • „Houston Rockets“ – „Denver Nuggets“ 124:103
  • „Memphis Grizzlies“ – „Portland Trail Blazers“ 119:109
  • „Utah Jazz“ – „Los Angeles Lakers“ 133:135 (po pratęsimo)
  • „Golden State Warriors“ – „Oklahoma City Thunder“ 136:125
  • „Phoenix Suns“ – „San Antonio Spurs“ 115:94

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas