Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 27

Jautri ceremonija – gražūs žodžiai ir NBA garsenybės per Ž.Ilgausko žmonos laidotuves

Buvę „Cleveland Cavaliers“ žaidėjai ir NBA klubo vadovai sunkią netekties valandą atėjo palaikyti Žydrūno Ilgausko ir jo sūnų per savaitgalį vykusias Jennifer Ilgauskas laidotuves, – rašo „Acron Beacon Journal“.
Žydrūnas Ilgauskas neteko žmonos Jennifer, garsėjusios labdaringais darbais.
Žydrūnas Ilgauskas neteko žmonos Jennifer, garsėjusios labdaringais darbais. / I.Gelūno/BNS ir Scanpix nuotr.

Ilgauskų šeimoje – begalinis gedulas.

Jennifer Ilgauskas, su kuria buvęs Lietuvos krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas įsivaikino sūnus Deividą ir Povilą, po onkologinės ligos mirė rugsėjo 11 dieną, būdama 50 metų.

Didelė grupė gedinčių susirinko Apaštalo Jokūbo bažnyčioje Leikvude, kad paremtų buvusį „Cavaliers“ žaidėją ir pagerbtų jo mirusią žmoną.

Atvyko garsūs krepšininkai – Eurolygos čempionas Anthony Parkeris, žaidęs „Cavaliers“ gretose 2009–2012 m., brazilas Andersonas Varejao, praleidęs net 13 sezonų Klivlande (2004–2016 m. ir 2020–2021 m.), anksčiau pasakojęs, kad Ž.Ilgauskas jam buvęs lyg vyresnysis brolis pradėjus žaisti NBA.

Laidotuvėse dalyvavo penki Klivlando klubo buvę ir esami vadovai: NBA Šlovės muziejaus narys Wayne'as Embry (vadovavo „Cavaliers“ 1986–1999 metais), Danny Ferry (žaidė su Ž.Ilgausku 1999–2000 m., o paskui vadovavo klubui 2005–2010 m.), Chrisas Grantas (vadovavo „Cavaliers“ 2010–2014 m.), „Cavaliers“ krepšinio operacijų vadovas Koby Altmanas ir dabartinis Klivlando klubo vadovas Mike'as Gansey. Atkeliavo ir Mike'as Mancias, ilgametis LeBrono Jameso treneris, dabar dirbantis „Los Angeles Lakers“.

„Cavaliers“ klubas kiek anksčiau socialiniame tinkle instagrame dalijosi vaizdo įrašu, kuriame K.Altmanas klubo vardu pareiškė užuojautą.

„Norėtume išreikšti nuoširdžią užuojautą Ilgauskų šeimai dėl Jennifer mirties. Mūsų mintys ir maldos yra su Ilgauskų šeima, dviem jo berniukais. Akivaizdu, kad tai tikrai labai liūdnas metas šeimai, tad linkime jiems geriausio.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas

Ž.Ilgauskas „Cavaliers“ klube praleido didžiąją savo karjeros dalį nuo tada, kai Kauno „Atleto“ vidurio puolėją NBA klubas pašaukė naujokų biržoje 20-uoju šaukimu 1996 metais.

Nepaisant pėdų operacijų ir ilgų reabilitacijų, Ž.Ilgauskas žaidė „Cavaliers“ dvylika sezonų, per kuriuos dukart buvo išrinktas į NBA „All-Star“ rungtynes, o 2007 metais su Klivlando komanda pasiekė NBA finalą.

Klivlande su trejais metais vyresne amerikiete Jennifer susipažinęs Ž.Ilgauskas susituokė ir 2005 metais ją pirmą kartą atsivežė į Lietuvą.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Žydrūnas Ilgauskas su žmona Jennifer
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Žydrūnas Ilgauskas su žmona Jennifer

Netrukus jų šeima padvigubėjo, kai Pagynės vaikų namuose Ilgauskai įsivaikino 3 ir 4 metų brolius.

JAV Jennifer Ilgauskas valdė kelis sveikatos ir medicinos verslus Ohajo valstijoje – tarp jų „Rebound Physical Therapy“, „Nort Olmsted Urgent Care“, „Lakewood Urgent Care“ bei medicininių sąskaitų išrašymo kompaniją „Darbo“. Ji taip pat buvo ne vienos labdaros organizacijos rėmėja.

Gedulo namų interneto svetainėje buvo parašyta: „Daug žmonių buvo paliesti jos gerumo, tačiau nedaug jų žinojo apie jos labdaringų darbų mastą. Jennifer požiūris į gyvenimą buvo vizionieriškas ir nesavanaudiškas, vykdytas iš visos širdies.“

Laidotuvių ceremoniją vedęs kunigas Deogratias Ruwaainenyi, gyvenantis Šventojo Klemenso parapijoje, savo prakalbą grindė įsimintina eilute iš filmo „The Help“: „Tu esi maloni. Tu esi išmintinga. Tu esi svarbi.“

Kunigas rėmėsi Jennifer Ilgauskas motinos Justine Weiss žodžiais. Moteris dukrą apibūdino kaip „gebančią pasiraitoti rankoves geriems darbams ir aktyvią merginą“.

„Kaip man buvo pasakyta, Jennifer buvo ypač maloni ir mylinti. Ji puoselėjo draugystę ir visada rodė gerą pavyzdį“, – sakė D.Ruwaainenyi.

Kunigas pabrėžė, kad Jennifer Ilgauskas buvo ypač atsidavusi savo vyrui ir sūnums.

Mišioms artėjant į pabaigą, kunigas paprašė Žydrūno Ilgausko ir jo sūnų – Deivido ir Povilo bei J.Ilgauskas motinos J.Weiss atsisukti į susirinkusius išreikšti užuojautos ir padėkoti jiems.

Apie asmeninį gyvenimą viešumoje niekada negražbyliaudavęs Ž.Ilgauskas atsisuko į žmones ir pamojavo jiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas